یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با ایکنا درباره استقبال ناشران از این دوره از نمایشگاه و میزان شرکت آنها نسبت به سال قبل، عنوان کرد: سال گذشته، سال ویژهای بود و به دلیل چند دوره تعطیلی نمایشگاه پس از کرونا، علاقهمندی زیادی برای حضور در فعالیتهای جمعی وجود داشت و ناشران هم استقبال ویژهای داشتند. امسال هم تقریباً استقبال در همان سطح است.
احمدوند ضمن بیان اینکه تعداد ناشرانی که در این دوره از نمایشگاه کتاب ثبتنام و شرکتکردهاند، نزدیک به تعداد ناشرانی است که سال گذشته هم در نمایشگاه حضور داشتند، تصریح کرد: طبیعی است با توجه به تجربه خوب ناشران از حضور در بخش مجازی در سال گذشته و اینکه هم از سامانه نمایشگاه و هم از طریق پست خدمات خوبی دریافت کردند، علاقهمند شوند که در آن بخش حضور جدیتری داشته باشند.
رئیس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره شایعات تحریم نمایشگاه کتاب توسط برخی ناشران هم عنوان کرد: در گفتوگویی که با ناشران صورت گرفت، نگاه ناشران، نگاه سیاسی و تحریم نبود؛ بلکه برآوردهای اقتصادی، برخی از دوستان ناشر را به این نتیجه رسانده بود که حضور آنها در بخش مجازی کفایت میکند؛ بنابراین جریانی تحت عنوان جریان تحریم یا این مسائل وجود ندارد. عمده ناشران مانند سابق در بخش حضوری هستند، برخی هم در مجازی و هم در حضوری حضور دارند. طبیعتاً اختیار با ناشران است و میتوانند از هر دو فضا یا به اختیار از یکی از بخشها بهرهمند شوند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ارائه مشوقهایی برای ناشران بخش حضوری خبر داد و گفت: برای توجه بیشتر به ناشرانی که در بخش حضوری آمدهاند و طبیعتاً هزینه بیشتری هم متحمل شدهاند، نمایشگاه مشوقهایی در نظر گرفته تا هزینههای آنان تا حدودی جبران شود که کم و کیف این مشوقها اطلاعرسانی خواهد شد. حتماً ناشرانی که در بخش حضوری هستند، بهرهمندی فرهنگی و اقتصادی بیشتری از نمایشگاه خواهند برد.
احمدوند ضمن بیان اینکه استقبال مردم از نمایشگاه کتاب بیش از سال گذشته پیشبینی میشود، اضافه کرد: تصور و برآورد من این است که استقبال از سمت مخاطب و مردم از نمایشگاه کتاب تهران بیشتر از سال گذشته خواهد بود، زیرا سال گذشته هنوز نگرانیهایی مربوط به کرونا و حضور در اجتماعات وجود داشت و ما هم توصیه میکردیم که حتیالمقدور در روزها و ساعات خلوت از نمایشگاه بازدید یا از بخش مجازی نمایشگاه خریداری کنند؛ اما امسال برنامههای متعددی اعم از برنامههای فرهنگی و خدماتی تدارک دیده شده تا مردم بیشتر در فضای نمایشگاه حاضر باشند.
رئیس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در بخش دیگر صحبتهای خود با اشاره به حضور کتابفروشیها برای اولین بار در نمایشگاه کتاب تهران، عنوان کرد: هر سال گزارهای مطرح میشد که نمایشگاه آسیبزننده به کتابفروشیها است، اما واقعاً اینطور نیست.
احمدوند ادامه داد: تقریباً در همه نمایشگاههای دنیا بخش فروش وجود دارد و به غیر از چند مورد استثناء که فرایندهای تجاری صنعت نشر به صورت کلان را دنبال میکند، در عمده نمایشگاههای کتاب، مانند نمایشگاه کتاب تهران ناشران کتاب میفروشند. در منطقه و آسیا که فکر میکنم صددرصد چنین است و همه نمایشگاهها بخش فروش کتاب دارد.
وی با تأکید بر اینکه فروش کتاب توسط ناشران رویهای معمول در همه نمایشگاههای دنیا است، تصریح کرد: برای اینکه به کتابفروشان کمک شود تا در این فرایند و بازار حاضر باشند، امسال زمینه حضور مجازی کتابفروشیها هم فراهم شد که حدود 200 کتابفروشی آمادگی حضور در نمایشگاه را اعلام کردند. با توجه به اینکه امسال سال اولی است که این اتفاق میافتد، امیدواریم تجربه موفقی باشد و مجموعاً به نفع مردم و فرهنگ کتابخوانی باشد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اینکه آیا حضور کتابفروشیها در نمایشگاه کتاب نمونه مشابه خارجی هم داشته است، گفت: اطلاعی ندارم که این طرح در جایی دیگر هم تجربه شده یا خیر؛ ممکن است در بخش حضوری برخی نمایشگاهها تعدادی از حلقههای مختلف صنعت نشر حضور داشته باشند، منتهی در بخش مجازی تقریباً خیلی بعید است.
رئیس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره مسئله فرهنگی حضور متفاوت بانوان در نمایشگاه کتاب، تأکید کرد: تلاش میشود کرامت همه بازدیدکنندگان در نمایشگاه حفظ شود و همه مردم حضور داشته باشند. حتماً بازدیدکنندگان فرهنگی نمایشگاه هم که عمدتاً از قشر فرهنگی و نخبگان هستند، رعایت اقتضائات فرهنگی محیط نمایشگاه کتاب را خواهند کرد.
گفتوگو از مطهره میرشکاری
انتهای پیام