به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست رسانهای همایش «گفتوگو با قصر آسمانی» امروز دوشنبه ۲۸ فروردین در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این نشست بیان کرد: کانون با سابقهای نزدیک به 60 سال تمام نیازهای کودکان و نوجوانان را در حوزههای مختلف علمی، فرهنگی پوشش میدهد. طی تبادلاتی که کانون با سفارت خلق چین در حوزه دیپلماسی کودک و نوجوان داشته و با توجه به حضور ایران در کنفرانس سازمان همکاریهای شانگهای ما در این برنامه شرکت دعوت شدیم تا حضور داشته باشیم.
وی ادامه داد: در همایش گفتوگو با قصر آسمانی یک کودک اصفهانی به نام مهشید قاسمی به نمایندگی از ایران با فضانوردان چینی مستقر در پایگاه فضایی صحبت خواهد کرد و سؤال خود را میپرسد. سؤالی که انتخاب شده تا از فضانوردان پرسیده شود در رابطه با سرعت سفینه فضایی است.
فلاح اظهار کرد: کودکان و نوجوانان همیشه به عنوان سفیران صلح و دوستی مطرح میشوند و ما باید از این ظرفیت برای حضور در محافل بینالمللی استفاده کنیم. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهترین مرجع برای دیپلماسی حوزه کودک و نوجوان است. ما در حوزه نجوم سابقه طولانی داریم و دانشمندان بزرگی در تاریخ ایران حضور دارند که در این عرصه فعالیت کردند که باید دستاوردهای آنها را به کودکان و نوجوانان آموزش داد.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: ایران از معدود کشورهایی است که با سابقه بسیار بالا در حوزه نجوم برای کودکان فعالیت دارد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این زمینه پیشرو است. ما در ۳۰ استان کشور برای کودکان مرکز نجوم داریم و علاوه بر فعالیتهای آموزشی به رصد اجرام آسمانی هم میپردازند. در دوران کرونا بیش از ۱۶۰ کارگاه نجوم و هوافضا برگزار شد. استان یزد به عنوان قطب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حوزه رباتیک مطرح است که دستاوردهای خوبی هم در حوزه نجوم دارد.
وی اظهار کرد: اینکه کودکان و نوجوانان را در مسیر حرکتهای علمی قرار بدهیم کار بسیار مهمی است و کانون پرورش فکری به این موضوع بسیار توجه دارد و از آنجایی که در سند ملی ما برنامهریزی شده تا در سال ۱۴۰۴ انسان به فضا بفرستیم باید تمام تلاش خود را برای دستیابی به این امر مهم به کار گیریم.
فلاح بیان کرد: امسال شهر همدان به عنوان قطب گردشگری کودک انتخاب شده است و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جلسات خود را شروع کرده تا بتواند برنامههایی در این راستا داشته باشد. امیدواریم در بحث گردشگری کودک کارهای علمی انجام شود و به ایدههای جدیدی برسیم. متأسفانه به لحاظ دانشی کار زیادی در این زمینه صورت نگرفته و دادههای زیادی در این رابطه نداریم اما به صورت جدی پیگیر هستیم تا بتوانیم در این حوزه تولید محتوا داشته باشیم.
پرسش و پاسخ فضانوردان با کودکان و نوجوانان
فونگ چون، رایزن سیاسی جمهوری خلق چین در جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت: کمیته همکاری همجواری سازمان همکاریهای شانگهای این رویداد را برگزار خواهد کرد و این رویداد در تاریخ ۲۰ آوریل سال جاری برگزار خواهد شد. محتوای اصلی این رویداد پرسش و پاسخ فضانوردان با کودکان و نوجوانان کشورهای عضو اصلی سازمان همکاریهای شانگهای است. هدف از این رویداد معرفی دستاوردهای جمهوری خلق چین در حوزه فضایی به کودکان و نوجوانان است.
وی ادامه داد: مکان اصلی برگزاری این رویداد در پکن است و مکانهای فرعی در چند کشور دیگر برگزار میشود و سایر کودکان اعضای اصلی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای این امکان را دارند تا با فضانوردان گفتوگو کنند و سؤال خود را بپرسند.
رایزن سیاسی جمهوری خلق چین در جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در حال حاضر فقط دو ایستگاه فضایی در فضا وجود دارد که ایستگاه فضایی «قصر آسمانی» یکی از آنهاست و این اولین بار است که فضانوردان چینی میخواهند از این ایستگاه فضایی با کشورهای دیگر صحبت کنند. این رویداد نشان دهنده سطح همکاری ایران و چین است و سنگ بنایی برای توسعه همکاری بیشتر در حوزه کودک و نوجوان خواهد بود.
وی افزود: تقویت تبادلات بین کودکان و نوجوانان بین دو کشور برای توسعه ارتباطات بین دو کشور بسیار مهم است به همین دلیل ارتباطات فرهنگی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای مثال دولت چین به تازگی مسابقه زبان چینی و نمایشگاه چینی را در ایران برگزار کرده است. سازمانی در چین وجود دارد که رویدادها را برای تبادل بین کودکان و نوجوانان کشورهای مختلف برگزار میکند. این بنیاد برنامهای به اسم سفیر کوچک دارد که کودکان و نوجوانان کشورهای مختلف را به چین دعوت میکند تا فرهنگ چین را به آنها معرفی کند. در حال برنامهریزی برای توسعه همکاری در حوزه گردشگری هستیم.
جاده ابریشم فرهنگی
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه برنامههای آتی مشترک ایران و چین در ایران چیست و آیا این برنامهها آغاز فعالیت راه ابریشم فرهنگی محسوب میشود یا خیر؟ بیان کرد: بعد از سفر جناب آقای رئیسی به چین و برگزاری اجلاس کنفرانس فرهنگی توافق شد تا از سال 2023 تا 2026 برنامههای برای تبادلات فرهنگی و آموزشی دو کشور برگزار شود. وقتی به جاده ابریشم اشاره میشود اکثراً فکر میکنند که فقط برنامه اقتصادی است در صورتی که فعالیتهای فرهنگی هم یکی از بخشهای مهم جاده ابریشم محسوب میشود و از این طریق دوستی مردمان جاده ابریشم با هم افزایش مییابد. برای مثال برگزار کننده این رویداد سازمان همکاری شانگهای است و در این سازمان هرسال رویدادی برای جشن ملی عید نوروز برگزار میکند و در ماه می هم هفته فیلم ایران را برگزار میکنیم. جزئیات فعالیتهای مشترک در وبسایت سفارتخانه منتشر میشود که قابل مشاهده است.
انتهای پیام