سیدمجتبی طباطبایی، کارگردان فیلم سینمایی «اختالرضا» در گفتوگو با ایکنا با اشاره به اینکه این فیلم را در راستای ارادت خود به کریمه اهل بیت(ع) ساخته است، گفت: بیان زندگی این بزرگوار تصویرگر گوشهای از مظلومیت اهل بیت(ع) است. درباره این بانوی بزرگوار باید اذعان کنم که اطلاعات خوبی در دست نیست. به همین سبب با ساخت فیلم سینمایی «اختالرضا» تلاش کردیم که گوشهای از فضای تاریخی و سیاسی آن مقطع را به تصویر بکشیم. تصویرسازی از زندگی حضرت معصومه(س) برای جوانان امروز به ویژه دختران درسهای فراوانی خواهد داشت. ایشان در اوج جوانی با بینش سیاسی و دینی خود جریانات مؤثری را رقم زدند.
وی درباره ویژگیهای شخصیتی حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: دشمنان اسلام سالهاست که درباره جایگاه زن در اسلام تبلیغات منفی میکنند، اما زندگی بزرگانی چون خواهر امام رضا(ع) نشان میدهد که زن در اسلام جایگاه رفیعی دارد. هویت ایشان بسیار پویا و تأثیرگذار است. دشمنان اهل بیت فکر نمیکردند که حرکت حضرت معصومه(س) از مدینه به مرو تاریخساز شود و این جریان فرهنگی را رقم بزند، اما وقتی حضرت معصومه(س) با روشنگریهای خود نقشه دشمن را برملا کردند، دشمن متوجه تأثیرگذاری وجود ایشان شد و سفرشان را ناتمام گذاشت و با توجه به مستندات تاریخی ایشان در اثر رنج سفر یا مسمومیت، شبیخون و اتفاقاتی از این دست جان خود را از دست دادند.
طباطبایی درباره الگوسازی از شخصیت حضرت معصومه(س) بیان کرد: ایشان در تاریخ تشیع شخصیتی تاثیرگذار هستند و در طول سفر با روشنگریهایشان، به یک الگوی بینظیر و بینقص نه فقط برای دختران و مادران، بلکه برای جهان اسلام و جهان تشیع تبدیل شدند. نکته حائز توجه درباره شخصیت ایشان فرازمانی بودنشان است، چون شخصیت و سیره ائمه(ع) و نزدیکان آنها به گونهای است که در همه عصرها راهبرد مردم است.
وی درباره ساخت فیلم «اختالرضا» با اشاره به اینکه کار تیمی و دغدغه گروهی بود که انگیزه تولید را در ما ایجاد کرد، گفت: این فیلم اولین محصول مشترک فرهنگی بین شبکه کربلا وابسته به عتبه امام حسین(ع) و آستان حضرت معصومه(س) است که با مشارکت سازمان سینمایی سوره در شهرک سینمایی نور تابان تهیه شده است. پیشبینی میکردیم که ساخت این فیلم در بهار ۱۴۰۱ به پایان برسد، ولی مشکلات باعث شد که ساخت آن در اواخر پاییز تمام شود. این فیلم در دو مرحله فیلمبرداری شد؛ مرحله اول سال 1400 و مرحله دوم سال 1401.
طباطبایی با بیان اینکه این فیلم مهرماه در سینماهای کشور اکران عمومی میشود، بیان کرد: برای تحقیق و پژوهش فیلمنامه «اختالرضا» با نظارت آیتالله احمد عابدی و عبدالرحیم حجتی و تسلط محققان تاریخ اسلام و مشاوران متخصص چهار سال زمان صرف شد و سپس فیلمنامه زیر نظر آستان مقدس حضرت معصومه(س) و با مشارکت عتبه حسینی نگاشته شد.
طباطبایی در پایان تأکید کرد: طی تولید این اثر متوجه عنایت حضرت معصومه(س) شدم و دستاندرکاران این پروژه بدون چشمداشت مادی و با دل و جان برای ساخت این اثر همراهی کردند.