کد خبر: 4050491
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۸

محدودیت مالی سطح کیفی تولیدات هنری را پایین می‌آورد

سیدحمید موسوی، مستندساز و چهره هنر انقلاب با بیان اینکه خوزستان استانی تأثیرگذار و مرکز دفاع مقدس است، گفت: هنرمندان ما توانایی تولید محتوا دارند، اما با توجه به محدودیت امکانات و عدم تأمین مالی سطح کیفی تولیدات پایین می‌آید.

هنر انقلابیکی از برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی در خوزستان، معرفی چهره‌های برتر هنر انقلاب اسلامی استان است. یکی از این چهره‌های هنرمند، سیدحمید موسوی مستندساز و مدرس نور و تصویر در سینمای جوان و حوزه هنری است که به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی در استان معرفی شد.

سیدحمید موسوی، در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان گفت: در حوزه هنری و سینمای جوان شاهد استعدادهای خوبی بوده و هستیم. این باعث می‌شود که به آینده مستندسازی خوش‌بین باشم، گرچه ما به جایگاه ایده‌آل در این زمینه نرسیدیم و هنوز راه زیادی پیش رو است.

این هنرمند تأکید کرد: لازم است رسانه و مراکز متولی فرهنگ و هنر استان جهت ارتقای مستندسازی گام‌های مؤثری بردارند. این مسئله بیشتر متوجه مسئولان است. متأسفانه شاهد این هستیم که مستندسازان با عدم تأمین بودجه و امور مالی مواجه می‌شوند و همین باعث متوقف شدن کارها می‌شود.

وی با تصریح به اینکه مسئولان، اراده‌ای برای حل این مشکل و تأمین این نیازها ندارند، گفت: بودجه فرهنگی خوب مدیریت نمی‌شود و این باعث متزلزل شدن مستندسازی در استان می‌شود. 

این مستندساز افزود: خوزستان استانی تأثیرگذار و مرکز دفاع مقدس است. استان ما سرداران الگوی زیادی دارد. در شهر تبریز، فیلم «موقعیت مهدی» تولید می‌شود که هم به لحاظ معرفی این شخصیت و هم فرهنگ مردم این شهر، کار مؤثر و قابل توجهی است. ما برای سردار هاشمی چه کردیم؟ برای شهید علم‌الهدی چه کردیم؟ این به متولیان هنر استان بر می‌گردد.

موسوی تصریح کرد: این اراده وجود ندارد که مستندسازی و سینمای ادبیات داستانی در خوزستان رشد کند. پیشنهاد ما این است که در اتاق مدیران بر روی هنرمندان باز شود و آرای آنها مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: خیلی از هنرمندان مستندساز به دلیل مشکلات معیشتی، بی‌انگیزه می‌شوند. می‌توانیم تولید محتوا کنیم، اما با توجه به محدودیت امکانات و عدم تأمین درست مالی، سطح کیفی تولیدات پایین می‌آید. فیلم سینمایی «یوسف هور» بیش از ده سال پیش تولید شد، چرا ما امروز اثری از این فیلم در سینمای کشور نمی‌بینیم؟ دقیقا به دلیل سوءمدیریت در آن زمان. نتوانستیم فیلم درست و در شأن برای سرداران خود تولید کنیم. چرا هنرمند ما نتوانسته است چنین اثری بسازد؟ دلیل آن عدم داشتن اراده برای مدیریت امور هنری است.

موسوی در پایان گفت: فیلمسازان موفقی داریم که بخش عظیمی از آنها از استان خارج شدند و عده زیادی خانه‌نشین شدند. در زمینه تئاتر مرحوم عبدالرضا حیاتی دو دهه خانه‌نشین بود. مگر آن زمان مدیرانی وجود نداشتند که مشکل را بررسی کنند که چرا عبدالرضا حیاتی بعد از این همه فعالیت خانه‌نشین شده بود؟ نیروهای متخصص خوبی در استان داریم اما یا مهاجرت می‌کنند یا خانه‌نشین می‌شود. امید ما به نسل جوان است، اما نسل جوان نیاز دارد دوشادوش نسل فعلی حرکت کند ما باید از این ثروت‌ها استفاده کنیم.

انتهای پیام
captcha