به گزارش خبرنگار ایکنا؛ حسن مسلمینائینی، رئیس جهاددانشگاهی امروز ششم اسفندماه، همزمان با ولادت حضرت عباس(ع) و روز تکریم مقام جانباز با همراهی حسن فارسی، معاون هماهنگی و امور مجلس، محمدمحسن غفوریان، معاون آموزش و کارآفرینی، علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی این نهاد و جمعی از مدیران ارشد این نهاد با حضور در مرکز توانبخشی ثارالله(ع) با جانبازان این مرکز دیدار و گفتوگو کردند.
مرکز توانبخشی جانبازان ثارالله، یکی از چهار آسایشگاه جانبازان در تهران است که مربوط به جانبازان ضایعات نخاعی و گردنی است. این مرکز در یک فضای ۱۲ هزار متر مربعی، در یکی از محلات شمال تهران و منتهی به خیابان مقدس اردبیلی قرار دارد و از سال ۱۳۶۱ برای ارائه خدمات به جانبازان جنگ تحمیلی راهاندازی شده است و ظرفیت پذیرش و میزبانی از ۳۰ تا ۳۵ نفر جانباز را دارد.
به همراه حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی و مدیران و معاونان فرهنگی، پژوهشی و ... از بخش مدیریت وارد ساختمان نما آجری آسایشگاه شدیم. سیدعباس موسوی، مدیر این مرکز پس از خوش و بش با مدیران جهاددانشگاهی که به استقبال میهمانان آمده بود، توضیحاتی درباره مرکز داد و گفت: در این مرکز به طور ثابت ۲۵ نفر از جانبازان حضور دارند که ۱۷ نفر از آنها قطع نخاع کمری و ۸ نفر از ناحیه گردن دچار ضایعه هستند و در ایام خاص تعداد آنها به ۳۵ نفر هم میرسد که به صورت میهمان حضور دارند.
وی افزود: برخی از جانبازان از سال ۱۳۶۱ همچنان روی تخت هستند و مدتهاست که با دردهای جسمی خود مأنوس شدهاند و به حق باید آنها را شهدای زنده نامید که ما مدیون آنها هستیم.
موسوی درباره خدمات این مرکز گفت: عمده خدماتی که به جانبازان این مرکز ارائه میشود، خدمات هتلینگ و ادامه روند درمان است. برخی از آنها زخمهای عمیقی در بدنشان است که یک سال طول درمان دارند و برخی نیز به دلیل استراحتهای مداوم دچار زخم بستر میشوند.
مدیر مرکز ثارالله درباره نیازهای جانبازان گفت: این جانبازان در سن کهولت هستند و خدماتی که ما به آنها ارائه میدهیم براساس نگهداری از آنهاست و پرسنل این مرکز نیز همیار هستند و برخی از آنها دورههای کمک بهیاری را گذراندهاند تا در صورت اتفاق خاص برای جانبازان، بتوانند کمک کنند. البته چندین بار از بنیاد شهید درخواست پرستار ارشد و پزشک مقیم کردهایم که هنوز این امکان فراهم نشده است و واقعاً نیاز است که یک پزشک مقیم در این مرکز وجود داشته باشد، اما براساس قراردادی که با یک پزشک عمومی داریم، هفتهای دو بار، جانبازان ویزیت میشوند.
مسلمینائینی نیز در این دیدار گفت: طی تفاهمنامهای که قرار است با بنیاد شهید و امور ایثارگران امضا شود، میتوانیم در حوزههای مختلف از جمله در رابطه با ساخت وسایل و تجهیزات ویژه جانبازان همکاری کنیم. جهاددانشگاهی چندین پژوهشکده پزشکی از جمله پژوهشگاه رویان، پژوهشکده سرطان، پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی (ابنسینا) و ... دارد و میتواند در حوزه پزشکی، درمانی و ... با این مرکز همکاری کند. حتی آماده ارائه خدمات در زمینه، درمانی، آموزشی و ... برای خانوادههای جانبازان نیز هستیم.
رامین صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد نیز تصریح کرد: در حال حاضر دو واحد جهاددانشگاهی در رابطه با زخمپوش کار میکنند و میتوانند در این زمینه همکاری کنند. همچنین در سایر پژوهشکدهها از دندانپزشکی تا پیشگیری از سرطان و درمان آماده ارائه خدمات به جانبازان و خانوادههای آنها هستیم.
حمید حمزهزاده، رئیس جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی نیز تأکید کرد: یکی از واحدهای علوم پزشکی روی طب سالمندی فعالیت میکند و در محل کار یا منزل نیز آماده ارائه خدمات هستند و ما نیز آمادگی داریم دوره کمک پرستاری و بهیاری را برای پرسنل مرکز برگزار کنیم تا رسیدن گروههای امدادی تخصصی، خدمات اولیه را به جانبازان ارائه دهند. همچنین آمادگی داریم پزشک متخصص به آسایشگاه اعزام کنیم و یا در حوزه ایمنسازی محیط زیست میتوانیم خدمات مشاورهای و اجرایی ارائه دهیم.
