کد خبر: 4035415
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۱
وزیر فرهنگ در آیین تجلیل از بانوان فعال حوزه فرهنگ و هنر:

موظفیم فرصت‌های بیشتری برای بروز استعدادهای جامعه زنان فراهم آوریم

محمدمهدی اسماعیلی گفت: نگاه ما جنسیتی نیست و موظفیم نگاه رئیس جمهور محترم مبتنی بر ایجاد فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان را فراهم آوریم و آمادگی هر نوع حمایت از آثار فاخر هنرمندان برای تولید و توزیع آن‌ها را داریم.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ آیین گرامیداشت و تقدیر از بانوان حوزه فرهنگ و هنر کشورمان شامگاه گذشته چهارشنبه 20 بهمن 1400 در مجتمع باغ زیبا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

وزیر فرهنگ  در این آیین با گرامیداشت ایام دهه فجر و ماه مبارک رجب گفت: بسیار خوشحالم که در جمع عالمانه و اندیشمند بانوان ایرانی در حوزه فرهنگ و هنر حضور دارم و از حضور سرکار خانم خزعلی معاون محترم رئیس جمهور در امور زنان و خانواده که مجدانه مسائل بانوان را در هیئت دولت دنبال می‌کند، سپاسگزارم.

محمدمهدی اسماعیلی با اشاره به حضور دختر مرحومه مرضیه حریرچی دباغ از بانوان انقلابی بزرگ فعال کشورمان در این آیین گفت: مرحومه دباغ بانوی بزرگ و زجر کشیده برای پیروزی انقلاب بود که از مصادیق بانوی نمونه کشورمان به‌شمار می‌آید و باید ببینیم این بانوی بزرگ چقدر در محافل رسانه‌ای معرفی شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: نگاه حضرت امام خمینی (ره) و اندیشه سیاسی و فقهی انقلاب، در نگاهی اصیل و استوار به موضوع زنان پرداخته است. همین زنان وقتی که حضرت امام خمینی (ره) پرچم انقلاب را به دست گرفت، در صف مقدم انقلاب ایستادند. انقلاب اسلامی با مشارکت همه طیف‌ها، زنان و مردان پیروز شد و هنرمندان نیز در آن نقش آفرینی کردند. با پیروزی انقلاب اسلامی که مبتنی بر فقه پویای شیعی و اندیشه حضرت امام (ره) بود، تحول بزرگی در کشور رخ داد که بر اساس آن زنان را وارد عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی کرد که از آن جمله می‌توان به حضور زنان در هشت سال دفاع مقدس اشاره کرد که زنان و مردان به صورت منسجم در کنار هم حماسه آفریدند و بسیاری از این حماسه ها توسط هنرمندان ما به تصویر کشیده شده و یا نوشته شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فرصتی فراهم شده تا زنان کشور ما در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه‌های فرهنگی و هنری حضور یافته و نقش آفرینی کنند. ما اندیشه ناب حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه زنان را دنبال می‌کنیم و به عنوان نقشه راهبردی در مدیریت فرهنگی آن را به کار خواهیم گرفت.

نگاه ما جنسیتی نیست / موظفیم فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان را فراهم آوریم

وی ادامه داد: در بخش‌های مختلف از توانمندی‌های بانوان استفاده خواهیم کرد و امیدواریم از هم‌فکری بانوان اندیشمند در بخش‌های مختلف بهره ببریم. نگاه ما جنسیتی نیست و موظفیم نگاه رئیس جمهور محترم مبتنی بر ایجاد فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان را فراهم آوریم و آمادگی هر نوع حمایت از آثار فاخر هنرمندان برای تولید و توزیع آن‌ها را داریم.

رئیس شورای هنر در پایان تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از همه اصحاب هنر به ویژه بانوان هنرمند بدون هیچگونه تبعیضی حمایت خواهد کرد و در حال حاضر عدالت فرهنگی را از مناطق محروم آغاز کرده‌ و یکی از مصادیق آن آغاز به کار طرح آموزش رایگان هنر در شهرهای کمتر توسعه یافته و محروم و مرزی است و امیدواریم تحولات خوبی در حوزه بانوان هنرمند اتفاق بیفتد.

