
به گزارش ایکنا، به نقل از القاهره 24، کارگاه فنی مرمت نسخههای خطی، اسناد و کتب تاریخی در غرفه الازهر، پذیرای فعالان حوزه کتاب در نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره است.
در این غرفه پژوهشگران کتابخانه الازهر کار مرمت کتابها را با ابزارها و دستگاههای تخصصی انجام میدهند.
هدف از این کار تلاش برای بازگرداندن نسخه خطی یا کتاب به شرایط اصلی و حفظ آن از آسیبهایی است که بر کیفیت آن تأثیر میگذارد.
مجدی حامد، رئیس اداره مرکزی کتابخانه الازهر و کارشناس مرمت نسخ خطی، میگوید: حفظ میراث اسلامی مانعی محکم در برابر تهاجم علمی و فکری افراطگرایان است. امت اسلامی میراثی بزرگ و ریشهدار را در اختیار دارد که جایگاه ویژهای بین ملتهای جهان داشته و نیازمند حمایت و حفاظت دائمی است.
محمد القبیسی، متخصص مرمت و نگهداری نسخ خطی، در مورد مفهوم مرمت صحبت میگوید: هدف، بازگرداندن کتاب یا اثر خطی به نزدیکترین حالت قبل از آسیب است تا جنبههای هنری، زیبایی و تاریخی آن برجسته شود.
همکار او، دکتر محمود سعد که متخصص در مرمت و نگهداری نسخههای خطی در کتابخانه الازهر است، مرحله قبل از شروع بازسازی اسناد و نسخ خطی را توضیح میدهد و میگوید فرمی تهیه شده که حاوی تمام اطلاعات نسخه خطی است و تمام مراحل مرمت و بازسازی در یک پرونده جداگانه مشخص و نگهداری میشود.
الازهر در پنجاه و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره برای هفتمین سال متوالی در غرفه ویژهای شرکت کرده است.
انتشاراتی دارالبیان یکی دیگر از شرکتکنندگان در 54 دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب قاهره است که در اقدامی جالب توجه سجاده و قرآن را با شکلی جذاب برای بازدیدکنندگان آماده و در معرض دید قرار داده است که مورد استقبال قابل توجهی قرار گرفته است.
انتهای پیام