محمد خلیل کرکی، مسئول نهاد رسانه انجمن توجیه و ارشاد قرآن کریم لبنان در منطقه صور این کشور در گفتوگو با خبرنگار ایکنا در لبنان، ضمن معرفی خود پارهای از مسئولیتهای انجمن را تشریح کرد.
حاج کرکی متولد 1978 در روستای عین بوسوار جنوب لبنان است و به گفته خودش در یک خانواده متدین و متعهد به فرهنگ و آداب قرآنی رشده کرده است.
در حملات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان خواهر کوچک وی به شهادت رسیده و مادر و برادر او نیز مجروح شدند و در این میان خانواده او چندین بار مجبور به مهاجرت از یک روستا به روستای دیگر شدند.
وی تأکید میکند که در خانواده بر مبنای آموزههای قرآن کریم و سیره اهل بیت(ع) و اندیشههای امام خمینی(ره)، رهبر کبیر انقلاب اسلامی پرورش یافته است.
حاج کرکی با بیان اینکه تلاوت قرآن کریم از برنامههای عبادی ضروری برای همه اعضای خانواده وی در کنار دیگر عبادات و مستحبات به شمار میرود، گفت که پدر مرحوم او هر سه روز یک بار قرآن کریم را ختم کامل میکرد و علاوه بر آن در منبر مساجد نیز قرآن کریم را تلاوت میکرد و اذان هم میگفت و از همین رو فرزندان نیز از این سیره پدر تأثیر گرفتند و امروز برادران حاج کرکی بر کرسی مساجد هم قرآن کریم تلاوت میکنند و هم مؤذن هستند.
حاج محمد که مدرک کارشناسی رشته علوم تربیتی و مدرک کارشناسی ارشد علوم قرآنی جامعه المصطفی(ص) را داراست، در حال حاضر مسئول بخش اطلاعرسانی انجمن توجیه و ارشاد قرآن کریم در منطقه صور واقع در جنوب لبنان است.
وی با اشاره به اینکه انجمن توجیه و ارشاد قرآن کریم، طرح یکپارچه حفظ قرآن کریم را در سراسر لبنان راهاندازی کرده است، گفت: اعضای این انجمن در مسابقات مختلف داخلی و بینالمللی از جمله مسابقاتی که در ایران، عراق، افغانستان برگزار شده شرکت کردند و حائز مقام شدند.
کرکی از مهمترین موانع فعالیتهای قرآن در لبنان بخصوص در سالهای اخیر را همهگیری کرونا خواند و گفت: شیوع کرونا موجب کاهش کلاسهای حضوری قرآن کریم شده و بیشتر کلاسها به شکل آنلاین و مجازی برگزار شد که همین امر بر سطح آموزش و یادگیری حفظ قرآن کریم و مفاهیم آن تاثیر داشت.
وی با بیان اینکه انجمن توجیه و ارشاد 21 شعبه در سراسر لبنان دارد، گفت: با این حال توسعه و گسترش فرهنگ و مفاهیم قرآنی نیاز به گسترش تعداد مراکز قرآنی دارد. در فصل زمستان حضور مستمر قرآنآموزان در مراکز انجمن به دلیل مشغولیت آنها به تحصیل و وضعیت آب و هوا بخصوص در مناطق کوهستانی دشوار است و این امر نیاز به بیشتر شدن مراکز قرآنی را ضروری میکند.
حاج کرکی درباره سادهترین شیوه حفظ قرآن کریم میگوید: مفاهیم قرآن کریم و علوم آن نقش برجستهای در گسترش فرهنگ قرآن و تقویت معارف و علوم آن دارد و به منظور تعمیق و ترسیخ این علوم در نسل جوان میبایست از برگزاری مسابقات حمایت شود، زیرا در ایجاد رقابت برای شناخت این مفاهیم و تعمیق آن نقش دارد.
وی با اشاره به اینکه برنامههای آموزش قرآن در مراکز و شعبههای انجمن توجیه و ارشاد به شکلی یکپارچه و منظم است، گفت: مهمترین این برنامهها تصویرسازی از آیه قرآن کریم و پیوند آن با امور حسی و ملموس در جهان خارج است به نحوی که مفاهیم قرآنی در ذهن و دل تثبیت میشود.
حاج کرکی میگوید: آنچه به روند حفظ قرآن کریم کمک میکند، تهیه برنامه روزانه برای شنیدن و تلاوت برخی آیات و مفاهیم و کاستن از مشغولیت ذهن با بازیهای الکترونیکی است و همچنین خیلی از برنامههای حفظ قرآن هم در قالب سرگرمی ارائه میشود که به حفظ مفاهیم و آیات کمک میکند.
کرکی درباره چگونگی همکاری بین نهادهای قرآنی لبنان و کشورهای عربی و همچنین جمهوری اسلامی ایران گفت: انجمن توجیه و ارشاد همکاری با نهادهای قرآنی در لبنان و خارج از کشور را رمز موفقیت و پیشرفت میداند و از همین رو با کشورهای جمهوری اسلامی ایران، سوریه، مصر، اندونزی و بسیاری از کشورها به منظور تبادل تجربیات همکاری دارد.
حاج کرکی در پایان قرآن کریم را قانون اساسی امت اسلامی توصیف و تأکید کرد: تحصیل قرآن بر هر زن و مرد مسلمانی واجب است و از همین رو باید کودکانمان را از دوران طفولیت با عشق به قرآن بزرگ کنیم تا وقتی که بزرگ شدند قرآن راهنما و هدایتگر آنها در زندگی باشد.
انتهای پیام