به گزارش ایکنا در حاشیه برگزاری چهل و نهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، نشست خبری فیلم سینمایی «بی مادر» عصر ۱۵ بهمن در برج میلاد برگزار شد.
در این جلسه سید مرتضی فاطمی (کارگردان)، محمدرضا مصباح و علی اوجی (تهیهکننده)، پژمان جمشیدی، پردیس میرعابدینی، امیررضا جوکار و میترا حجار (بازیگران)، مسعود سلامتی (فیلمبردار)، سهیل دانش اشراقی (طراح صحنه) و بابک اردلان (صدابردار) حضور داشتند.
در ابتدای جلسه سید مرتضی فاطمی کارگردانی فیلم گفت: انتخاب امیر آقایی ربطی به فیلم «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» ندارد و اگر تشابه کاراکتری پیش آمده ناخوداگاه بوده است.
وی درباره انتخاب بازیگر خردسال فیلم گفت: برای این نقش تصمیم داشتم از یک بازیگر هفت ساله استفاده کنم اما وقتی از میان تعداد بسیار کاندیداها با امیر رضا جوکار (بازیگر خردسال) مواجه شدند به اندازهای او را شیرین یافتند که برای نقش انتخاب کردند.
فاطمی درباره موسیقی فیلم نیز چنین توضیح داد: وقتی خواستم برای این کار موسیقی انتخاب کنم کاندیداهای دیگری هم داشتیم، اما به تسلط و دانش بامداد (آهنگساز) آهنگساز فیلم آگاهی داشتم و کیفیت کار او را در فیلم «پوست» دیده بودم. درباره لالایی پایانی فیلم هم باید بگویم این لالایی برگرفته از یک نجوای افغانی است.
این کارگردان تاکید کرد: به هیچ وجه تصمیم نداشتم به موضوع رحم اجارهای توجه کنم، بلکه میخواستم به مسائل فراتری بپردازم. همچنین تلاش کردم به تماشاگران بفهمانم اگر جای شخصیت های فیلم بودند چه کاری انجام می دادند. نکته دیگری که میخواستم درباره فیلم بیان کنم این است که سینما و فلسفه یک نقطه تلاقی دارند که به هم می رسند. این اتفاق را سعی کردم در فیلم نشان دهم.
این کارگردان اضافه کرد: خیلی دوست دارم فیلم من در میان مردم هم تماشاگر داشته باشد چون معتقدم فیلم زمانی موفق خواهد بود که مخاطب از آن استقبال کنند.
جمشیدی نیز درباره نقش خود چنین توضیح داد: من مانند شما، حرفهای سینما را نگاه نمیکنم بلکه اگر نقشی را دوست داشته باشم آن را بازی خواهم کرد. برای انتخاب کاراکترها سختگیر نیستم، همچنین اندازه نقش برایم هیچگاه اهمیت نداشته است.
این بازیگر اضافه کرد: فعلا درباره سیمرغ گرفتن من بهتر از حرف زده نشود چون من هنوز در حال تجربهاندوزی هستم البته از تشویقهایی که میشود ممنونم اما هیچگاه سیمرغ گرفتن برایم ملاک بازی نبوده است. درضمن هر کدام از همکاران سیمرغ بگیرد از ته قلب خوشحال میشوم.
علی اوجی تهیه کننده فیلم نیز درباره بازی پژمان جمشیدی چنین توضیح داد: وی از اتفاقات خوب سینما محسوب میشود که بازی بسیار زیبا دارد. وی وقتی فیلمنامه را خواند آن را به سرعت قبول کرد و برای بهتر شدن نقش انجام داد.
میرعابدینی نیز درباره سومین تجربه بازیگری خود چنین توضیح داد: بازی در این نقش بسیار برایم دشوار بود چون کاراکتر قصه از من بسیار دور بود، به ویژه که از لحاظ سنی از من بزرگتر بود اما نقش به آن اندازه زیبا بود که با تمام وجود در آن حضور پیدا کردم. این کار ستایشی در مقام مادر است مادرانی که همه زندگی خود را برای فرزندانشان میگذارند.
وی درباره سکانس پایانی فیلم چنین توضیح داد: صحنه بسیار سختی بود و هم اکنون نیز که به آن فکر می کنم قلبم درد میگیرد. درست است مادر نشدم اما همه ما زنان روح مادرانه در وجودمان داریم.
مصباح تهیهکننده فیلم با بیان اینکه بخشهایی از این فیلم سانسور شده است، گفت: متاسفانه بخشی از کوتاه شدن فیلم به خاطر کمبود وقت بوده است اما کتمان نمیکنم برخی سانسورهای جزئی نیز در کار لحاظ شده است.
مصباح در انتهای این جلسه تاکید کرد: فیلم ربطی به سیاستهای دولت مبنی بر فرزندآوری ندارد. ما میخواستیم قصه خود را بگوییم و تجلیلی از مقام مادر داشته باشیم. امیدوارم این تجربه شیرین باز هم در فیلم های دیگر برایمان رخ دهد.
انتهای پیام