به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی، 11 دی ماه در دومین روز کنگره بزرگداشت آیتالله مصباح یزدی تحت عنوان «استاد فکر» که در مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد با اشاره به ایامی که در آن قرار داریم، گفت: یکی از روزهایی که پشت سر گذاشتیم روز 9 دی، روز بصیرت بود. 9 دی یکی از تجلیهای درخشان هوشیاری، بصیرت و زمانشناسی ملت ایران است و امروز هم این روحیه را در بین امت اسلامی ایران شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه در هر مقطع تاریخی، حوزه علمیه ویژگیهایی پیدا کرده است، افزود: حوزه علمیه امروز قم از خصوصیاتی برخوردار است، نگاه بینالمللی و اجتماعی و حضور در عرصههای اجتماعی و ورود به عرصههایی از دانش مخصوصا علوم انسانی به عنوان علوم فرهنگی و تمدنی از جمله خصوصیات بارز حوزه در عصر کنونی است.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: یقینا آیتالله مصباح یزدی نقش ممتازی در تحقق این خصوصیت هم به جهت شخصیت علمی و نظریهپردازانه و هم جریانسازی و تربیت نیروهای لازم داشتند و روزی پرچم علوم انسانی اسلامی را بر دوش کشیدند که کمتر کسی وارد این عرصه شده بود و میشد و امروز این مسئله در کشور رو به فراگیری است.
وی با تجلیل از خدمات علمی و عملی آیتالله مصباح یزدی، افزود: ایشان حق کم نظیری بر حوزه دارند و از شاخصههای حوزه بعد از انقلاب اسلامی محسوب میشوند.
عباسی با اشاره به شهادت سردار سلیمانی، اظهار کرد: ایشان و همراهانشان بر ما و مردم منطقه حق بزرگی دارند به خصوص خدمات این عزیزان در یک دهه پایان عمر مبارکشان دستاوردهای بسیار بزرگی داشت؛ دشمنان طراحیهای بزرگی کرده بودند تا مذاهب و اقوام را به جان هم بیندازند و گسلهای قومی، مذهبی و نژادی را فعال کنند.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: بنا بود زخم عمیقی در منطقه ایجاد شود و ملتها به جان هم بیفتند و درگیری بلندمدت و فرسایشی در منطقه به راه بیفتد و این نقشه با فداکاری سردار شهید سلیمانی خنثی شد.
عباسی در ادامه درباره علامه مصباح یزدی، اضافه کرد: شخصیت ایشان واقعا مصداق مجاهد فی سبیل الله بود که در آیه 95 سوره نساء «لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَى وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا» بر آن تاکید شده است.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: ایشان از ابتدای جوانی و قبل از انقلاب در طوفانهای اعتقادی جریانات چپ مارکسیستی و التقاطی مجاهدانه و با اخلاص و وظیفهمدارانه حضور یافت و بعد از انقلاب هم فصل مهمی از زندگی مبارکشان گشوده شد و با همه وجود به انقلاب عشق میورزید و زندگی خود را در این راه صرف کردند زیرا انقلاب پدیده جهانی و نقطه عطف در تاریخ بشریت و به قول فوکویاما انقلاب، روح برای یک جهانِ بیروح است.
عباسی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران، نقطه عطف بشریت و یک انقلاب منحصر به فرد است، اضافه کرد: تفاوت انقلاب با سایر تحولات اجتماعی این است که دارای فکر و فرهنگ و گفتمان و مدعی ایجاد یک تمدن است و شخصیتهایی چون علامه مصباح، نظریهپرداز چنین گفتمانی بودند. به همین دلیل هم به شدت نسبت به ایشان حساسیت داشتند و تلاش زیادی هم کردند تا او را ترور شخصیت کنند ولی نتوانستند نور و فیض او را خاموش کنند زیرا خدا اجازه نمیدهد و امروز نتیجه زحمات ایشان را در آثار علمی و تربیت شاگردان ایشان میبینیم.
رئیس جامعه المصطفی(ص)، افزود: در یکی از جلساتی استادان طرح ولایت خدمت ایشان رسیده بودیم، ایشان در آن مقطع در نماز جمعه تهران مطالبی بیان میفرمودند و از این جهت خیلی مورد نقد بودند و هجمه به ایشان زیاد بود، یکی از حاضران در جلسه به ایشان گفتند خوب است مطالب را با ادبیات دیگری بگویید تا به شما هجمه نشود و خودتان را برای روز مبادا نگه دارید.
عباسی گفت: ایشان در جواب فرمود اولا که من عددی نیستم که خودم را برای روز مبادا نگه دارم ولی چه روزی مباداتر از امروز؛ خیلی از ما که قابل قیاس با جایگاه ایشان نیستیم فکر میکنیم باید خودمان را برای روز مبادا نگه داریم ولی ایشان با همه تواضع عمر خود را صرف انقلاب و دفاع از ولایت کرد.
انتهای پیام