به گزارش ایکنا در پنجمین روز از جشنواره فیلم فجر نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «دسته دختران» با حضور عوامل امروز پانزدهم بهمن برگزار شد.
در این جلسه منیر قیدی (کارگردان). محمدرضا منصوری (تهیهکننده)، نیکی کریمی، فرشته حسینی، صدف عسگری و حسین سلیمانی (بازیگران)، میلاد اکبرنژاد و ابراهیم امینی (نویسنده)، حسین سلمانی، حمید نجفیراد (تدوینگر)، مهدی ابراهیمزاده (صدابردار)، حسن نجفی (مدیر جلوههای ویژه) و سامان لطفیان (فیلمبردار) بازیگر حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه تهیهکننده فیلم گفت: اینکه این فیلم مورد نظر هیئت داوران قرار خواهد گرفت را نمیدانم اما امیدوارم این فیلم بتواند رضایت تماشاگران و داوران را به دست آورد. سال گذشته من به سیستم شمارش آرا در بخش سیمرغ مردمی اعتراض داشتم اما امیدوارم با تغییر مدیریت این اشتباه دیگر تکرار نشود.
منیر قیدی نیز درباره شکلگیری این فیلم سینما تصریح کرد: شخصیت های این فیلم صددرصد واقعی نیستند البته کتابهایی که درباره زنان در جنگ بودند را خواندم و از آنها الهام گرفتم. نکته دیگر اینکه من تجربه زیسته در جنگ نداشتم چون در آن زمان سنم بسیار کم بود ولی بعد از پایان جنگ پیرامون آن مطالعه کردم و هر آنچه امروز میدانم از مطالعاتم است.
وی افزود: به عنوان یک فیلمساز زن سختی روی دوش من نبود، چون سختیهایی که من کشیدم یک فیلمساز مرد نیز متحمل میشد اما هر روز صبح که از خواب بلند میشدم دعا میکردم بتوانم کارم را در آن روز پیش ببرم چون به مفهوم جنگ علاقهمند هستم.
قیدی در پاسخ به این سوال که آیا از فیلم «تنگه ابوقریب» الهام گرفته است؟ جواب داد: خیر، من الگوبرداری از این کار نداشتم، هرچند الگوهای بهتری هم در سینمای جهان هم در داخل وجود دارد که میتوانست الهامبخش من باشد. برای مثال کارهای آقای درویش یا حاتمیکیا از این دست تولیدات هستند.
وی درباره خوشساخت درآوردن صحنههای جنگی تصریح کرد: من تجربه سالها دستیاری فیلمسازان بزرگی را داشتم برای همین فکر میکنم در آوردن چنین صحنههایی چندان دور از انتظار نباشد. البته اگر میبینید تصاویر فیلم جذاب است بخش مهمی از آن مربوط به عملکرد بسیار خوب سامان لطفیان مدیر فیلمبرداری کار است.
در مورد تاکید کرد: این فیلم درباره سقوط خرمشهر نبود، بلکه عشق و امید به آینده در آن نشان داده میشد. برای همین برای درک بهتر این فیلم بهتر است یکبار دیگر آن را ببینید. همچنین اگر عدهای فکر میکنند پایان این فیلم دارای ایراد است امیدوارم آنها کاری بسازند که از ما بتواند پایانبندی بهتری داشته باشد.
قیدی در پاسخ به انتقادات مطرح شده پیرامون شخصیتپردازیهای نامناسب فیلم، چنین توضیح داد: نمیدانم چگونه میگویید شخصیتپردازی ها خوب نیست، ما تلاش کردیم تمام کارکتراها عمق داشته باشند در ضمن در فیلم من مبنا تنها یک شخصیت نبود بلکه پنج شخصیت وجود داشت.
نیکی کریمی بازیگر فیلم نیز درباره نقش خودش نیز تاکید کرد: حالا که فیلم روی پرده دیدم متوجه میشوم تا چه حد برای این اثر زحمت کشیده است، امیدوارم کار توانسته باشد رضایت شما را جذب کند به شخصه بابت حضور در این کار بسیار خوشحالم.
فرشته حسینی بازیگر فیلمی درباره نقشش در فیلم بیان کرد: با وجود اینکه من شخصیتی بسیار آرام دارم اما با کاراکترم در فیلم بسیار همذاتپنداری کردم. همچنین امیدوارم این فیلم باعث شود بدیها و زشتیهای جنگ دیده شود جنگی که کشور ایران را آزار داد و هم اکنون نیز افغانستان را با مشکل مواجه کرده است.
میلاد اکبرنژاد نویسنده فیلمی درباره نقش زنان در چند گفت: به نظرم جایگاه زنان در هشت سال دفاع مقدس چنان رفیع و بلند بوده که فیلم یا هیچ سریالی نمیتواند تصویرگر رشادتهای آنها باشد. همچنین در این فیلم ما میخواستیم قصههای بیان کنیم که دارای افت و خیزهای جذاب سینمایی باشد.
انتهای پیام