در ادامه حامد اکبرزاده، رئیس سازمان انتشارات جها دانشگاهی گفت: یکی از فعالیتهای اصلی این سازمان، جمعآوری و انتشار خاطرات و زندگینامه جانبازان و شهداست و در این زمینه و تجهیز کتابخانه این مرکز میتوانیم همکاری کنیم.
حجتالاسلام حسین شاکری مزینانی، مدیر توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی سازمان قرآنی نیز بیان کرد: ما آمادگی برگزاری دورههای قرآنی از جمله تدبر در قرآن با حضور اساتید و یا برگزاری دورههای مجازی را برای جانبازان و خانوادههای آنها داریم.
گفتگوها که تمام میشود برای دیدار با جانبازان مهیا میشویم. ابتدا به اتاقی میرویم که از سایر بخشها جدا افتاده است، اتاقی که موسی سلامت سالهاست در آنجا روزگار میگذراند. او اصالتاً یزدی است، اما در نجف به دنیا آمده است، از رزمندگان ایرانی است و در سال ۶۱ به طرز فجیهی مجروح میشود، به طوری که تصور میکنند به شهادت رسیده است و به سردخانه منتقل میشود. اما با خواست خدا پس از ۲۴ ساعت از کما خارج شده و پزشکان با دیدن علایم حیاتی و خارج کردن ترکشها جانش را نجات میدهند. او به شدت طرفدار فوتبال و تیم پرسپولیس است و اتاقش مملو از نمادهای این تیم ورزشی است. او ناشنواست، اما لبخوانیاش حرف ندارد.
پس از دیدار با عمو موسی، به طبقات دیگر میرویم. در بدو ورود عکس شهید کریمی را میبینیم که حجلهای برایش تدارک دیدهاند، مدیر مرکز میگوید؛ اندک زمانی است که از شهادت این جانباز میگذرد. محمدباقر بابادی، جانباز بالای ۷۰ درصد و بچه مسجدسلیمان است و در عملیات والفجر در سال ۶۴ به درجه جانبازی نائل شده است. حسین بارانی، جانباز دیگری است که روی ویلچر با او صحبت میکنیم. درباره برخی از مشکلاتش از جمله در رفتوآمدهایش میگوید. او در والفجر هشت زمانی که جوانی بیش نبوده، از جان خود گذشته و وظیفه ما را در احترام به آنها دوچندان کرده است.
وارد سالن بزرگی میشویم که چندین تخت در آن قرار گرفته است، برخی از تختها خالی است. حسین آقایی، روی یکی از این تختهاست، میگوید در عملیات فاو جانباز شده است. مدیران جهاد از مشکلاتش میپرسند و او نیز در پاسخ از مشکلات پزشکی و درمانیاش میگوید.
فتاح حاتمی، جانباز بالای ۷۰ درصد اهل مهران است، پس از چندین بار شرکت در عملیاتهای مختلف و مجروحیت، در عملیات کربلای یک در سال ۱۳۶۵ از ناحیه کمر مجروح و به درجه جانبازی نائل آمده است. او هم مثل دیگر همرزمانش تأکید دارد که نباید دوستان و همرزمانش به فراموشی سپرده شوند.
حسن صفری اهل قم در سال ۶۶ در منطقه شلمچه بر اثر اصابت گلوله جانباز شده است. او میگوید؛ هر یک از جانبازان مشکلات خاص خود را دارند، اما ما باید با شرایط خودمان کنار بیاییم. ما برای دفاع از میهنمان رفتیم و به کاری که کردیم افتخار میکنیم و اکنون وظیفه مسئولان هست که به داد این مردم برسند و از مشکلات آنها بکاهند.
علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در پایان این بازدید به خبرنگار ایکنا میگوید؛ جانبازان بزرگترین یادگاران جنگ و دفاع مقدس هستند. جانبازان نباید از ذهن ما پاک شوند و آنها را فراموش کنیم، چراکه دلیرمردی و فداکاری آنها در برهه حساسی بود که باعث پیروزی مردم در هشت سال دفاع مقدس شد و آنها واقعاً ادامهدهندگان عملی و واقعی راه شهدا هستند و این نکات در صحبتها و بیانات آنها برجسته بود. باید به اهداف انقلاب بپردازیم و آنها را بیش از پیش تکریم کنیم.
وی افزود: باید با حضورمان در کنار این عزیزان، آنها را به عنوان الگوهای جهاد و ایثارگری به نسل امروز معرفی کنیم؛ چراکه بیش از هر زمان دیگر نیازمند آشنایی با آنها هستند و امیدواریم این دیدار باعث شود، بتوانیم مأموریت و رسالت خودمان را در خدمت به آنها انجام دهیم.
گزارش از سمیه قربانی
انتهای پیام