به گزارش خبرنگار ایکنا، کارگاه تصویرسازی «مادری از دیار آفتاب» بر اساس خاطرات کونیکو یامامورا، مادر شهید محمد بابایی، 21 تیرماه در نگارخانه لاله برگزار شد.
در این کارگاه، هنرمندان آثاری را بر اساس خاطرات کونیکو یامامورا مادر شهید محمد بابایی تصویرسازی میکردند.
هنرمندان دریچه عاطفی جامعه هستند
امیرحسین سمیعی، معاون هنری سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران در رابطه ایده برگزاری چنین کارگاهی بیان کرد: این پیوند جغرافیایی که منجر میشود به یک شخصیت والایی به نام مادر شهید، برای ما ایرانیان بسیار با ارزش است و این موضوع دستمایه جانانهای برای خلق اثر هنری است. از یک ماه و نیم پیش بررسی کردیم که با چه قالب هنریای میتوان سراغ این موضوع بکر رفت و به این نتیجه رسیدیم کارگاهی تصویرسازی بر اساس کتاب «مهاجری از سرزمین آفتاب» داشته باشیم و آن روایتها و داستانهای کتاب که بر اساس خاطرات مادر شهید بابایی است را به رشته تصویر دربیاوریم. از همین روی شش کارگاه را به وجود آوردیم تا این اتفاق رخ دهد.
سمیعی ادامه کرد: هنرمندان معمولاً بار عاطفی و کنشگری را در جامعه بر عهده دارند و نگاه و بازتاب همه مردم هستند. بررسیها نشان داد که اگر بخواهیم در سطوح مختلف سنین جامعه پردازشی داشته باشیم، زبان هنرهای تجسمی، گویاترین زبان است به همین علت به سراغ این کارگاه رفتیم.
وی افزود: هنر، خود را به مفاهیم والایی گره میزند که بتواند ماندگار شود؛ امروز هم ما شاهد چنین رویدادی هستیم که هنرمندان و کنشگران معتقد و مسئولیتپذیر ما این اتفاق را به زیبایی رقم زدند. ما وظیفه داریم که شرایط و بسترها را فراهم کنیم تا کنشها دیده و مردم با آنها مواجه شوند و حس کنند که هنرمندان دریچه عاطفی جامعه هستند که از زبان آنها سخن میگویند.
معاون هنری سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از اهداف ما در حوزه کودکان و نوجوانان پیوند آنها با محتوایی به نام مادر شهید است، ادامه داد: این کارگاه امروز تمام نمیشود و آثار برگزیدهای که در این شش نگارخانه خلق شد، در یک نگارخانه مرکزی به عنوان یک نمایشگاه «مادری از دیار آفتاب» دوباره به نمایش گذاشته میشود و از بهترینهای آنها کتابی تصویری منتشر خواهد شد.
وی در پایان افزود: ما در همه شاخههای هنری از آفرینشهای هنری هنرمندان و ایدههای آنها استقبال میکنیم و برای اجرای ایدهها شرایط و بستر آن را فراهم میکنیم. آنها به راحتی میتوانند با سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران مکاتبه کنند و ما را از رویدادهای هنری خود بیخبر نگذارند.
میلاد عرفانپور، شاعر و مدیر موسیقی حوزه هنری ضمن خواندن شعری در رابطه با مادر شهید بابایی، بیان کرد: امیدوارم که این جریان زنده و پویایی که در کشور وجود دارد و هنرمندان ما پیرامون مسائل اجتماعی اطراف خود موضع میگیرند و گاهی شعر انتقادی، اجتماعی، سیاسی میگویند، ادامه داشته و در همه رشتههای هنری مشاهده شود.
وی افزود: همه رشتههای هنری به هم مرتبط هستند و ممکن است اگر شعری گفته شود، سبب رویش ایدهای در ذهن فیلمساز یا برعکس شود. همانطور که هنرمندان در اینجا در حال نقاشی هستند، نقاشی میتواند ایده یک شعر را ایجاد کند.
مادران شهدا مشعلهایی هستند که میتوان از آنها نور گرفت
عبدالحمید قدیریان، نقاش و مدیر هنری سینما در این مراسم بیان کرد: این محفلی که ایجاد شده بسیار زیبا است. اگر ما معرفتمان را نسبت به اینگونه مادران بیشتر کنیم، تأثیرپذیری اجتماعی بیشتر دارد. یکی از وادیهای بسیار قدرتمند که ما میتوانیم از آن بهره بگیریم، روح مادر شهدا است زیرا بسیار بزرگوار هستند. ما آنها را نفهمیدیم و فقط به برگزاری بزرگداشت بسنده کردیم. باید برویم ببینیم آنها چه روحی دارند و جایگاه روحشان کجاست و بدانیم که چگونه به آنجا رفتند تا ما نیز بتوانیم روحمان را به آن درجه از اعلا بودن برسانیم. صرف اینکه گاهی خاطرهای از مادر شهید را یاد کنیم، کفایت نمیکند و این یاد، حداقل استفاده از این مادران است.
وی در رابطه با تابلویی پیرامون مادران شهدا گفت: من بعد از فوت مادر شهید محمد بابایی احساس کردم که باید در رابطه با مادران شهدا حرف زد زیرا این مادران جایگاه رفیعی دارند؛ از همین روی چند روزی است که تابلویی را شروع کردم. تابلویی کشیدم که مادران شهید دیارهای مختلف با قاب عکسهای فرزاندان شهید خود دور هم جمع هستند و در وسط آنها مادری نورانی در حال نزول است که حضرت زهرا(س) است، در حالی که ایشان قاب عکسی در دست دارند.
قدیریان ادامه داد: حضرت زهرا(س) مادر شهدا هستند و این حس را بیان میکند که ایشان در کنار مادر شهدا خود را مطرح میکنند و میگویند من هم مثل شما هستم و میفهمم که شما چه میگویید و دوست دارم در فضایی که شما هستید حضور پیدا کنم. تصور من این است که با چنین نگاهی میتواند جایگاه مادران شهدا ارتقاء پیدا کند. باید بدانیم آنها کم کسانی نیستند بلکه در اصل مشعلهایی هستند که در این دنیا میتوان از آنها نور گرفت.
در کارگاه تصویرسازی «مادری از دیار آفتاب»، فرزاد ادیبی، مصطفی خزایی، امیر مفتون، اکبر نیکاپور، منوچهر اسماعیلی، یدالله تناور، اسحاق حنیفه، نرگس دلاوری، پیمان رحیمیزاده، هاجر سلیمینمین، آتنا شمس، علی هاشمی شهرکی، سید حسامالدین طباطبایی، محسن محمدمیرزایی و مرتضی یزدانی به تصویرسازی پرداختند.
انتهای پیام