انگشتر سردار سلیمانی به‌عنوان میراث دفاع مقدس ثبت شد
کد خبر: 4059505
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۰
معاون میراث فرهنگی کشور خبر داد:

انگشتر سردار سلیمانی به‌عنوان میراث دفاع مقدس ثبت شد

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور گفت: تاکنون فهرست بلندی‌ از میراث ملموس و ناملموس دفاع مقدس را از جمله انگشتر شهید حاج قاسم سلیمانی و یادمان دهلاویه سردار مصطفی چمران را ثبت کردیم.

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در نخستین همایش روز ملی موزه‌ها و یادمان‌های دفاع مقدس با عنوان «میراث دفاع» که سوم خرداد در محل موزه دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه در حقیقت گفتمان دفاع مقدس باز زنده‌سازی و مروری بر ارزش‌های دفاع مقدس است که نیاز هر روز جامعه ما به ویژه نسل جوان برای واکاوی حقیقت است، گفت: اگر به دنبال پویایی، ماندگاری و سربلندی جامعه خودمان و تحقق اهداف بلند شهیدان هستیم، این گفتمان می‌تواند شاخصه‌ای برای این راه باشد.

معاون میراث‌فرهنگی کشور، ایثار، خداباوری، شهادت طلبی، اطاعت از رهبری و عمل به تکلیف و وظیفه را از شاخص‌های گفتمان دفاع مقدس دانست و بیان کرد: دفاع مقدس مرد میدانی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی می‌خواهد.

وی در ادامه بیان کرد: به روایت تاریخ، ایران عزیزمان به دلیل موقعیت استراتژیک و مزیت‌هایی که در طول تاریخ داشته و دارد، نقش مهمی در جهان داشته و همواره در معرض تهدید و دفاع بوده است. آنچه در تاریخ پر فراز این سرزمین در ادوار مختلف شاهد بودیم، اراده ایرانیان برای دفاع از سرزمین خود و صیانت از میراث تمدنی  این مرز و بوم بوده است.

دارابی با بیان اینکه میراث دفاع مقدس امتداد تمدن پر افتخار ایران است، اظهار کرد: در  معاونت میراث‌فرهنگی وظیفه ما صیانت و معرفی از این میراث گرانبهاست. فهرست ارزش‌های دفاع مقدس جزو ثروت‌های کشورمان محسوب می‌شود و حوزه میراث دفاع مقدس را می‌توان از سه بعد میراث ناملموس، ملموس و منظر فرهنگی دید.

وی با بیان اینکه تاکنون فهرست بلندی‌ از میراث ملموس و ناملموس دفاع مقدس را از جمله انگشتر شهید حاج قاسم سلیمانی و یادمان دهلاویه سردار مصطفی چمران را ثبت کردیم، ادامه داد: میراث‌فرهنگی وظیفه خود می‌داند تا در امر مرمت، مستندسازی، ثبت ملی یادمان‌ها، تهیه تاریخ شفاهی در کنار بنیاد ارزش‌های دفاع مقدس کمک کند؛ از تلاش‌های دکتر کارگر تشکر می‌کنم و برای گسترش این همکاری‌ها اعلام آمادگی می‌کنم.

قائم مقام وزیر میراث‌ فرهنگی با بیان اینکه ما باید امروز مخاطبان و نسل‌ جدید را با استفاده از شیوه‌های نوین با پیام ‌های دفاع مقدس و ایستادگی شهدا آشنا کنیم، افزود: ما بهترین موزه‌ها را در استان‌ها با موضوع دفاع مقدس داریم که به بهره‌برداری رسیده و تعداد دیگری نیز تا پایان سال به بهره برداری می‌رسد که دارای ظرفیت بزرگی هستند.

وی بیان کرد: موزه‌ها صرفا ویترین اعتبارات فرهنگی جامعه نیستند بلکه روایتگران شکست و پیروزی و پیشینه تمدنی جامعه هستند؛ موزه‌ها نقش مهمی در صلح دارند و شعار امسال موزه‌ها نیز به عنوان قدرت موزه‌ها نام‌گذاری شد که باید بتوانیم در این زمینه کار جدی انجام دهیم.

دارابی با بیان اینکه شهید گمنام امروز در فهرست میراث ناملموس دفاع مقدس ثبت شد، اظهار کرد: ما در سراسر کشور، آیین تفحص شهدای گمنام را می‌بینیم که تبدیل به آیین در جامعه شده است.

گفتنی است، در ادامه این مراسم با حضور دارابی، جعفری، کارگر، اوحدی و حجت‌السلام مصلحی روی سن، از اطلس گردشگری، شماره چهار رقمی موزه‌ها و همچنین لوح ثبت ملی میراث‌فرهنگی شهید گمنام که امروز به ثبت ملی رسید، رونمایی شد.

انتهای پیام
captcha