به گزارش ایکنا، میهمانی الهی با جشنی پر از خیر و برکت در حال اتمام است و امروز روزی است که باید بنشینیم و به یک ماه گذشته عمیق بیندیشیم و ببینیم در ماهی که پر از خیر و برکت و رحمت بیکران الهی بود ما چه قدر بهره بردهایم.
برای آخرین شب ماه رمضان، عید فطر و روز اول ماه شوال اعمال مستحبی فراوانی توصیه شده است که هرکس بر اساس توان خود میتواند این اعمال را انجام دهد.
اعمال شب آخر رمضان:
در روایت آمده: که حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام این دو رکعت نماز را به این کیفیت به جا میآورد، سپس سر از سجده برمیداشت و میفرمود: بهحق آن خدایی که جانم در دست قدرت اوست، هرکه این نماز را به جا آورد، هر حاجت که از خدا بطلبد به یقین عطا فرماید و اگر به شماره ریگهای بیابان گناه داشته باشد، خدا آنها را بیامرزد.
در روایت دیگری به جای «هزار مرتبه» سوره «توحید»، «صد مرتبه» وارد شده، اما این نماز را باید پس از نماز مغرب و نافله آن به جا آورد.
7. شیخ طوسی در کتاب «مصباح» فرموده: که در آخر شب غسل بجای آر و تا طلوع فجر در جای نماز خود بنشین.
اول: توسل و درخواست شفاعت
دوم: کنار گذاشتن زکات فطر
سوم: انجام غسل روز عید که زمان آن بعد از طلوع فجر تا زمان به جا آوردن نماز عید است. در هنگام غسل بگو: اللّٰهُمَّ إِیماناً بِکَ وَتَصْدِیقاً بِکِتابِکَ وَاتِّباعَ سُنَّةِ نَبِیِّکَ مُحَمَّدٍ صَلَّی اللّٰهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ؛ خدایا، تنها برای ایمان به تو و تصدیق به کتاب تو و پیروی از روش پیامبر تو، محمّد درود خدا بر او و خاندانش باد. آنگاه «بسم اللّٰه» بگو و و پس از غسل بگو: اللّٰهُمَّ اجْعَلْهُ کَفَّارَةً لِذُنُوبِی وَ طَهِّرْ دِینِی، اللّٰهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الدَّنَسَ؛ خدایا، این غسل را کفاره گناهانم قرار ده و دینم را پاک کن، خدایا، هر آلودگی را از من برطرف فرما»
چهارم: افطار کردن قبل از خروج از منزل: مبناى اين دستور، سخن امام صادق(ع) كه فرمود: «اَطْعِم يَوْمَ الفِطْرِ قَبْلَ اَنْ تَخْرُجَ اِلَى المُصَّلى.» پیش از رفتن به نماز عید افطار کن.
پنجم: پوشیدن جامه نیکو و به کار بردن بوی خوش و خواندن نماز عيد فطر در زير آسمان
ششم: قرائت دعاى ندبه که از جمله اعمال مهم روز عيد فطر است
هفتم: زیارت حضرت سید الشهدا(ع)
انتهای پیام