کد خبر: 4122429
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۵
در دومین اجلاس منطقه‌ای وحدت چه گذشت؛

از تأکید بر گسترش گفتمان تقریب تا توجه به آرمان فلسطین در بیانیه پایانی

ضمیر راکیوف، مفتی قرقیزستان در دومین اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی در گرگان با تأکید بر این مطلب که باید گفتمان تقریب را گسترش دهیم، اظهار کرد: ما مسلمانان باید در همه زمینه‌ها با هم همکاری داشته باشیم و در مقابل چالش‌های موجود بایستیم تا بتوانیم به گفته قرآن، بهترین امت شویم.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ضمیر راکیوف، مفتی قرقیزستان طی سخنانی در دومین اجلاس منطقه‌ای وحدت اسلامی که صبح امروز، 26 بهمن در سالن دکتر ابراهیمی دانشگاه آزاد اسلامی گرگان برگزار شد، اظهار کرد: ما در بسیاری از کشورها شاهد تعدد مذاهب هستیم و در واقع نمی‌توان از این حقیقت چشم پوشی کرد، اما ما نیاز به یک اتحاد فرهنگی و اجتماعی داریم که منجر به تقریب و وحدت میان مسلمانان شود.

ضمیر راکیوف افزود: امروز بیش از هر زمانی نیاز به وحدت داریم و باید بدانیم که تقریب به این معنی نیست که دست از اعتقادات خود برداریم. بلکه باید بتوانیم در عین اختلافات، به طور مسالمت‌آمیز در کنار هم زندگی کنیم؛ چرا که اختلاف همیشه وجود دارد.

مفتی قرقیزستان تصریح کرد: تفکر تقریبی به این معناست که همه باید بر مبنای مصالح مشترک دور هم جمع شویم و در پی حذف دیگران نباشیم. رهبران مذاهب و پیروان مذاهب باید در راستای منافع مشترک با هم متحد شوند.

وی ‌ ادامه داد: ما مسلمانان اشتراکات زیادی از جمله قبله، سنت رسول(ص) و قرآن و ...را داریم بنابراین باید تحت پرچم واحد با هم یکی شویم و ارتباطات بین جوامع اسلامی را گسترش دهیم و دست از نزاع و درگیری برداریم. 

ضمیر راکیوف با تأکید بر این مطلب که باید گفتمان تقریب را گسترش دهیم،اظهار کرد: ما مسلمانان باید در همه زمینه‌ها با هم همکاری داشته باشیم و در مقابل چالش‌های موجود بایستیم تا بتوانیم به گفته قرآن، بهترین امت شویم.

وی در پایان گفت: اهتمام به تقریب از اصول اساسی و ثابت برای رقم‌خوردن آینده امت اسلامی با اقوام مختلف آن است.

اسلام دین وحدت و بیداری است

«نوروز بای حاجی تاقان»، مفتی قزاقستان اظهار کرد: در واقع دیدار و ارتباط با علمای اسلامی در چنین کنفرانس‌هایی گامی مهم در جهت تقویت وحدت امت اسلامی است.

وظیفه اصلی مسلمانان گسترش گفتمان تقریب است

وی افزود: شهر گرگان برای ما قزاقستانی‌ها غریبه نیست، برخی از مردم کشورمان در این منطقه سکونت دارند چراکه از در گذشته اجداد ما به این منطقه مهاجرت کرده‌اند.

نوروز بای حاجی تاقان تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران تأثیر شگرفی بر جهان اسلام و مسلمانان به خصوص بر ادبیات قزاقستان گذاشته است.

مفتی قزاقستان با بیان اینکه اسلام دین وحدت و بیداری است، اظهارکرد: باید تلاش کنیم در کشورهای مسلمان صلح برقرار شود و علما و اندیشمندان اسلامی موظفند برای تقویت وحدت میان مسلمانان تلاش کنند.

تکفیر؛ دلیل اصلی مشکلات مسلمانان

همچنین فضل الرحمن از شخصیت‌های علمی پاکستان به ارائه ویژگی‌های مسلمان واقعی از زبان پیامبر اسلام(ص) پرداخت و گفت: ما با هیئتی از علمای شیعه و سنی پاکستان و با هدف تقریب مذاهب به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده‌ایم.

وی افزود: پاکستان اهمیت راهبردی زیادی در آسیا دارد و از کشورهای مسلمان در هر زمینه‌ای که بتواند، حمایت همه جانبه می‌کند، کشور ما با رژیم غاصب صهیونیستی ارتباطی ندارد و تاکنون تسلیم اسرائیل نشده است.

وظیفه اصلی مسلمانان گسترش گفتمان تقریب است
فضل الرحمن تأکید کرد: کشورهای مسلمان همانند اعضای بدن هستند؛ بنابراین باید حامی هم باشند و در مقابل دشمن مشترک اتحادشان را حفظ کنند.

وی ادامه داد: پاکستان کشور بزرگی است اما ‌با خشونت و تکفیر دشمنان روبرو می‌شود و قربانیان زیادی را در طول سالیان گذشته داده است که همه این جنایات به نام اسلام صورت گرفته است.

فضل الرحمن با تأکید بر اینکه تکفیر دلیل همه مشکلات امروز ما مسلمانان است، گفت: امروز وظیفه علما و بزرگان شیعه و اهل سنت این است که حول یک محور مشترک متحد شوند.

این شخصیت علمی در پاکستان در پایان گفت: من در گذشته با علمای شیعه مشکلات و اختلافاتی داشتم اما هنگامی که با آنها ارتباط بیشتری را برقرار کردم و کتاب‌هایی در مورد آنها خواندم، دریافتم که همه ما مسلمانیم، یکی هستیم. همه انسان هستیم و باید به یکدیگر احترام بگذاریم تا بتوانیم پیشرفت کنیم.

تأکید بر توجه به آرمان فلسطین در بیانیه پایانی

این اجلاس با صدور بیانیه‌ای با تأکید بر تلاش همگانی برای تبیین معارف اصیل اسلامی به کار خود پایان داد، متن کامل بیانیه بدین شرح است:

باسمه‌ تعالی 
هویت مشترک جامعه انسانی و اسلامی، در این آیه شریفه پیداست که «كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً» و مسلمانان مدال افتخار دیگری نیز بر سینه دارند که «وَكَذلِكَ جَعَلناكُم أُمَّةً وَسَطًا» امت واحده اسلامی که اعتدال، اخلاق و عقلانیت سه عنصر بارز هویتی و شخصیتی آنان است، در طول تاریخ پر فراز و نشیب اسلامی از عصر نبوی تا دوره معاصر، با هدایت رسول خدا(ص)، ائمه اهل بیت(ع) و صحابه بزرگوار و در دوره های میانی تاکنون با رهبری عالمان و اندیشمندان نیک‌اندیش این امت، همواره الگویی تمام عیار در جامعه جهانی بوده‌اند.

مع‌الاسف در همین تاریخ مشعشع، گروه‌هایی از میان مسلمانان برخاستند که با تفکر، گفتار و رفتار نابخردانه و دور از عقلانیت و اخلاق، باعث مشوش شدن چهره نورانی جامعه اسلامی شدند و باتعصب نابجا، خودبرتربینی و جهل مضاعف، دست به تکفیر دیگر پیروان مذاهب اسلامی زدند که داعش و گروه‌های تکفیری نمونه‌هایی از آنها هستند که فضای بی‌اعتمادی و حجمی از تخریب و تهدید را در جهان اسلام از خود برجای نهادند.

از سوی دیگر دشمنان قسم‌خورده مسلمانان از غرب و شرق عالم دست به تحرکات و اقدامات خصمانه همچون اهانت به مقدسات اسلامی و شخص نبی اکرم(ص) و قرآن‌سوزی و حمله به کیان کشورهای اسلامی نمودند که خود بر مصائب این امت افزود.

از تأکید بر گسترش گفتمان تقریب تا توجه به آرمان فلسطین در بیانیه پایانی
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که نهادی فرهنگی و بین‌المللی است به‌صورت مستمر با شخصیت‌های علمی و مذهبی و اندیشمندان و عالمان دینی جهان اسلام در ارتباط بوده و برگزاری همایش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله این راه‌های ارتباطی است.

این مجمع مفتخر است که دومین اجلاس بین‌المللی منطقه‌ای وحدت اسلامی را در استان گلستان، مهد فرهنگ و تمدن ایرانی‌اسلامی، خاستگاه تعامل سازنده میان پیروان مذاهب اسلامی و بستر تحقق وحدت امت اسلامی برگزار نموده و عالمان و اندیشمندان مذاهب اسلامی شرکت‌کننده در این اجلاس بین‌المللی بر نکات زیر تأکید کردند:

1- لزوم حفظ و استمرار تعامل سازنده میان پیروان مذاهب اسلامی به‌خصوص عالمان و اندیشمندان دینی

2- تلاش در جهت تحقق وحدت اسلامی و احیای امت واحده اسلامی

3- توجه به جهاد تبیین بخصوص افشای ماهیت گروه‌های تندروی تکفیری برای امت اسلامی

4- تلاش همگانی برای تبیین معارف اصیل اسلامی و جلوگیری از اهانت به مقدسات مذاهب اسلامی

5- توجه به آرمان مقدس آزادسازی سرزمین اسلامی فلسطین به‌عنوان اصلی‌ترین موضوع جهان اسلام

6- حاضران در این اجلاس بین‌المللی یاد و خاطره طلایه‌داران و پرچمداران عرصه وحدت امت اسلامی به‌ویژه شهدا و عالمانی همچون امام خمینی(ره)، شهید فتحی شقاقی، آیت‌الله محمدعلی تسخیری، آیت‌الله محمد واعظ‌زاده، شهید سیدمحمدباقر حکیم، شهید رمضان البوطی، شهیده مرجان نازقلیچی و سردار سرافراز شهید قاسم سلیمانی و... را گرامی داشته و بر ادامه راه آن عزیزان عهد بستند.

7- شرکت‌کنندگان در اين اجلاس ضمن تسليت به مناسبت درگذشت جمع زيادی از مسلمانان كشورهای تركيه و سوريه در زلزله اخير، آمادگی خود را جهت ارائه کمک‌های گوناگون تحت مديريت مجمع جهانی تقريب مذاهب اسلامی با همكاری ساير نهادهای بین‌المللی اعلام می‌کنند.

8- شرکت‌کنندگان در دومین اجلاس بین‌المللی منطقه‌ای وحدت اسلامی از چهار دهه مجاهدت عالمانه و سعی مجدانه طلایه‌دار و پرچمدار وحدت امت مسلمان در استان گلستان، حضرت آیت‌الله سید کاظم نورمفيدی حفظه‌الله و رعاه، به‌عنوان الگوی عالم تقریبی كمال تقدير و سپاس را دارند.

9- از تلاش‌های وافر و چشم‌گیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و دبیرکل محترم مجمع که در راستای اتحاد امت اسلامی و تقریب پیروان مذاهب اسلامی اقدامات شایسته‌ای را به انجام رسانده‌اند، سپاس و تقدیر می‌نماید.

انتهای پیام
captcha