کد خبر: 4152515
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
مهدی دغاغله تبیین کرد؛

چرا عربی بودن قرآن، مانع بهره‌مندی غیر عرب‌زبان‌ها نمی‌شود

پیشکسوت قرآنی خوزستان با بیان اینکه عربی بودن زبان قرآن، مانع بهره‌مندی از این کتاب برای غیر عرب‌زبان‌ها نمی‌شود، گفت: جمعیت مسلمانان نزدیک دو میلیارد نفر است که از این تعداد تقریباً یک چهارم به زبان عربی صحبت می‌کنند و سه چهارم دیگر به زبان عربی صحبت نمی‌کنند.

مهدی دغاغلهبه گزارش ایکنا از خوزستان، مهدی دغاغله، قاری و چهره پیشکسوت قرآنی خوزستان در محفل انس با قرآن و ولایت وزارت نیرو که امروز سه‌شنبه، 13 تیر در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه عربی بودن زبان قرآن کریم، مانع بهره‌مندی از این کتاب برای غیر عرب‌زبان‌ها نمی‌شود، گفت: ممکن است برای برخی این سؤال مطرح شود که آیا عربی بودن زبان قرآن باعث کند شدن ترویج آن می‌شود؟ در پاسخ باید گفت جمعیت مسلمانان نزدیک دو میلیارد نفر است که از این تعداد تقریباً یک چهارم به زبان عربی صحبت می‌کنند و سه چهارم دیگر به زبان عربی صحبت نمی‌کنند.

وی با اشاره به حضور خود در مسابقات بین‌المللی قرآن ادامه داد: وقتی قاریان قرآن دنیا را بررسی می‌کنیم، می‎بینیم غالباً نفرات اول و تا پنجم مسابقات بین‌المللی غیر عرب زبان هستند. عرب‌ها در مسابقات قرآن اصطلاحی تحت عنوان «الاوایل الاعاجم» دارند؛ یعنی معمولاً غیرعرب‌ها در مسابقات قرآن، مقام‌های ممتاز را به دست می‌آورند. مسابقات بین‌المللی اوقاف را بررسی کنید و نفرات برگزیده آن را ببینید. به آسانی می‌توان این مطلب را اثبات کرد. به ندرت پیش می‌آید یک لبنانی یا عراقی و سوری مقام کسب کنند.

دغاغله در پایان اظهار کرد: این واقعیت نشان می‌دهد اکثر قاریان قرآن حرفه‌ای به زبان عربی تکلم نمی‌کنند. این موضوع از یک سو پشتکار این قاریان را نشان می‌دهد و از سوی دیگر نشانگر ویژگی خاص زبان قرآن است که گرچه عربی است؛ اما با سایر متون عربی دیگر متفاوت است.

انتهای پیام
captcha