به گزارش خبرنگار ایکنا، در آستانه اعزام زائران حج تمتع کشورمان به سرزمین وحی، سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر امروز شنبه 30 اردیبهشتماه طی نشستی خبری با اصحاب رسانه از حضور بیش از دو هزار و ۳۰۰ زائر ایرانی بالای ۸۰ سال در حج امسال خبر داد و گفت: ۲۰۰ پزشک به زائران حج خدمات پزشکی ارائه میکنند.
گفت: مرکز پزشکی مسئول ارائه خدمات پزشکی درمانی در حج است و از مدتها قبل معاینات زائران را توسط پزشکان انجام دادهایم که البته امسال معاینات تغییراتی را نسبت به سالهای گذشته داشت. قبلاً پزشکانی که معاینه میکردند به حج اعزام میشدند، اما امسال معاینات قبل از اعزام را از ادامه فعالیت پزشکان جدا کردیم و عدهای از پزشکان معاینات حج را انجام دادند، اما همه به حج اعزام نمیشوند.
وی اعلام کرد: ۴۵۸ پزشک معاینات پیش از اعزام را انجام دادند، ولی فقط بیش از ۲۰۰ نفر از این پزشکان به حج اعزام میشوند. تفاوت دیگر حج امسال این است که سالهای قبل زائران زیر ۶۰ سال به حج مشرف شدند، ولی امسال بیش از دو هزار و ۳۰۰ زائر بالای ۸۰ سال داریم و بالاترین زائر ما ۱۱۱ سال سن دارد و کوچکترین زائر ۹ ماهه است.
مرعشی تصریح کرد: امسال به دلیل افزایش سن زائران، تعداد زائرانی با بیماری مزمن بیشتر است. همچنین امسال عوامل اجرایی حج کاهش چشمگیری پیدا کرده تا تعداد بیشتری زائر اعزام شوند و ۱۰۵ نفر کاهش کادر درمان نسبت به سال ۹۸ امسال داریم.
وی با اشاره به اینکه حج در فصل گرم سال است، گفت: با توجه به گرمی هوا، بالا بودن سن زائران و کاهش کادر درمان، کادر درمان اعزامی باید وقت و انرژی بیشتری برای زائران بگذارند، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: بیشتر بیماریهای همراه زائران بیماریهای قلبی، عروقی، سابقه فشار خون و انفکتوس است و رقم دوم بیماری زائران دیابت است. در این سفر ۱۷ زائر نارسایی کلیه داریم که نیاز به دیالیز دارند و از خدمات سعودی برای دیالیز استفاده میشود.
مرعشی افزود: داروها خریداری شده و فردا با پرواز گروههای پیشپروازی که برای آمادهسازی مراکز و درمانگاهها به عربستان میروند ۳۷ نفر کادر اجرایی درمانی اعزام میشوند تا درمانگاهها را آماده کنند.
مرعشی همچنین گفت: امسال ۴۰۰ قلم دارو که ۴۰ تن وزن دارد در فارماکوپه دارویی حج داریم و البته از زائران خواسته شده که داروهای مورد نیاز خود را به اندازه کافی همراه داشته باشند. داروهای ممنوعه هر سال توسط وزارت صحه عربستان اعلام میشود که تمام داروهای مخدر و داروهای دوپینگی جزو داروهای ممنوعه زائر است. البته بعضی داروهای آرامبخش برای زائران توسط پزشک آنها تجویز شده که زائر باید نسخه انگلیسی خود را همراه داشته باشد و اگر درخواست شد، این نسخه ارائه شود.
مرعشی در خصوص واکسیناسیون نیز گفت: واکسن مننژیت باید برای همه زائران تزریق شود که تهیه و در همه شهرستانها توزیع شده است. واکسن دوم واکسن کووید ۱۹ است که ۱۰ نوع واکسن مورد تایید وزارت بهداشت جهانی از سوی عربستان اعلام شده که سه واکسن آسترازنکا، سینوفارم و اسپوتنیک در ایران وجود دارد و باید حجاج دو دز تزریق کرده باشند. واکسن مننژیت نیز با قیمت ۶۰۰ هزار تومان برای حجاج تزریق شده است.
وی گرمازدگی را یکی از مشکلات حج امسال دانست و گفت: اکنون درجه حرارت عربستان ۳۹ و ۴۰ است و این درجه حرارت برای بسیاری از زائران ما غیر قابل تحمل است به همین دلیل به زائران توصیه میکنیم، از چتر استفاده کنند، آب همراه داشته باشند، در هوای گرم از هتل خارج نشوند و ... ولی تونلهای هوای سرد برای زائران تعبیه خواهد شد.
مرعشی افزود: در مکه بیمارستان مجهز با ۲۷ تخت ccu و بخش بستری بانوان داریم و شرایط خدماترسانی در مکه نسبت به سالهای قبل بهتر خواهد بود. در مکه چون چهار منطقه زائرنشین داریم با ۶۵ هتل، در هر منطقه یک درمانگاه داریم. در هتلهایی که تعداد زائران بیشتر است هم خدمات درمانگاهی ارائه میکنیم. در برخی مکانها هم مراکز تزریق بانوان را گذاشتهایم. خدمات تخصصی را هم مثل سالهای قبل از عربستان دریافت خواهیم کرد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: چون زمان ایستایی زائران در مدینه پنج روز است، بیشتر خدمات در مکه ارائه میشود، ولی در مدینه هم اگر عربستان اجازه دهد، سه مرکز درمانی دایر خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در صورتی که احساس کنیم، طولانی ماندن زائران در عربستان ممکن است برای آنها مشکلزا باشد یا بعد از انجام اعمال دچار مشکل شوند، زائران زودتر به ایران بر میگردانیم تا ادامه درمان را در ایران دنبال کنند.
مرعشی در پایان اعلام کرد: امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر ایرانی عازم حج میشوند که کمتر از ۲۰۰ نفر در کمیسیونهای پزشکی استطاعت جسمانی آنها رد شده است که آلزایمر، سرطانهای پیشرفته، جراحی قلب باز، عدم ناتوانی جسمانی، بارداری و ... از دلایل عدم تایید استطاعت جسمانی و روانی متقاضیان حج است.
انتهای پیام