از طریق هنر می‌توان نقاط ضعف دشمن نشان داد

در بخش دیگری از این آیین انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: از راهکارهای ارائه شده برای تبیین هنر بهره خواهیم گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر استفاده از هنر سلبی برای پاسخگویی به دشمنان تاکید کرد و گفت: دین باید به صورت جامع مطرح شود و از طریق هنر می‌توان نقاط ضعف دشمن نشان داد.

نگاه ما جنسیتی نیست / موظفیم فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان را فراهم آوریم

خزعلی ادامه داد: کسی که اثر هنری خلق می‌کند خداوند برایش خانه‌ای در بهشت می‌سازد. دفاع از حریم الهی از طریق هنر جهاد در تبیین حق به شمار می‌آید.

وی در ادامه به نقش اخلاص در خلق آثار هنری اشاره کرد و افزود: اگر هنر با اخلاص همراه باشد بر فراز آسمان‌ها نمایان می‌شود و تاییدات الهی را به همراه خواهد داشت.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به نقش بانوان هنرمند در سیاست‌گذاری‌های اجتماعی گفت: بانوان هنرمند با آثار خود می‌تواند تاثیرگذاری فردی و اجتماعی داشته باشند و خط مقدم جهاد را تبیین کنند. همانطور که مردان در هشت سال دفاع مقدس در خط مقدم بودند، امروز که در جنگ نرم در مقابل دشمنان هستیم، لازم است زنان به ویژه بانوان هنرمند از طریق هنر خود در صف مقدم جنگ نرم با دشمنان کشورمان حضور یابند.

شروعی برای همکاری و همراهی بانوان هنرمند

در ابتدای این نشست عاطفه خادمی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور اجتماعی گفت: این نشست شروعی برای همکاری و همراهی بانوان هنرمند در مسیر پیش رو است.

وی افزود: عرصه فرهنگ و هنر عمیق است و دارای ظرافت های خاصی است و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست و بانوان می‌توانند در این حوزه نقش آفرینی متعالی داشته باشند.

خادمی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تبعیت از رویکرد دولت سیزدهم و در اتصال با ظرفیت‌های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، رویکردهای دولت در حوزه زنان را دنبال می‌کند و این وزارتخانه به دنبال برنامه‌ها و سیاست‌های راهبردی در این زمینه است و تلاش می‌کند در سال آینده کمیسیون‌های تخصصی حوزه فرهنگ و هنر را فعال کند.

نگاه ما جنسیتی نیست / موظفیم فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان را فراهم آوریم

مشاور وزیر فرهنگ در امور اجتماعی افزود: بر اساس شعار عدالت فرهنگی، نیازمند بهره‌گیری از ظرفیت اساتید، خبرگان و بزرگان اهل ادب و هنر به صورت مهندسی شده هستیم تا بتوانیم از دانش و تجربیات آنها بهره‌مند شویم.

یادآور می‌شود، در این نشست برخی از بانوان هنرمند در بخش‌های مختلف از جمله نیکو روین مستندساز و فعال رسانه‌ ملی، منیژه آرمین هنرمند حوزه سفالگری و نقاشی و ... از دغدغه‌های کشور در حوزه فرهنگ و هنر سخن گفتند.

در این آیین از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بانوان هنرمند حاضر، اعظم بروجردی، مهناز مظاهری، راضیه تجار، فریبا انیسی، سونیا پوریامین، مریم پوریامین، میرزا اسکندری، انسیه شاه حسینی، مرضیه محمودی، نیکو روین، زهره علی عسگری، منیژه آرمین، مژگان شیخی، نفیسه تراینده، محبوبه پلنگی، مهدیه محور، راضیه حسینی، صالحی تجریشی، مریم برادران، معصومه حسینی و زهرا صبری تقدیر شد.

نگاه ما جنسیتی نیست / موظفیم فرصت‌های بیشتر برای بروز استعدادهای جامعه زنان را فراهم آوریم

آیین گرامیداشت و تقدیر از بانوان حوزه فرهنگ و هنر کشورمان شامگاه گذشته چهارشنبه 20 بهمن 1400 در مجتمع باغ زیبا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ و مدیرکل حوزه وزارتی، عاطفه خادمی مشاور وزیر فرهنگ در امور اجتماعی و جمعی از بانوان هنرمند عرصه فرهنگ و هنر کشورمان در رشته‌های مختلف فرهنگی و هنری برگزار شد.

انتهای پیام
captcha