به گزارش ایکنا به نقل از تواصل، مسلمانان درصد کمی از جمعیت اکوادور را تشکیل میدهند. این کشور یکی از کشورهای کوچک آمریکای جنوبی، با جمعیتی حدود 17 میلیون نفر (در سرشماری سال 2017 ) است.
طبق آمار وزارت کشور اکوادور، تعداد مسلمانان این کشور حدود 5 هزار نفر هستند که از این تعداد دو هزار نفر در شهر گوایاکیول زندگی میکنند؛ گرایش مردم این کشور به اسلام در دهه نود قرن گذشته افزایش یافته است؛ حضور مسلمانان در این کشور بیش از صد سال قدمت دارد و موج مهاجرت سوریها و لبنانیها به اکوادور در سال 1911م چشمگیر بوده است.
همچنین در دو دهه پایانی قرن بیستم اکوادور شاهد موج مهاجران از ملیتهای مختلف از جمله فلسطینی، مصری، ایرانی و افغانها بوده است؛ در اکوادور چندین شهر از جمله مچلا و مکاس وجود دارد که پیشینه اسلامی دارند. برخی آثار و تزئینات اسلامی، قرآن کریم، کتابهای حدیث، تفسیر قرآن کریم و برخی کتابهای شعر در این شهرها وجود دارد.
در گذشته، مسلمانان مکانی را برای برگزاری نماز جمعه اجاره میکردند، تا اینکه مسجد خالد بن الولید در شهر کیتو پایتخت اکوادور در سال 1991 تأسیس شد که بزرگترین مسجد در این کشور آمریکای جنوبی به شمار میرود.
همچنین در 15 اکتبر 1994 مرکز اسلامی اکوادور تأسیس شد؛ یک مرکز اسلامی نیز در شهر گوایاکیول وجود دارد. اکثر مسلمانان اکوادور اهل سنت هستند و در مجموع هفت مسجد در این کشور وجود دارد.
مراکز اسلامی این کشور برای اصلاح تصویر مخدوش از اسلام و مسلمانان در قاره لاتین و به ویژه اکوادور تلاش میکنند و در سال 2018 نمایندگان جامعه مسلمانان در پروژه اصلاح آزادی مذهبی در سیستم آموزشی اکوادور شرکت کردند.
مسلمانان در اکوادور در انجام آداب دینی خود کاملاً آزادند و محجبه بودن زنان مسلمان برای آنها مشکلی ایجاد نمیکند. به همین دلیل است که اکثریت زنان مسلمان در اکوادور در آرامش زندگی میکنند.
مسلمانان اعیاد و مناسبتهای مذهبی خود را در اکوادور جشن میگیرند و خانواده و دوستان در ماه رمضان، عید فطر و عید قربان گرد هم میآیند. در مسجد خالد بن الولید پس از اقامه نماز عید برای کودکان و بزرگسالان جشنی ترتیب داده میشود که در آن تقریباً 600 مسلمان شرکت میکنند.
مسلمانان با شرکت در سمینارهایی که توسط دولت برگزار میشود، نقش مهمی در سیاستگزاریهای مربوط به اقلیتهای دینی ایفا میکنند، به عنوان مثال میتوان به نشست نمایندگان جامعه مسلمانان و اقلیتهای دینی با رئیس جمهور سابق این کشور در مورد آزادی دینی در آموزش و پرورش و همچنین نشستهایی با موضوع مبارزه با تروریسم، افراطگرایی و خشونت اشاره کرد.
انتهای پیام