کد خبر: 4121792
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰

توانمندسازی 7 هزار مادر دانش‌آموز فاقد سرپرست

غلامرضا دشتی‌منش بیان کرد: دارالاکرام هفت‌هزار دانش‌آموز بااستعداد فاقد سرپرست مؤثر دارد؛ یعنی می‌تواند در کنار ارائه‌ بسته‌های حمایتی از این دانش‌آموزان، برای تأمین معیشت هفت‌هزار مادر به صورت پایدار وارد میدان شود و برای آنها کسب‌وکار راه اندازی کند.

در میان مؤسسات خیریه متعددی که این روزها در جامعه فعالیت می‌کنند ممکن است نام دارالاکرام یا خانه‌ کرامت را شنیده باشید. خانه کرامت با شعار «از آموزش کودکان تا شهروندان خوب» از سال 1380 تاکنون موفق به شناسایی و حمایت از تحصیل بیش از 7 هزار کودک و نوجوان بااستعداد فاقد سرپرست مؤثر در 100 شهر ایران، از طریق بستر آنلاین شده است. این مؤسسه دانش‌آموز را در مسیر آموزش تنها نمی‌گذارد و با تهیه‌ گزارش‌های مددکاری به صورت مستمر، می‌کوشد تا با اطلاع از شرح حال دانش‌آموز، هیچ مانعی پیش روی تحصیل و یادگیری‌اش نباشد.

غلامرضا دشتی‌منش، استاد دانشگاه خلیج‌فارس و پژوهشگر در حوزه کارآفرینی و مجری طرح اکوسیستم کارآفرینی در مؤسسات خیریه دارالاکرام است. وی ایده‌ای با عنوان «ما آمده‌ایم تا نباشیم» دارد. ایکنا در رابطه با این ایده، گفت‌وگویی با او داشته است که در ادامه آن را می‌خوانید.

توانمندسازی هفت هزار مادر

دشتی‌منش به اجرای طرح «اکوسیستم کارآفرینی» در مؤسسه دارالاکرام اشاره کرد و گفت: دارالاکرام هفت‌هزار دانش‌آموز بااستعداد فاقد سرپرست مؤثر دارد؛ یعنی می‌تواند در کنار ارائه‌ بسته‌های حمایتی از این دانش‌آموزان، برای تأمین معیشت هفت‌ هزار مادر به صورت پایدار وارد میدان شود و برای آنها کسب‌وکار راه‌اندازی کند.

وی با اشاره به اهمیت توانمندسازی این مادران گفت: توانمندسازی یک مادر موجب افزایش اعتمادبه‌نفس او می‌شود و مادر اگر اعتماد به نفسش زیاد شود، اعتمادبه‌نفس تمامی اعضای خانواده افزایش می‌یابد و اعتمادبه‌نفس یک جامعه منوط به اعتماد به نفس زنان آن جامعه است؛ بنابراین جامعه‌ای می‌تواند احساس قدرت کند که زنانش احساس قدرتمندی کنند. همچنین با ارائه‌ اطلاعات دقیق می‌توان نشان داد که در هر جامعه‌ای که این اتفاق  برعکس باشد، آن جامعه ضعیف می‌شود.

دشتی‌منش درباره‌ روش اجرای این طرح گفت: در رابطه با دانش‌آموزان بااستعداد فاقد سرپرست مؤثر ما با چهار گروه از مادران مواجه هستیم: مادران ناتوان، مادران توانمند بدون مهارت، مادران دارای مهارت اما بدون کسب‌وکار، مادران دارای کسب‌وکار اما با درآمد پایین.

وی ادامه داد:‌ پس از شناسایی این چهار گروه، آزمون‌های خودشناسی برای آنها برگزار و ویژگی‌های آنها شناسایی و مشخص شد که مناسب چه کسب‌وکار و پیشه‌ای هستند و فرصت‌های بازار نیز برای آنها شناسایی می‌شود.

مادران دانا

این پژوهشگر افزود: پس از شناسایی برای همسان‌سازی توانمندی مادر با فرصت‌های بازار نیز برنامه‌هایی تدارک دیده شده است. جلسات مشاوره‌ «دانایی توانایی است» یکی از این برنامه‌ها است که همه‌ی مادرها می‌توانند از مشاوره‌ کسب‌وکار برخوردار شوند. همچنین مشخص شد برخی مادران می‌توانند خودشان پاسخگو هم باشند؛ به همین منظور جلساتی با عنوان «مادران دانا» راه‌اندازی شد تا در این جلسات مادران مسائل و تجربیات خود را با هم تبادل کنند. «بازارچه‌ مادران توانا» موضوع دیگری‌ است که خانه‌ کرامت در اجرای طرح اکوسیستم کارآفرینی آن را دنبال می‌کند.

وی با اشاره به اینکه این طرح در تمامی شعب 25 گانه دارالاکرام در سراسر ایران در حال اجراست، درباره وجه تسمیه این برنامه‌ها نیز گفت: اسامی اماکن، نهادها و رویدادها سرمایه‌های نمادین هر جامعه هستند. ما با انتخاب اسم دیگران را ترغیب به کنش می‌کنیم و فکر و فرهنگ را ترویج می‌دهیم. دارالاکرام در کنار اینکه دانش‌آموزان بورسیه ‌شده‌ خود را با فناوری‌های نوین مثل نانو، آی‌سی، کاگنو و ... آشنا می‌کند، به مادران این دانش‌آموزان فعالیت‌ها و مهارت‌هایی که بازار آنها شناسایی شده مانند مهارت‌های خیاطی، آرایش و پیرایش، آشپزی، شیرینی‌پزی، تعمیر طلا و جواهرات، عروسک‌سازی و... را نیز آموزش می‌دهد.

تشکیل کمیته کارآفرینی

دشتی‌منش اظهار کرد: در تمامی شعب 25 گانه دارالاکرام در سراسر کشور کمیته کارآفرینی تشکیل شده است. این کمیته‌ها مسئولیت دارند تا یک مادر را از فاز آزمون‌های خودشناسی تا مهارت‌آموزی، راه‌اندازی کسب‌وکار، تأمین مالی و پیدا کردن بانی خاص، اشتغال و کارآفرینی و تأمین مالی، مارکتینگ، پرایسینگ و برندینگ همراهی کند. گام بعدی در توسعه اکوسیستم هدف برقراری تعامل بین شعب و نهادهای حامی کسب‌وکار یعنی مراکز رشد، پارک‌های علم‌وفناوری، بانک‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، متخصصان دانشگاهی و مؤسسات بازاریابی است.

وی در پایان با اشاره به شعار این موسسه که «بودن ما در نبودن ماست»، گفت: «ما آمده‌ایم تا نباشیم»، هدف از اجرای این طرح نیز توانمندسازی مادران است تا هیچ کودک یا نوجوانی برای تحقق کمترین حق خود یعنی آموزش با مانعی مواجه نباشد.

انتهای پیام
captcha