کد خبر: 4035035
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۵

خاطرات مبارز انقلابی خرم‎آبادی؛ از دیوارنویسی تا سرکوب راهزنان تنگ‌ فنی

مصطفی آشنا از مبارزان انقلابی شهرستان خرم‌آباد گفت: فعالیت‌های انقلابی ما از طریق دیوارنویسی و توزیع اعلامیه‌های حضرت امام آغاز شد؛ اعلامیه‌ها را با تاکسی جابجا و درون خانه‌های مردم می‌انداختیم و بعد از آن بود که راهپیمایی‌ها و جرقه‌های تظاهرات مردم بر علیه رژیم ستم‌شاهی آغاز شد.

مصطفی آشنا، زندانی سیاسی دوره شاهمصطفی آشنا از مبارزان انقلابی شهرستان خرم‌آباد در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان با اشاره به نقش روحانیت در بیداری مردم و وحدت و یکدلی آنها در به ثمر نشستن پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: مناطق پشت‌بازار، میدان شهدا تا علوی خرم‎آباد از مناطقی بود که همواره اعتراضات مردمی نسبت به رژیم پهلوی از آنجا شروع شد.

وی با اشاره به نقش افرادی چون شیخ حیدری، شهید سیدفخرالدین رحیمی و شهید هاشم پورزادی در آشنایی خود نسبت به فعالیت‌های انقلابی، گفت: فعالیت‌های انقلابی ما در چند ساله منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی از طریق دیوارنویسی و توزیع اعلامیه‌های حضرت امام(ره) آغاز شد، به‌طوری‌ که اعلامیه‌های حضرت امام خمینی(ره) را با تاکسی جابجا و درون خانه‌های مردم می‌انداختیم و بعد از آن بود که راهپیمایی‌ها و جرقه‌های تظاهرات مردم بر علیه رژیم ستم‌شاهی آغاز شد.

آشنا به اعزام گارد ژاندارم پهلوی از تهران به خرم‌آباد به سرکردگی شخصی به نام قهرمان اشاره کرد و ادامه داد: زمانی که ژاندارم لرستان از رویارویی با انقلابیون خرم‌آباد عاجز شد به تهران متوسل شد.

مسجد علوی؛ مرکز ثقل فعالیت‌های مبارزاتی لرستان

این مبارز انقلابی با اشاره به اینکه پایگاه مسجد علوی با نقش محوری شهید حجت‌الاسلام سیدفخرالدین رحیمی مرکز ثقل فعالیت‌های انقلابی در استان لرستان بود، اضافه کرد: سخنرانی‌های این روحانی مبارز انقلابی نقش مؤثری در اعتقاد مردم لرستان بر علیه رژیم پهلوی داشت.

وی با بیان اینکه در لرستان ارتش قبل از دیگر نیروهای مسلح تسلیم و همراه مردم شد، ادامه داد: در روزهای دهه فجر سال ۵۷ شاهد مقاومت ژاندارمری لرستان بودیم، به‌طوری‌ که از میدان شهدا تا میدان ژاندارمری سابق را سلاح تیربار قرار داده بودند اما بعد از اینکه زندان خرم‌آباد به دست مردم افتاد و زندانیان آزاد شدند شاهد سقوط ژاندارمری در خرم‌آباد بودیم و بعد از آن نیز شهرداری به دست بچه‌های انقلاب افتاد.

آشنا با بیان اینکه نیروهای ژاندارمری برای محاکمه به دادگاه انقلاب که در ساختمان مخابرات کنونی و هلال‌احمر سابق مستقر بود، منتقل می‌شدند، در خصوص نحوه دستگیری و زندانی شدنش توسط ساواک، گفت: یکی از فعالیت‌های اساسی ما جابجایی اعلامیه‌های امام خمینی(ره) و توزیع آن بین مردم بود؛ همچنین نیروهای انقلابی را هم به‌صورت مخفیانه با وسیله نقلیه جابجا می‌کردیم که این امر باعث شناسایی و دستگیری من شد.

این مبارز انقلابی با اشاره به مجروحیت خود در پل شهدای خرم‌آباد، اظهار کرد: ژاندارم‌ها تاکسی ما را به گلوله بسته و من را مجروح کردند و اعلامیه‌های امام(ره) به دست ساواکی‌ها افتاد و من نیز به زندان افتادم؛ علاوه بر پارگی شکم از ناحیه مچ دست و پا نیز شکستگی بدنی شدید داشتم و تا پیروزی انقلاب در زندان بودم.

وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کمیته‌‌های مختلفی تشکیل شد، ادامه داد: کمیته‌های انقلابی در مساجد علوی و صاحب‌الزمان(عج) مستقر بودند و از دل همین تشکیلات بنیانگذاران سپاه بیرون آمدند و مسئولیت این کمیته‌ها را شهید سیدفخرالدین رحیمی بر عهده داشت.

آشنا با اشاره به شیطنت‌ها و جنایت‌های منافقین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: منافقان و چریک‌های فدایی خلق با جنایات خود ناآرامی‌هایی در پلدختر، خرم‌آباد و بروجرد ایجاد کرده بودند و همین امر سبب شد که ما به همراه سایر نیروهای انقلابی آنان را سرکوب کرده و دستگیر کنیم؛ همچنین با توجه به باب بودن راهزنی‌های سرگردنه در مناطقی مانند تنگ‌ فنی این مناطق را هم از وجود راهزنان پاک کردیم.

انتهای پیام
captcha