کد خبر: 4108057
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۵

فاطمه زهرا(س) و جنگ روایت‌ها را در «ره‌توشه» بخوانید + دانلود

فصلنامه «ره‌توشه»، ویژه شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به همت معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر شد.

فاطمه زهرا(س) و جنگ روایت‌ها را در «ره‌توشه» بخوانید + دانلودبه گزارش ایکنا؛ فصلنامه علمی – تخصصی «ره‌توشه» در جدیدترین شماره ویژه پاییز ۱۴۰۱ به شهادت حضرت زهرا(س) پرداخته است.

در این شماره عناوینی، چون بانوی جهاد، فاطمه زهرا(س) و جنگ روایت‌ها، شکوه صدیقه طاهره در نگاهی به مصحف فاطمه(س)، سیمای حضرت فاطمه در آیینه وحی، فلسفه عبادات و احکام الهی، فاطمه زهرا از منظر رسول اعظم، مروری بر وصیت‌نامه حضرت فاطمه زهرا(س) و تبیین حجاب و عفاف در سیره حضرت زهرا(س) آمده است.

حجت‌الاسلام علی خادمی در «بانوی جهاد» به معنا و مفهوم جهاد پرداخته و به دو سؤال اساسی معنای حق جهاد و راه عمل به آن پاسخ داده است. در بخشی از این متن می‌خوانیم: بهترین راه عملی کرن اقسام گوناگون جهاد، الگوپذیری از اسوه‌های الهی یعنی انبیا و اولیاست که دو اثر مهم به دنبال دارد؛ داشتن الگو، سختی‌های رسیدن به یک فضیلت را آسان می‌کند و به سبب پیوند عاطفی میان انسان و آن الگوی الهی، رسیدن به آن فضیلت سرعت می‌گیرد.

در مطلبی با عنوان «فاطمه زهرا و جنگ روایت‌ها» به مسائلی که پس از رحلت پیامبر(ص) رخ داد، اشاره شده است. یکی از این مسائل موضوع خلافت است که به یکی از کشمکش‌های بزرگ سیاسی تبدیل شد که آثارش همچنان تا به امروز ادامه یافته است. در آن زمان، میان طبقات گوناگون اجتماعی، روایت‌های مختلفی از امامت شکل گرفت تا زمینه را برای انتقال خلافت به دیگران مهیا شود. به دنبال این رخداد، فاطمه زهرا(س) به جنگ این روایت‌ها رفت و کوشید تا روایت برآمده از گفتار نبوی و بیت وحی را تثبیت کنند.

حجت‌الاسلام عبدالکریم پاک‌نیا، نگاهی به مصحف حضرت فاطمه(س) داشته و می‌گوید: مصحف فاطمه(س) یکی از منابع علم اهل بیت(ع) است که بار‌ها به آن احتجاج کرده و حقانیت بیان خویش را به مستند کرده است. استناد مکرر ائمه به مصحف فاطمه(س) از دیگر امتیازات این اثر علمی و الهامی است.

حجت‌الاسلام احمد فلاح‌زاده در مطلبی با عنوان «مراسم فاطمیه و شیوه‌های خنثی‌سازی فتنه‌های دشمنان» نوشته است: عزاداری ایام فاطمیه دوم در ایران، از عصر قاجار رواج داشت. در دوره معاصر نیز در برخی شهر‌ها مانند قم مسجدی به نام «فاطمیه» که زمینش متعلق به پسر ناصرالدین شاه به نام اعتضادالدوله ساخته شده بود، محل برگزاری مراسم فاطمیه بود. این مسجد همان مکانی است که بعد‌ها به مسجد آیت‌الله بهجت معروف شد. پس از تشکیل حوزه علمیه و زعامت حاج شیخ عبدالکریم حائری، عزاداری این روز مراسم احیا و در دوره پهلوی دوم (محمدرضا شاه) مراسم فاطمیه به فرصتی برای مبارزه با دستگاه طاغوت تبدیل شد.

دشمنان اسلام می‌کوشند از مذاهب شیعه و سنی دو چهره کاملاً مخالف یکدیگر ترسیم کنند؛ بنابراین با استفاده از مثلث «پژوهش و اطلاعات»، «رسانه و فناوری» و «سیاست و مدیریت جامعه» سعی در برجسته‌سازی تمایز‌های این دو مذهب دارند؛ به این گونه که در گام نخست با پژوهش و گردآوری اطلاعات از جامعه شیعه و سنی در راستای شناسایی نقاط تفاوت میان دو مذهب، می‌کوشند به صورت علمی به فهم نقاط تمایز مذاهب بپردازند. در گام بعدی از رسانه‌های خود برای برجسته‌سازی این دستاورد‌های پژوهشی و اطلاعاتی خود استفاده کنند و با برنامه‌سازی می‌کوشند برنامه‌های خود را به مسائل تاریخی استناد دهند.

یادآور می‌شود؛ این نشریه به همت معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با شمارگان ۲۰۰ نسخه و بهای ۸۰ هزار تومان منتشر شده است.

فصلنامه علمی – تخصصی «ره‌توشه» را از اینجا دانلود کنید.

انتهای پیام
captcha