به گزارش ایکنا، ویژهنامه شهادت امام محمدتقی، جوادالائمه(ع) با محتوای متنوع از شناسنامه آن حضرت تا سیره سیاسی، فرهنگی و تبلیغی ایشان به صورت اینترنتی بارگذاری و منتشر شده است.
نهمین امام شیعیان نام مبارکش على و یازدهمین نفر از چهارده معصوم(ع) است. به سال ۱۹۵ هجری قمری در مدینه زاده شد و در بیست و پنج سالگى به شهادت رسید. آن حضرت با آن همه مقامات و با آن همه عظمت در 25 سالگی از دنیا رفت. این نیست که ما بگوییم؛ تاریخ میگوید؛ تاریخی که غیر شیعه آن را نوشته است. آن بزرگوار، در دوران جوانی و خردسالی و نوجوانی، در چشم مأمون و در چشم همه، عظمتی پیدا کرد که همه اینها میتواند برای ما الگو باشد.
«چرا امام جواد(ع) با دختر مامون ازدواج کرد»، «رویدادهاى عصر امام جواد»، «اسوههای بشریت»، «نگاهی به زندگانی امام جواد(ع) پیش از امامت»، «چهارمین دوره تاریخی امامت»، «تأملی در سیره سیاسی امام جواد(ع)»، «نگاهى به سیره تبلیغى امام جواد(ع)»، «معارف توحیدی در کلام امام جواد(ع)»، «نقش امام جواد در آمادهسازی جامعه شیعی برای دوران غیبت»، «ماجرای شهادت امام محمدتقی(ع)»، «نگاهی گذرا به سیره قرآنی حضرت جواد الائمه(ع)»، «جلوههایى از علم گسترده امام و روششناسی تفسیر امام جواد(ع)» از جمله مقالاتی است که در این ویژهنامه خواندنی است.
در مطلبی با عنوان «حج گزاردن امام جواد(ع)» نیز آمده است: بنا به گواهی تاریخ، امام جواد(ع) بسیار حج میگزارد. در روایت آمده است؛ «در سال ۲۵۴ قمری ابو جعفر ثانی را دیدم که پس از بالا آمدن خورشید با کعبه وداع میکرد. سپس به طواف پرداخت و در هر «شوط» رکن یمانی را میبوسید. چون شوط هفتم را انجام میداد، رکن یمانی و حجرالاسود را بوسید و دست بر آن کشیده، بر چهره خود مالید. آن گاه به سمت مقام رفت و پشت آن دو رکعت نماز گزارد، سپس به پشت کعبه به سوی «ملتزم» رفت و همان جا در کنار کعبه قرار گرفت... سپس مدت زیادی ایستاده دعا میکرد. آن گاه از در حناطین (گندمفروشها) خارج شد.
راوی میگوید: در سال ۲۱۹ قمری نیز او را [در حرم]دیدم که شبانه با کعبه وداع میکرد. در هر شوط، رکن یمانی و حجرالاسود را میبوسید. چون به شوط هفتم رسید، در سمت عقب کعبه، نزدیک رکن یمانی و بالای حجر در کنار کعبه قرار گرفت... آن گاه نزد حجرالاسود آمد و آن را بوسید و دستی بر آن کشید، سپس به سوی مقام [حضرت ابراهیم علیه السلام]رفت و دو رکعت نماز پشت مقام گزارد و بدون این که به سمت کعبه بازگردد، حرم را ترک کرد. وقوف او نزد ملتزم به اندازهای بود که دوستان ما هفت و برخی از آنان هشت شوط گرد حرم طواف کردند.»
ویژهنامه شهادت امام محمدتقی(ع) در پایگاه اطلاعرسانی حوزه بارگذاری شده است.
انتهای پیام