به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه عصر امروز چهارشنبه ۲۴ خرداد در دیدار جمعی از علمای سوریه با بیان اینکه انقلاب اسلامی فصل جدیدی در تاریخ حوزههای علمیه رقم زد، اظهار کرد: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی تحولاتی است که در حوزههای علمیه رخ داد و فصل جدیدی در تاریخ حوزههای علمیه را رقم زد.
وی به تشریح برخی آفاق جدید پیش روی حوزههای علمیه پس از انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: قبل از انقلاب اسلامی در حوزه علمیه قم تنها سه نشریه علمی منتشر میشد، اما امروز صدها نشریه علمی و تخصصی در حوزه علمیه قم در عرصه گوناگون علمی به انتشار میرسد که قابل مقایسه با گذشته نیست.
رئیس جامعةالمصطفی با اشاره به فعالیت بیش از 300 مرکز پژوهشی در حوزه علمیه قم، ادامه داد: در گذشته به دلیل محدودیتهایی که بر حوزه علمیه تحمیل شده بود، تنها یک رشته علمی فقه و اصول آن هم به صورت محدود قابل ارائه بود، اما امروز طیف گستردهای از رشتههای تخصصی در حوزه مباحث فقهی، قرآن و تفسیر، کلام و ادیان و به ویژه علوم انسانی به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت که بسیاری از آنها پیش از این در حوزه علمیه به هیچ وجه مطرح نبوده است.
وی، علوم انسانی را عرصه جدیدی برای حوزه علمیه دانست و گفت: اگر کسی داعیه ارائه تمدن جدید به بشریت را دارد، حتماً باید در عرصه علوم انسانی دیدگاه و نکته نظرات خود را مطرح کند؛ بنابراین پس از انقلاب اسلامی، رشتههایی همچون اقتصاد، حقوق، مدیریت، جامعهشناسی، تعلیم و تربیت، رسانه و ارتباطات، روانشناسی و… در حوزه علمیه و مراکز علمی وابسته به آن رواج یافت.
حجتالاسلام عباسی، جامعةالمصطفی را یکی از مراکز علمی حوزوی فعال در حوزه علوم اسلامی توصیف کرد و افزود: درحال حاضر، ۱۶۰ رشته و گرایش در جامعةالمصطفی در مقاطع مختلف کارشناسی تا دکتری به صورت رسمی ارائه میشود.
وی با اشاره به عضویت جامعةالمصطفی در اتحادیههای معتبر دانشگاهی در منطقه و جهان، بیان کرد: هم اکنون دهها هزار نفر از ۱۳۰ ملیت در جامعةالمصطفی مشغول به تحصیل هستند که این تنوع ملیتی در تاریخ حوزههای علمیه بی نظیر است.
رئیس جامعةالمصطفی احیا و نوسازی تمدن نوین اسلامی را هدف اصلی انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: برای تحقق این هدف تقویت تقریب، اتحاد و برادری در میان ملتهای مسلمان ضرورت دارد و جامعةالمصطفی نیز همین راهبرد اساسی را در تمامی برنامههای آموزشی و علمی خود در دستور کار قرار داده است و پیروان مذاهب مختلف اسلامی در کنار یکدیگر به تحصیل علوم اسلامی بر اساس مبانی مذهب خود و با نگاه مقارن اشتغال دارند.
وی، نشر معارف ناب اسلامی و اهل بیتی در سراسر جهان را رسالت جامعةالمصطفی خواند و یادآور شد: خداوند متعال به برکت انقلاب اسلامی فرصت تحقق وعده الهی گسترش جهانی دین حق را به ما اعطا نموده است و امیدواریم بتوانیم در این رسالت موفق باشیم. البته خدمت به معارف الهی و انقلاب اسلامی قطعاً با دشمنی جبهه شیطانی مواجه خواهد شد.
انتهای پیام