به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی الهی خراسانی، عضو هیئت علمی مرکز تخصصی آخوند خراسانی، 16 اسفندماه در حاشیه نشست علمی «حکم شرعی استفاده از کلاهگیس برای هنرپیشگان زن در هنرهای نمایشی»، که ارائهکننده آن به علت مشکلات فنی نتوانست حاضر شود، بر لزوم ایجاد ارتباط نظاممند از سوی نهادهای دینی به خصوص حوزه علمیه با هنرمندان تاکید کرد و گفت: فرزدق و حمیری از شاعران دوره اهل بیت(ع) بودند که مرتکب برخی گناهان کبیره هم میشدند ولی ائمه(ع) از اشعار آنان تجلیل کردند و به آنها صله میدادند تا در حلقه یاران آنها باقی بمانند و هنر آنها مورد سوء استفاده دشمنان اهل بیت(ع) قرار نگیرد.
الهی خراسانی، افزود: ائمه(ع) خودشان سدی در برابر عیبجویی دیگران نسبت به این افراد بودند و دعا میکردند خدا از گناهان امثال ایشان هم بگذرد و ما هم باید چنین مواجههای با برخی هنرمندان داشته باشیم و آنها را در حیطه جغرافیای فکری نظام اسلامی نگه داریم. که نمونه آن آثار اجرا شده توسط یکی از خوانندگان زن لبنانی در حمایت از جبهه مقاومت و حزب الله است.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر اهمیت مقوله ادبیات و هنر تصریح کرد: رواج اندیشه لیبرالیستی در ایران از طرق ادبیات و هنر در حال جریان است.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از هنرمندان به دین و نظام اسلامی علاقه دارند، اضافه کرد: ما نباید هنرمندان را از جامعه دینی دور کنیم زیرا اگر دور شوند خود را متعلق به فضای بیرون و بینالمللی خواهند دید و خودشان را با هنجارهای غیر دینی منطبق خواهند کرد.
الهی خراسانی تاکید کرد: اگر هنرمندان احساس کنند با جامعه مذهبی و حتی حوزوی ما مرتبط هستند، ارزشها را حفظ و خود را با این شرایط منطبق میکنند.
وی با تجلیل از برخی هنرمندان به خصوص داود میرباقری بیان کرد: خطی که آقای میرباقری در آثار هنری خود دنبال میکند خیلی هوشمندانه و راهبردی است و پروژههای سختی را به دست میگیرد.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر لزوم داشتن ذوق هنری برای موفقیت در کارهای دینی اظهار کرد: مرحوم فولادوند به سه زبان از جمله فرانسوی مسلط بود و شعر میگفت؛ او معتقد بود کسی که ذوق هنری ندارد حق ترجمه قرآن را هم ندارد زیرا اگر این ذوق نباشد کششها و جذابیتهای هنری قرآن درک نخواهد شد و پیام قرآن هم به درستی منتقل نخواهد شد، مثلا کیست که نداند یدالله یا عرش را نباید به جسم نسبت داد ولی برخی گرفتار این مسئله شدند.
الهی خراسانی گفت: نباید این موضوع را هم نادیده بگیریم که یکسری افراد و گروههایی عامدانه در صدد تخریب عملی سینماگران هستند نه تخریب رسانهای یعنی به صورت سازماندهی شده قصد دارند آنان را وارد یکسری حواشی کنند؛ البته برخی حسادتهای صنفی هم وجود دارد و خودکنترلی اهالی سینما در چنین شرایطی بسیار ارزنده و قابل تجلیل است.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید میرخندان، استاد دانشگاه صدا و سیما هم گفت: باید حرکتهای جدی و یک جریان در حوزه در برقراری ارتباط و تعامل مناسب با هنرمندان ایجاد شود، البته در سطوح فردی این موضوع وجود دارد ولی کافی نیست.
وی با بیان اینکه دشمنان به کارکرد اجتماعی هنر واقف و معتقد هستند، گفت: ولی ما با اینکه زمینههای خوبی هم داریم ولی کمتر از هنر برای ترویج فرهنگ مدنظر خود بهره میبریم.
میرخندان تصریح کرد: متاسفانه گاهی این پیام از برخی حوزویان شنیده میشود که ما با هنر مخالفیم یا اینکه هنر یک امر تجملی در زندگی بشر است و نبود هم مهم نیست، این نگاه مع الاسف امروز درباره حوزه وجود دارد که برخی با هنر به صورت کلی مخالف هستند که باید این فضا را تغییر دهیم.
انتهای پیام