به گزارش خبرنگار ایکنا، هشتمین مجمع عمومی انجمن علمی مهدویت حوزه علمیه قم، با حضور دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) شامگاه شنبه، ششم اسفندماه در سالن جلسات دبیرخانه انجمنهای علمی حوزههای علمیه برگزار شد.
آیتالله رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: امروز جریان مهدویت در برابر دو جریان لیبرالیسم و سکولاریسم ایستاده است و محبت و عدالت را همراه خود دارد.
وی با بیان اینکه در ۴۰۰ آیه قرآن کریم محبت همراه با عدالت آمده است، افزود: بحث محبت و عدالت مختص به دین اسلام نیست، گرچه بیش از دیگر کتب آسمانی در قرآن به این دو عبارت توجه شده، اما پژوهشها نشان میدهد، در سایر کتب آسمانی موضوع محبت و عدالت به وفور دیده میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نظریه سیدرضا صدر مبنی بر عدالت، گفت: ایشان در خصوص عدالت سه حوزه را ترسیم کرده است که عدالت ملت به ملت، ملت به دولت و دولت به ملت است و در دوران ظهور عدالت به معنای واقعی خودش همچون دوران شکوهمند انقلاب اسلامی همه جانبه و در تمام اظلاع جامعه پیادهسازی میشود.
آیتالله رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود به حرکت جدی نخبگان جامعه به ویژه روحانیون در خصوص معرفی و تببین فلسفه انتظار و جریان مهدویت نه تنها در لایههای مختلف جامعه بلکه در اقصی نقاط دنیا تأکید کرد و گفت: اگر جریان مهدویت را با زبان قوم در عرصه بینالملل معرفی کنیم، بدون تردید پیروز میدان در عرصه جهانی خواهیم بود.
دبیر کل مجمع جهانی اهلبیت(ع) با بیان اینکه امروز جریان مهدویت، اصل مهمی است که باید با ادبیات مرسوم بینالملل به صورت محاوره و عالمانه در اقصی نقاط جهان مطرح شود، تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۹۵ درصد امکانات روز دنیا در اختیار طرف مقابل است و حتی در روایتگری خیلی قوی ورود داشتهاند، به طوری که تولیدات هالیوودی با موضوع آخرالزمان، منجی، امام مهدی(عج)، همچنین نشان دادن روحیه خشن از مسلمان بر اساس احادیث تحریف شده توسط جاعلان، تنها دستاورد امروز امپراطوری رسانهای غرب است.
وی، فعالان عرصه مهدویت را خطاب قرار داد و تصریح کرد: اگر بخواهیم پیروز این میدان شویم، باید با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و دانشی که داریم و همچنین ظرفیت طلاب غیرایرانی جامعةالمصطفی العالمیه و حتی نمایندگیها و نمایندههای فعال مجمع جهانی اهل بیت(ع) در کشورهای مختلف جهان، جریان مهدویت را با زبان قوم در دنیا معرفی کنیم و در لوای آن توسعه معرفت، عدالت، اخلاق و معنویت را پیادهسازی کنیم.
آیتالله رمضانی تأکید کرد: تبیین جریان مهدویت با ادبیات بینالمللی، ظرفیت عظیمی است که دشمن از آن هراس دارد لذا باید در این زمینه فعالتر از همیشه گام برداشت.
همچنین در این نشست، حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی ربانی، رئیس هئیت مدیره انجمن علمی مهدویت حوزه اظهار کرد: مهدویت یک بحث لغزنده و آسیبپذیر است، به گونهای که کوچکترین غفلت در این عرصه آسیبهایی بزرگی را به همراه دارد و به گونهای میتوان گفت که مهدویت خیلی شکننده است، از این رو نباید بپذیریم مباحث مهدویت بدون اشراف یا راهبری حوزههای علمیه در جایی انجام شود.
وی به برگزاری و مشارکت در همایشهای داخلی و بینالمللی اشاره کرد و افزود: حضور فعال در کنگره بینالمللی امناءالرسل در ایران و عراق، همچنین مشارکت در برگزاری کنگره یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم از اقدامات این انجمن علمی فاخر است.
ربانی اظهار کرد: بخش دیگری که در انجمن مهدویت حوزه در حال انجام است، امضای تفاهمنامه همکاری با دبیرخانه حمایت از طرحهای پژوهشی معاونت پژوهش حوزههای علمیه است، که درصدد هستیم محققان خود را در این میدان وارد کرده و پیرامون حل مسائل نظام کارهایی را به آنها واگذار کنیم. تعامل با مؤسسه آینده روشن، مسجد مقدس جمکران، مرکز تخصصی مهدویت و آیندهپژوهی و سایر مراکزی که در عرصه مهدویت حتی در استانها فعال هستند، از دیگر برنامههای این انجمن علمی است.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: یکی از عناصر حیات و بالندگی ما و همه مجموعههای دانشی این است که دائم عرصههای مسائل را رصد کنیم. رصد اتفاقات مهدویت و مسائل آن و تعیین وضعیتهای موجود وظیفه ما است. کارهایی که انجام شده بحث مربوط به نیازسنجی و وضعیتشناسی است که در دستور کار ما قرار دارد. اخیراً نسبت به نیازسنجی، سه پروژه را دنبال کردهایم که با توجه به نتایج به وجود آمده، از ما درخواست شده کار جدیدتری در این عرصه داشته باشیم.
انتهای پیام