کد خبر: 4153804
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
رضا مرادصحرایی:

مدرسه محوری‌ترین ابزار برای ساختن تمدن نوین اسلامی است

وزیر آموزش و پرورش در آئین افتتاح نمایشگاه رویداد بین‌المللی «الفتا» تصریح کرد: آموزش و پرورش کلیدی‌ترین عنصر و مدرسه محوری‌ترین ابزار برای ساختن تمدن نوین اسلامی است.

الف تابه گزارش خبرنگار ایکنا، آیین افتتاح نمایشگاه رویداد بین‌المللی «الفتا»، الفبای تحول آموزش و پرورش امروز یکشنبه ۱۸ تیر در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.

علی پارسانیا، دبیر اجرایی‌سازی سند تحول آموزش و پرورش در این مراسم بیان کرد: ما اجتماعی که در آن تعامل داشته باشیم و تجربیات خود را با هم به اشتراک بگذاریم نداشتیم و هدف ما در این نمایشگاه ایجاد فضایی تعاملی برای یادگیری جمعی است و این رویداد نقطه آغازی برای این هدف است. تاکنون ۱۶ هزار اثر از سوی دانش‌آموزان، حدود 20 هزار اثر از سوی معلمان آموزش ابتدایی و سه هزار اثر از سوی معلمان هنرستان‌ها به دبیرخانه این رویداد ارسال شده است.

وی ادامه داد: چند بخش در این نمایشگاه طراحی شده است که می‌توان به بخش مدرسه‌ها، هنرستان‌ها، پدیده‌ها و نوآوری‌ها، بین‌الملل با حضور ۹ کشور اشاره کرد. در پایان این نمایشگاه از سه مدرسه، هنرستان و ایده برتر تقدیر خواهد شد. بخش بین‌الملل نیز داوری ویژه خود را دارد که در نهایت یک کشور به عنوان برگزیده معرفی می‌شود.

پارسانیا افزود: حدود هفت معضل و چالش وزارت آموزش و پرورش در بخش سرسرای حل مسئله انتخاب شده است تا جایی برای حل این چالش‌ها باشد. از همه فرهنگیان، معلمان و دانش‌آموزان می‌خواهیم تا در این بخش حضور پیدا کنند و ایده‌های خود را برای حل این چالش‌ها بیان کنند.

ساخت ایران

وی اظهار کرد: بخش هنرستان با عنوان «ساخت ایران» در حال ارائه خدمت است و از همه علاقه‌مندان دعوت می‌کنیم تا از این غرفه‌ها بازدید کنند و از پیشرفت‌ها مطلع شوند. 

دبیر اجرایی‌سازی سند تحول آموزش و پرورش گفت: این نمایشگاه برای تعامل است و چیزی برای فروش در آن وجود ندارد و هدفی جز گفت‌وگو، ارتباط دوسویه و شبکه‌سازی ندارد. امیدوارم از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کنیم و در سال‌های آتی شاهد پیشرفت‌های بیشتری باشیم. 

بنابر گزارش ایکنا، رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش نیز طی سخنانی در این مراسم بیان کرد: امروز ایران عزیز بر قله قدرت ایستاده است و این نمایشگاه نشان دهنده این توانمندی در نظام تعلیم و تربیت است. ما در سیر تحول نظام‌های آموزشی از نظام‌های کنترل‌گر به تدریج به نظام‌های تسهیل‌گر رسیدیم و کلیدواژه این تحول از یکدیگر آموزی است. ویژگی این گزاره این است که با هم‌افزایی می‌توان بیشتر یاد گرفت و کارها به توان خواهند رسید. توان، در مشارکت جمعی و از هم‌آموزی اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: این نمایشگاه کنش‌گری فعال برای نشان دادن دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه تعلیم و تربیت است. این کشور با وجود همه محدودیت‌ها راه جدیدی در دنیا باز کرده است و کشورهای خارجی و رسانه‌های بیگانه تنها نقاط ضعف را نشان می‌دهند، که البته باید نقاط ضعف را برطرف کرد اما در کجای جهان نقطه ضعفی وجود ندارد.

مسیر ایران قوی

صحرایی اظهار کرد: پیام نمایشگاه این است که باید به گونه دیگری به نظام تعلیم و تربیت انقلاب اسلامی نگاه کرد. نظام تعلیم و تربیت باید در یک مجموعه یکپارچه و هم سو به سمت تحول برود. مسیر ایران قوی از آموزش و پرورش قوی می‌گذرد و باید مدرسه و معلم قوی داشته باشیم. امروز همه در این نقطه اجماع داریم که آموزش و پرورش کلیدی‌ترین عنصر و مدرسه محوری‌ترین ابزار برای ساختن تمدن نوین اسلامی است.

وی با بیان اینکه باید به نهضت تربیت معلم، توجه کرد، گفت: معلم عنصر کلیدی ارتقای کشور و تحول جامعه است‌. اگر در قدرت دفاعی به قله رسیدیم مرهون تلاش‌های معلمان است. پرتاب موشک، مناظرات و دیپلماسی عزت‌مدارانه کشور از مدرسه‌ها شکل گرفته است. نهضت تربیت معلم مدتی نادیده گرفته شده و باید به این موضوع توجه کرد. 

توانمندسازی خانواده‌ها 

صحرایی افزود: توانمندسازی خانواده‌ها نهضت دومی است که باید به آن توجه کرد. بیشتر خانواده‌های ایرانی دانش‌آموز دارند و خانواده اصلی‌ترین عنصر تربیت است و باید نهضت توانمندسازی خانواده‌ها برای تربیت نسل تمدن‌ساز در دستور کار جدی قرار گیرد. سومین نهضت، تولید علم مؤثر و نافع است‌؛ نخواهیم گذاشت تا مدارس به آموزش‌های صرف بپردازد بلکه باید به آموزش مهارت توجه کرد. باید آموزش و پرورش به دالان کار تبدیل شود.

وی تأکید کرد: نهضت ولایت‌مداری از نکات دیگری است باید به آن توجه کرد؛ بزرگانی چون شهید سلیمانی در این مدارس رشد پیدا کردند. ما نیاز به روایتگری از سطح مدارس داریم.

صحرایی با بیان اینکه شبکه مدرسه‌ها برای یادگیری از هم از پیامدهای این همایش مهم است گفت: مدیران مدارس مهم‌ترین مدیران یک کشور هستند و هیچکس تحول آفرین‌تر از مدیران مدارس در کشور نیست. امر تحول جمعی است و اگر همه به کمک آموزش و پرورش بیایند به سرعت به قله‌های دست پیدا خواهیم کرد. بر این باوریم که اگر ایده‌های تحول آفرین معرفی شوند شتاب‌دهنده خواهند شد. بعد از چهل سال از انقلاب اسلامی این نمایشگاه برای معرفی دستاوردها برگزار شده تا شتاب توسعه در کشور بیش از گذشته شود. 

وی اظهار کرد: ما باید در مسیر تحول یک ساز و کار جدی ایجاد کنیم و یکی از این سازوکارها همین رویدادهاست. از کشورهای خارجی درخواست می‌کنیم که پیام انقلاب اسلامی را به کشورهای خود منتقل کنند. آنچه که عامل تحول و پیشرفت ما می‌شود ایمان و اعتقاد ماست.

در پایان این مراسم رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش با نواختن زنگ مدرسه نمایشگاه رویداد بین‌المللی «الفتا»، الفبای تحول آموزش و پرورش به صورت رسمی افتتاح کرد. این نمایشگاه به مدت چهار روز تا ۲۱ تیر در مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد بود.

انتهای پیام
captcha