به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم تجلیل از مقام علمی فقیه عظیم الشأن مرحوم آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی و نکوداشت هفتادمین سال تألیف کتاب شریف منتخب الاثر، 18 اسفندماه در اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی برگزار شد.
در این مراسم که در آن جمعی از فضا و اندیشمندان حضور داشتند، حجتالاسلام محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری طی سخنانی گفت: امروز که خدمت آقا عرض کردم که چنین برنامهای هست و من در آن شرکت میکنم به همه شما سلام رساندند. گاهی که ذکر خیری از این بزرگوار میشود جز با تجلیل، تکریم و احترام چیز دیگری از مقام معظم رهبری نسبت به ایشان مشاهده نکردیم به خصوص پیام پر ارزش و پر محتوایی که مقام معظم رهبری به مناسبت درگذشت آن بزرگوار صادر کردند واقعاً بینظیر است. به خصوص شاه بیت این پیام این است که فرمودند من از نظرات ایشان استفاده میکردم در مسائلی که گاه پیش میآمد.
وی در ادامه به بیان بخشی از ویژگیهای آیتالله صافی گلپایگانی پرداخت و گفت: یکی از بلاهایی که در جامعه ما وجود دارد حجاب معاصرت است. یعنی بنده و دیگران در زمانی که عالم بزرگواری مانند کوهی در گوشهای نشسته است، اهمیتی که لازم است به این عالمان نمیدهیم؛ اما آنگاه که از دست رفتند، تازه معلوم میشود که این عالم چه کسی بوده است.
حجتالاسلام محمدی گلپایگانی با اشاره به جلسات متعددی که بعد از وفات آیتالله صافی گلپایگانی برگزار شده است، گفت: از فرزند ایشان خواستهام این گفتهها و سخنرانیها را به صورت مجموعهای دربیاورند چرا که چیز ارزشمندی است.
وی اولین ویژگی آیتالله صافی گلپایگانی را تقوا عنوان کرد و گفت: ایشان خداباور بود. خدا را احساس میکرد. خود را همیشه در محضر خدا میدید. حضرت علی(ع) میفرمایند: از گناه در خلوتها و پنهانیها پرهیز کنید؛ کسی که گناه تو را اینجا میبیند، قاضی دادگاه در فردای قیامت هم همان خواهدبود. مرحوم آیتالله صافی واقعاً خداباور بود.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: ویژگی دوم ایشان این است که آنچه شرع مقدس اسلام حرام یا واجب کرد، جزء به جزء عمل میکرد، مثلاً امر به معروف؛ اگر خلافی یا انحرافی میدید ملاحظه نمیکرد که حرفش به کجا بَرمیخورد. آنچه را که تشخیص میداد خلاف است، مطرح میکرد. ایشان به روز بودند. با اینکه در حاشیه بود، اما در عین حال در متن حضور داشت. اگر جمله خلافی در گوشهای از یک روزنامهای نوشته میشد بلافاصله ایشان تذکر میداد.
وی ادامه داد: آیتالله صافی گلپایگانی در عین حال که یک دانشمند بود و در فقه و اصول زحمت زیادی کشیده بودند اما با قلم کارشان را انجام میدادند. گرچه یک فقیه بود اما قلمش از کار نیفتاده بود. حتی اگر کسی در کشور مصر بیادبی میکرد بلافاصله پاسخ میداد. بسیاری از افراد ملاحظهکار هستند و به این فکر میکنند که شاید کسی ناراحت شود اما ایشان وظیفه خود را انجام میداد.
حجتالاسلام گلپایگانی از دیگر ویژگیهای آیتالله صافی گلپایگانی را ارادت به اهل بیت(ع) عنوان کرد و گفت: همه شاهد هستیم که در مراسمی که برای اهل بیت برگزار میشد، وقتی نام مبارک حضرت فاطمه(س) و امام حسین(ع) برده میشد خوددار نبود، به تمام صورت گریه میکرد، اشک میریخت، بر زانو میزد و عمامه از سر برمیداشت.
وی تصریح کرد: ایشان نسبت به اهل بیت(ع) از خود بیخود بود به همین دلیل اهل بیت (ع) او را به آرزویش رساندند و در کنار امام حسین(ع) به خاک سپرده شد.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری اضافه کرد: اگر امام انقلاب کرد، به تنهایی این کار را نکرد. علمای بزرگ ما زحمات فراوانی از زمان غیبت کبری تاکنون کشیدهاند. اگر نبود آنچه این علما نوشتند و به نسل بعد منتقل کردند ما امروز چطور میتوانستیم بفهمیم وظیفه ما در مقابل خداوند چیست. امام این قوه را به فعلیت آورد و عَلَم مبارزه را روشن کرد.
وی تأکید کرد: همان کاری که زمان جاهلیت قبل از اسلام کفار قریش میکردند و اساساً مرکز فساد و فحشا مکه معظمه بود، دختر میکشتند، شرابخواری میکردند و ...، اکنون هم همان جاهلیت هست منتها به شکل مدرن. اکنون ظرفیت و توسعه فساد با زمان جاهلیت قبل از اسلام قابل مقایسه نیست. چه کار میکنند این دولتهای فاسد جهان خوار؟ اینها دولتها را از بین بردهاند، ملتها را از بین بردهاند.
حجتالاسلام گلپایگانی اضافه کرد: میدانید این انگلیس خبیث چه کرد؟ اگر امروز این تکههای مختلف کشور اسلامی که پاره پاره شده؛ یکی شام است، یکی فلسطین است، یکی ایران است و ... همه نقشههای آنها بود. امروز جاهلیت مدرن دارد دنیا را به فساد میکشاند و انشاالله این مقدمه ظهور حضرت ولی عصر خواهدبود.
انتهای پیام