به گزارش ایکنا، همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی روزهای ۲۵ و ۲۶ خرداد ماه در قم برگزار میشود.
حجتالاسلام والمسلمین علی مصباح یزدی، دبیر علمی این همایش در نشست خبری که ۲۱ خرداد ماه در مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: تعیین محورهای کلی همایش و ارائه راهنمایی و مشاوره برای ارائهدهندگان مقالات از جمله وظایف کمیته علمی است. این کمیته در چهار بخش مختلف علوم تشکیل شد و هر کدام ریزموضوعات مرتبط با همان رشته را که در فرمایشات علامه مصباح بود استخراج کردند و مجموعه ریزموضوعات در قالب یک جزوه تدوین و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
وی افزود: بر این اساس فراخوان مقالات از طریق سایت همایش ارسال شد و هر اثر دو بار مورد ارزیابی قرار گرفت. مصاحبه با صاحبنظران و شخصیتهایی که در زمینه علوم انسانی اسلامی فعالیت علمی داشتهاند از دیگر کارهای این کمیته بود و با برخی در یک جلسه و با برخی در جلسات متعدد مصاحبه داشتیم که به زودی منتشر خواهد شد.
مصباح یزدی بیان کرد: عمده مقالات از طریق فراخوان مقاله پذیرفته شده است و این مقالات از عیار بالایی برخوردار است همچنین مجوز انتشار در مجلات علمی پژوهشی را دریافت کرده است.
دبیر علمی همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی، گفت: برپایی کرسیهای نظریهپردازی و ترویجی از دیگر کارهایی است که در این راستا صورت گرفته است و علاوه بر آن پیش همایشاتی هم از سوی مراکز همکار در داخل و خارج کشور برگزار شده است.
وی افزود: ۵ پیش همایش در داخل و برگزاری سه همایش در سه کشور از جمله فعالیتها در این راستا محسوب میشود.
مصباح یزدی بیان کرد: امیدواریم این همایش گامی در پیشرفت علوم انسانی اسلامی باشد و بتواند مبنایی برای اداره جامعه اسلامی قرار بگیرد.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین محیطی اردکانی، دبیر اجرایی همایش گفت: بعد از ارسال فراخوان مقالات، آخرین مهلت ارسال مقاله ۳۱ مرداد ماه سال ۱۴۰۱ اعلام شد و همایش در روزهای ۲۵ و ۲۶ خردادماه امسال در روزهای پنجشنبه و جمعه در مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی برگزار خواهد شد.
وی افزود: برنامه از ساعت هشت و نیم روز پنجشنبه، ۲۵ خرداد ماه در قالب افتتاحیه شروع و عصر روز پنجشنبه کمیسیونهای تخصصی تشکیل میشود و در روز جمعه هم مجددا از ساعت هشت و نیم تا ۱۲ ادامه کمیسیونهای تخصصی را داریم و این کمیسیونها عصر آن روز هم ادامه مییابد و در نهایت مراسم اختتامیه برگزار میشود.
محیطی اردکانی بیان کرد: ۴۸۰ چکیده مقاله به عربی، فارسی و انگلیسی دریافت شد که ۳۷۴ چکیده پذیرفته شد و ۲۵۳ مقاله در نهایت دریافت شد که ۷۸ مقاله برای انتشار در مجلات معتبر داخلی و خارجی مجوز گرفته است و ۶۱ مقاله هم در مرحله ارزیابی برای انتشار است.
دبیر اجرایی همایش تصریح کرد: این همایش مجوز isc دریافت کرده است و کتابچه همایش که در بردارنده ساختار، راهنمای نویسندگان، تقویم برنامهها و محورها و ریزموضوعات همایش است به سه زبان تولید شده و در سایت همایش به نشانی ihdam.iki.ac.ir قابل دسترسی است.
وی افزود: تولید نرمافزار همایش که شامل آثار و دستاوردهای علمی همایش است از دیگر کارهای صورت گرفته است و تمامی آثار علامه مصباح در حوزه علوم انسانی و اسلامی و چکیده مقالات و اصل مقالات و کتابخانه جامع تمامی آثار علامه مصباح در این نرمافزار وجود دارد.
وی افزود: برگزاری ۸۳ کرسی علمی، ۷ پیش همایش، برگزاری وبینارهای بینالمللی و داخلی، ۱۹ نشست علمی داخلی و خارجی به جز وبینارها و برگزاری ۴۴ جلسه مصاحبه از جمله کارهای صورت گرفته برای این همایش است.
محیطی اردکانی بیان کرد: برنامهریزی برای انتشار مقالات در مجلات هم از دیگر کارها بوده است که تاکنون ۵۵ مقاله در ۱۲ نشریه معتبر منتشر شده است؛ همچنین تاکنون ۴ شماره خبرنامه همایش به صورت دیجیتال منتشر شده است. مسابقاتی هم از آثار علامه مصباح در سطوح عمومی و تخصصی هم انجام شده است.
در ادامه محمدرضا برته، مسئول کمیته بینالملل همایش در سخنانی گفت: همایش علمی اگر در مسیر درست قرار بگیرد پایان آن، آغازی برای تحول در آن مسیر است لذا برنامهریزی برای سلسله همایشات علوم انسانی اسلامی برای آینده در این رستا صورت گرفته است.
برته افزود: در بدو فعالیت بینالمللی همایش، شناختهشدگی و اشتهار علمی علامه مصباح آنقدر پیش رفته بود که ما عمدتا میراثدار این پیشرفتها بودیم زیرا اندیشههای ایشان مرزهای جغرافیایی و اندیشگی را درنوردیده بود.
وی ادامه داد: مقالات و آثار ارسالی به همایش از ایران، عراق، اتریش، سوریه، لبنان، آمریکا، مصر، مغرب، تایلند و صاحبنظران بینالمللی مقیم ایران دریافت شد.
برته گفت: از ابتدا درگاههای مختلفی برای وصول مقالات تعریف شد که منحصر به سایت نبود؛ ارزیابی چندگانه علمی صورت گرفت و ما به ۳۲ مقاله بینالمللی پذیرفته شده در همایش رسیدیم که فرایند نشر آن در مجلات بینالمللی در حال طی شدن است.
وی افزود: بیش از ۱۰ وبینار بینالمللی در این راستا برگزار شد و روند وبینار هم به این صورت است که یک فرد ارائهدهنده و ناقدانی آن را ارزیابی میکنند.
وی در مورد مراسم افتتاحیه و اختتامیه بیان کرد: در افتتاحیه شاهد سخنرانی آیتالله رجبی، آیتالله محسن اراکی و پرویز داودی خواهیم بود و گزارش کمیسیونهای تخصصی و سخنرانی پرفسور لگن هاوزن، منوچهر محمدی و آیتالله حسینی بوشهری برنامههای اختتامیه همایش خواهند بود.
انتهای پیام