کد خبر: 4027724
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۰
مدیرکتابخانه مسجداعظم قم خبر داد:

اهدای ۹ نسخه قرآن چاپی نفیس به کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی

مدیر کتابخانه مسجداعظم قم از اهدای ۹ نسخه قرآن چاپی نفیس و قدیمی توسط آیت الله علوی بروجردی به این کتابخانه خبر داد.

اسماعیل راه‌نورد، مدیر کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی

اسماعیل راه‌نورد، مدیر کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی(مسجداعظم‌ قم) در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، اظهار کرد:طی روز‌های اخیر تعداد ۹ نسخه قرآن چاپی نفیس توسط آیت‌الله سیدمحمدجواد علوی‌بروجردی، تولیت مسجداعظم قم به کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی اهدا شد که برخی از این قرآن‌های گران‌بها در ادوار مختلف تاریخی و به عناوین مختلف به حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) و برخی دیگر به شخص آیت‌الله علوی بروجردی(نوه ایشان) اهدا شده که با توجه به اهمیت آن به کتابخانه اهدا شد.

وی ضمن معرفی قرآن‌های اهدا شده افزود: یکی از آن‌ها قرآنی است که در سال ۱۳۳۹ در تهران منتشر شده و اسامی ‎۱۱۴ سوره قرآن در حاشیه تمام صفحات آمده که این کار به ابتکار حسین میرخانی است. تمام صفحات دارای تذهیب بوده و اسامی سوره‌ها در اطراف صفحات نوشته شده است. استخاره خوب، بد و متوسط دارد. رنگ کاغذ سبز است. این قرآن داخل جعبه‌ای قرار دارد که از ترکیب چوب و فلز ساخته شده و روکش چرم مشکی دارد.

قرآن نفیس و تاریخی

این فعال عرصه کتاب و کتابخوانی ادامه داد: قرآن دیگری در کشور مصر و در سال ۱۳۵۴ قمری به رسم عثمانی مشهور به «مصحف الحبی» چاپ شده است. دارای جلد با چرم آبی با حواشی و جدول زر ضربی و سرطبله‌دار بوده و دارای آستر و بدرقه کاغذ ابر و باد مشکی و صورتی با طرح موجی است.

راه‌نورد اظهار کرد: قرآن اهدایی سوم در بغداد و در سال ۱۳۷۰ قمری منتشر و توسط ابوجعفر بن طیفور السجاوندی قرائت شده است. دو صفحه اول چاپ رنگی همراه با تذهیب و نقش و نگار است که از طرف وزیر کشور وقت عراق و توسط سفیر وقت عراق در ایران به آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) هدیه شده است. جلد آن گالینگور با طرح زر و لولادار، داخل روکش پارچه‌ای مخمل سبز که در محل مثلثی شکل آن آرمی شبیه به پرچم عراق دوخته شده است.

قرآن نفیس و تاریخی

وی به چهارمین قرآن اشاره کرد و گفت: این قرآن در سال ۱۳۷۸ قمری چاپ شهر قدس در بیروت است. دارای جلد چوبی تزیین شده با قطعات کوچک سنگ مرمر بوده و تصویر قدس در میانه صفحه آمده است. همچنین جدولی با سنگ‌های ریز دارد و گل‌های گرد، ریز و برجسته داخل مربع‌های مرمری آن حک شده است. روی جلد، بالا و پایین قرآن تصویر قدس عبارت «انه القرآن کریم فی کتاب مکنون» نوشته شده و داخل جعبه‌ای دارای درب و لولا با پوشش مخمل سبز رنگ است. این نسخه از قرآن شریف در همایش اسلامی شهر قدس در بیروت به آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) هدیه و برای ایشان ارسال شد. این قرآن چاپ سربی است.

مدیر کتابخانه آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) به معرفی پنجمین قرآن پرداخت و افزود: این قرآن چاپ سربی بوده و همان ویژگی‌های قرآن شماره ۴ را داراست و داخل جعبه‌ای با همان ویژگی‌ها تزیین شده، درب لولادار و داخل جعبه با مخمل سبز پوشیده شده. دارای قفل و کلید بسیار ریز است. این جعبه خود داخل جعبه‌ای به رنگ کرم و سبز کمرنگ است. جعبه دوم لولادار و دو گیره لولایی دارد.

قرآن نفیس و تاریخی

راه‌نورد، ششمین قرآن را چاپ لاهور پاکستان و بدون تاریخ معرفی و بیان کرد: تمام صفحات دارای تذهیب، جداول چندلایه، و اطراف متن جدول دولایه است. زمینه حواشی تذهیب شده به رنگ زرد و زمینه کاغذ متن، آبی است. دارای جلد چرم مشکی بوده، عناوین و مشخصات نشر طلاکوب شده روی جلد و عطف کتاب است. آستر و بدرقه قرآن، کاغذ ابر و باد با طرح گل گرد تودرتو و رنگ زمینه قرمز و نارنجی؛ لبه‌های کتاب، کاغذ ابروباد به رنگ قرمز و مشکی بوده و متن چاپ عکسی از روی چاپ سربی است.

وی هفتمین قرآن را به رسم عثمانی و دارای آستر بدرقه و صفحه ابروباد، همچنین به شکل چاپ سربی توصیف کرد و گفت: از مشخصات نشر آن چیزی در دست نیست. همچنین هشتمین قرآن، مصحفی است که در سال ۱۳۵۳ توسط انتشارات صالحی در تهران منتشر شده است. ترجمه و تفسیر آن از مهدی الهی قمشه‌ای و به خط محمد خالقی زنجانی بوده و تمام صفحات گلاسه و دارای تذهیب و پرکار است.

این فعال عرصه کتاب و کتابخوان اظهار کرد: نهمین قرآنی که به این کتابخانه قدیمی اهدا شده است، چاپ عکسی است که سال ۱۳۶۴ در تهران و بر اساس نسخه محفوظ در کتابخانه آستان قدس رضوی و در برگ‌های تمام گلاسه در دو جلد در قطع سلطانی چاپ شده است. متن قرآن به خط کوفی است.

انتهای پیام
captcha