طاهره ماهورزاده، مدیر گروه تفسیر پژوهشگاه مطالعات جامعةالزهرا(س)، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به اهمیت تربیت دینی در خانوادهها اظهار کرد: آنچه در حال حاضر در نسل جوان و نوجوان با آن مواجه هستیم بیخبری و غفلت است. هرچه در فضای مجازی رخ میدهد تمام فکر و ذهن جوانان را درگیر کرده است و مجالی ندارند که به خودشان و هدفمندی زندگی فکر کنند. تفکر درباره اینکه از کجا آمدهاند، چه چیزی را باید انجام دهند و باید به کجا بروند اهمیت دارد.
عضو هیئت علمی جامعةالزهرا(س) با اشاره به اینکه نسل جوان و نوجوان به سبب مشغول بودن با بازیهای کامپیوتری و فضاهای مجازی از دنیای حقیقی غافل شده است، افزود: از ابتدا فرهنگ استفاده از فضای مجازی در جامعه و خانوادهها وجود نداشت و موبایل و اینترنت به یکباره وارد زندگیها شد. حال آنکه فراگیری سواد رسانهای حائز اهمیت و زمینه فراگیری آن به ویژه در میان والدین و خانوادهها مهیا نشده است.
وی با اشاره به ضرورت حضور والدین در کارگاههای فرزندپروری، گفت: پدر و مادر باید از ابتدا به گونهای منطقی با فرزندان خود برخورد و تمامی موارد را برای آنها تحلیل کنند. به عبارت دیگر میان والدین و فرزندان گفتمان شکل گیرد. بهترین راهکار این است که انتخاب را به فرزندان واگذار کنیم، اما درباره آن انتخاب با فرزندان گفتوگو کنیم. اگر فرزند میگوید این لباس را میخواهد، علتش را جویا شویم، یا میخواهد با فردی دوست شود، علت را جویا شویم و او را راهبری کنیم، اما انتخاب نهایی را به او واگذار کنیم تا بتواند در آینده انتخابهای صحیحی داشته باشد.
این مدرس حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه فطرت جوانان پاک است، اظهار کرد: غافل شدهایم که رسانهها و فضاهای مجازی فرزندان را دربرگرفتهاند. لذا راهکار اساسی برای خانوادهها در برابر جوانان، مدارا، چشمپوشی و محبت است. هنگامی که والدین این سه نکته را رعایت کنند، مطمئنا جوانان به خانواده بازمیگردند.
ماهورزاده درباره چرایی دینگریزی فرزندان بیان کرد: باید فرزندان را محققانه مسلمان کنیم. فرزندان ما در کشور اسلامی و خانوادههای مسلمان متولد و نیز شناسنامهای مسلمان میشوند. اگر از همان ابتدا فرزندان را درباره چرایی انتخاب دین اسلام آشنا و آنها را به کتابخوانی و تحقیق در این زمینه تشویق کنیم، قطعاً فرزندان محققانه به دین اسلام میرسند و به راحتی از آن عبور نخواهند کرد.
این دکترای تفسیر تطبیقی و پژوهشگر تعلیم و تربیت دینی با تأکید بر اینکه تربیت یعنی رشد قضاوت صحیح، اضافه کرد: اگر فرزندتان در محیطی قرار گرفت و خواست انتخاب کند، باید بتواند با علم خود به درستی انتخاب کند. متأسفانه خانوادهها تکفرزند یا دو فرزند هستند و پدر و مادرها به جای آنها تصمیم میگیرند و انتخاب میکنند. این کار اشتباه است. فرزند باید انتخاب درست را بیاموزد تا قضاوت صحیح داشته باشد.
وی با اشاره به ضرورت بهروز بودن علم پدر و مادر برای تربیت فرزندان خوب، گفت: والدین باید همانطور که زمانهایی را برای تمامی فعالیتها چون خرید، تفریح، سفر و دید و بازدید و میهمانی صرف میکنند، زمانی را برای کتابخوانی تعیین کنند تا فرزندانشان کتابخوان شوند و به دنبال فراگیری مطالب بروند تا تحقیق کردن را یاد بگیرند و هر مطلبی را به سادگی و از طریق فضای مجازی قبول نکنند. لذا پدر و مادران سطح سواد خود را بالا ببرند و جوانان خود را دریابند. با فرزندانشان از هدفمندی جهان و زیباییهای خالق و مخلوقات و جایگاه بالای انسان سخن بگویند و صبوری را چاشنی فعالیتهای خود کنند، چراکه فطرت نسل جوان پاک است و مقام معظم رهبری نیز در این باره فرمودهاند که ما از جنگ رسانهای غفلت کردهایم.
انتهای پیام