به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی معراجی، مسئول کتابخانه تخصصی علوم حدیث، عصر امروز، ۲۴ دیماه در آیین آغاز به کار این کتابخانه تخصصی، اظهار کرد: این کتابخانه دارای ۶۰ هزار جلد کتاب و ۲۰ هزار عنوان کتاب دیجیتالی اعم از پایاننامه و نشریات دیجیتالی است.
وی افزود: حضرت امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند: «الکتب بساتین العلماء». از تشبیه کتاب به بوستان میتوان نتیجه گرفت که کتابخانه باید زیبایی داشته باشد. همچنین حضرت میفرمایند: «نعم المحدث الکتاب» و از این بیان میتوان نتیجه گرفت که در کتابخانه، سخن گفتن کتاب، کافی است و دیگران نباید مزاحم سخن گفتن کتاب شوند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: در روایتی از امام باقر(ع) اینچنین آمده است: «شَرِّقا و غَرِّبا لَن تَجِدا عِلما صَحیحا إلاّ شَیئا یَخرُجُ مِن عِندِنا أهلَ البَیتِ»؛ یعنی اگر به شرق و غرب بروید، هرگز دانش درستی را نخواهید یافت، مگر همان چیزی که از ما خاندان صادر شود.
مسئول کتابخانه تخصصی علوم حدیث درباره روند تأسیس کتابخانه علوم حدیث، بیان کرد: این کتابخانه در سال ۷۸ به همت حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی، نماینده آیتالله سیستانی، در یک منزل اجارهای در صفائیه قم ایجاد شده است. برای شروع کار ۸۰۰ جلد کتاب تهیه شد و پس از دو سال این کتابها به سه هزار جلد رسید. بعد از آن ساختمان دیگری در خیابان فاطمی تهیه شد که یک طبقه آن به کتابخانه علوم حدیث و طبقه دیگر به کتابخانه قرآنی آقای مهدوی راد اختصاص داشت.
وی ادامه داد: کتابها به ۱۸ هزار جلد رسید و به ساختمان کتابخانه تاریخ اسلام که زیر نظر حجتالاسلام جعفریان اداره میشد، آمدیم. نهایت کتابها به ۴۰ هزار جلد رسید. از یک فرد نیکوکار، ساختمانی اجاره شد تا این ساختمان فعلی ساخته شود و امروز این کتابخانه زیبا در خدمت پژوهشگران است.
حجتالاسلام معراجی با بیان اینکه الان این کتابخانه، ۶۰ هزار جلد کتاب دارد. ۲۰ هزار عنوان کتاب دیجیتالی اعم از پایاننامه و نشریات دیجیتالی در این کتابخانه وجود دارد، اظهار کرد: این کتابخانه، یک سفره علمی است که امیدواریم اساتید و بزرگان قدر آن را بدانند و از این فضا حداکثر استفاده را ببرند.
انتهای پیام