کد خبر: 4153482
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۲
وزیر آموزش و پرورش:

حاکمیت به سیاستگذاری فراگیری کتاب ورود کند + فیلم

رضا مراد صحرایی گفت: یکی از آسیب‌های جدی امروز در حوزه کتاب، محدود کردن آن به قشری خاص می‌شود چون کتاب باید متعلق به عموم مردم باشد و حاکمیت باید وارد عمل شده تا با سیاست‌هایی خود کتاب را برای عموم مردم فراگیر کند.

حاکمیت به سیاستگذاری فراگیری کتاب ورود کندبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش در آیین آغاز فرایند ارسال و اعطای سه میلیون کتاب به مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور گفت: در ابتدای سخن یاد شهدای دانش‌آموز را گرامی می‌دارم و همچنین یاد می‌کنم از مهدی آذریزدی نویسنده توانمند کشورمان. مسیر توسعه ایران از خیابان آموزش و پرورش می‌گذرد  و هر دولت مردمی اگر می‌خواهد ایران را در صدر توجهات جهان قرار دهد باید به آموزش و پرورش نگاهی ویژه داشته باشد.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش با وجود نویسندگانش اعتلا پیدا می‌کند بیان کرد: من سال 70 از دانشسرای تربیت معلم فارغ‌التحصیل شده و امسال سی‌ودومین سال خدمتم را پشت سر می‌گذارم. متأسفانه ما مدرسه و معلم را فراموش کردیم درحالی‌که هر کاری که از دستمان برمی‌آید باید برای این دو حوزه انجام دهیم. هیچ محدودیتی با وجود معلم خوب مانع پیشرفت نیست این مسئله نشان از جایگاه والایی معلم دارد. آموزش و پرورش بسیار بزرگ است اما مدرسه در آن کمرنگ شده پس باید همه برای رشد مدرسه بکوشیم.

صحرایی تأکید کرد: همه ما با کتاب زندگی می‌کنیم که مایه آرامش روح و روان است. به‌شخصه وقتی مشکلات فراوان مرا خسته می‌کند با خواندن کتاب به آرامش می‌رسم. اما یک مشکل جدی در حوزه کتاب و کتابخوانی وجود دارد و اینکه کتاب به قشر خاصی اختصاص پیدا کرده است درحالی‌که کتاب باید بین اقشار مردم رواج داشته باشد. برای رسیدن به این خواسته حاکمیت باید وارد عمل شده تا با سیاست‌هایی خود کتاب را برای عموم مردم فراگیر کند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کتاب قابل جایگزین شدن نیست تصریح کرد: هراندازه فضای مجازی گسترش یابد باز هم نمی‌تواند جای کتاب را برای ما پر کند زیرا حس و حالی که کتاب خواندن به مخاطب می‌دهد هیچگاه در فضای مجازی نمی‌توان یافت. در ضمن مقام معظم رهبری نیز بارهای روی اهمیت کتاب و کتابخوانی تأکید داشته‌اند و پیرو همین موضوع نسبت به کانون نیز ابراز علاقه کردند چون کارکرد کانون کاملاً فرهنگی و تربیتی است. کانون باید تفکر را در جامعه رواج دهد و برای رسیدن به این خواسته کتاب بهترین ابزار است.

صحرایی با تأکید بر اینکه قیمت کتاب نباید باعث پایین آمدن سرانه کتاب باشد گفت: متأسفانه قیمت کتاب زیاد شده و شاید بخشی از مردم برایشان خرید آن مقدور نباشد. در اینجا نقش کتابخانه‌ها پررنگ می‌شود چون این امکان را پیش می‌آورد تا مردم با هزینه اندک کتاب بخوانند و البته کتابخانه‌ها نیز باید کتاب‌هایی غنی و باکیفیتی را پوشش دهند.

وی با مفید خواندن طرح کانون و مدرسه گفت: این طرح که در سال اخیر با جدیت پیگیری شده اتفاق بسیار خوبی است که باید گسترده‌تر دنبال شود. یکی از این اقدامات این است که بتوانیم به جایی برسیم که هر کلاس یک کتابخانه کوچک داشته باشد. همچنین کانون باید با کتاب‌ها و فعالیت‌هایی خود سواد خواندن را در جامعه ارتقاء بخشد.

وزیر آموزش و پرورش در خاتمه سخنانش تأکید کرد: کتاب وجوه تربیتی متنوعی دارد زیرا در همه بخش‌ها می‌توان از آن بهره برد.

انتهای پیام
خبرنگار:
داوود کنشلو
captcha