به گزارش ایکنا، به نقل از روابطعمومی آزمایشگاه کتاب، امسال آزمایشگاه کتاب در سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با دو خدمت جدید یعنی ارائه میزهای مشاوره «کلینیک نشر» و برگزاری رویداد «نمایشگاه دوستداشتنی من» برای صنعت نشر حضور متفاوتی خواهد داشت.
آزمایشگاه کتاب به عنوان مرکز تحقیق و توسعه صنعت نشر کشور در سال 1401 و همزمان با سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، با هدف ارتقاء دانشی صنعت نشر شکل گرفت. در حقیقت آزمایشگاه کتاب محلی برای بازبینی، بازسازی، بازاندیشی، توسعه و ارتقاء دانشی اکوسیستم نشر کشور و پلتفرمی برای پاسخگویی به نیازهای دانشی این صنعت است.
براساس این گزارش، کلینیک کتاب یک مرکز مشاوره رایگان برای ناشران است که با توجه به نیازها و خلأهای شناساییشده، به آنها خدمات مشاورهای ارائه میدهد.
هدف این مرکز ارائه خدمات حمایتی برای کمک به رشد، توانمندسازی و توسعه فعالیت ناشران بهویژه ناشران نوپا است.
فعالیتهای کلینیک کتاب در دو سطح راهاندازی، برای ناشران کوچک یا شهرستانی که امکان دسترسی به تسهیلات ناشران تهرانی را ندارند و سطح توسعه برای توسعه ناشران بالغی که در مسیر توسعه خود و خدماتشان دچار مسائل و مشکلاتی شدهاند، خواهد بود.
این کلینیک، بهنوعی پلتفرمی برای پاسخگویی به نیازهای بازیگران این صنعت است. به این صورت که ذینفعان مختلف زیستبوم نشر و کتاب بر اساس یک یا چند نیاز، وارد کلینیک شده و از طریق ارتباطگرفتن با متخصصان مختلف، موانع ورود آنها به این عرصه کاهش داده شده و توان رقابتپذیریشان افزایش خواهد یافت.
«مشاوره برندینگ»، «مشاوره بازاریابی دیجیتال»، «مشاوره روابطعمومی و ارتباط با مشتریان»، «مشاوره تبلیغات»، «مشاوره سایت و شبکههای اجتماعی» از جمله موضوعات مشاوره در کلینیک مشاوره است. علاقهمندان به این حوزه، میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و درخواست نوبت مشاوره به Book-lab.ketab.ir مراجعه کنند.
نمایشگاههای کتاب بزرگترین رسانههای مروج کتاب هستند که در تمامی کشورها به اشکال مختلف برگزار میشوند. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز بزرگترین گردهمایی فرهنگی کشور و آوردگاه تمامی اقشار جامعه در تمامی سطوح علمی و فرهنگی است. این پتانسیل و ظرفیت باعث میشود تا فارغ از تأثیرات و تحولآفرینیاش، ماهیت نمایشگاه به صورت مستقل نیز دارای اهمیت ویژهای باشد که باید حتماً مورد توجه سیاستگذاران و مدیران نمایشگاه باشد.
از طرف دیگر، عموم مردم بهعنوان مخاطبان اصلی صنعت نشر و نمایشگاه کتاب، نقش انکارناپذیری در رونق این بازار فرهنگی دارند که از آنان ظرفیتهای بالقوهای برای اعلام نظر و ایدهپردازی میسازد.
این دو جنبه بالقوه نمایشگاه فرصت مغتنمی را برای برگزاری رویداد «نمایشگاه دوست داشتنیمن» پدید میآورد. این رویداد به نوعی یک فرایند جمعسپاری و استفاده از ظرفیتهای مردمی برای حل مسائل نمایشگاه کتاب و دریافت ایده برای آینده آن است.
این رویداد میتواند هم منتج به جمعآوری یک بانک اطلاعاتی از مسائل و ایدههای بهبود نمایشگاه در راستای سیاست نوگرایانه و تحولی خانه کتاب شود و هم کارکردی ترویجی در معرفی ظرفیت عظیم نمایشگاه کتاب داشته باشد.
فراخوان این رویداد همزمان با آغاز بهکار نمایشگاه شروع میشود و تا 15 خردادماه ادامه دارد و در این بازه زمانی در تلاش است تا از فرصت درگیری ذهنی افراد با مسائل و چالشهای نمایشگاه، استفاده کند.
پس از پایانیافتن نمایشگاه، فرایند پالایش ایدهها آغاز شده و ایدههای نوآورانه ایدهپردازانی که قابلیت اجرایی داشته باشند در قالب برگزاری کارگاههای آموزشی و جلسات راهبری و منتورینگ، ارتقاء یافته و تبدیل به طرحهایی عملیاتی خواهند شد.
این طرحها در قالب بومهای پرورش ایده آماده شده و در اختتامیه رویداد، توسط ایدهپردازان در حضور مسئولان و کارشناسان متخصص بهعنوان داور ارائه خواهند شد و نهایتاً ایدههای برتر جایزه دریافت خواهند نمود.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت ایده میتوانند به درگاه اینترنتی Book-lab.ketab.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام