کد خبر: 4155296
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۷
استاد جامعةالمصطفی:

ھنوز موفق به استخراج نظام آموزشی قرآن نشده‌ایم

استاد و مبلغ بین‌المللی جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه قرآن، گسترش اسلام و دین را تعلیم و تربیت می‌داند، گفت: امروز در مدارس و دانشگاه‌های ما روابط بر ضوابط حاکم است و ھنوز موفق به استخراج نظام آموزشی قرآن نشده‌ایم.

محمدیعقوب بَشوی، استاد و مبلغ بین‌المللی جامعةالمصطفی

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین بَشوی، استاد و مبلغ بین‌المللی جامعةالمصطفی العالمیه، شامگاه شنبه ۲۴ تیرماه در نشست علمی ترویجی «نظام آموزشی در قرآن با تأکید بر اندیشه‌های مقام معظم رهبری» که با همکاری نمایندگی المصطفی در خراسان و هیئت عزاداران علی بن ابی‌طالب(ع) اردوزبانان مشهد برگزار شد، اظهارکرد: یکی از مسائل مهم و اساسی که در قرآن کریم به آن پرداخته شده است، بحث آموزش، تعلیم و تربیت، رشد و به کمال رسیدن انسان است. اصل و بنیان رسیدن حضرت محمد(ص) به نبوت تعلیم و تربیت و هدایت بشر به سمت پروردگار و پرستش خداوند متعال بود.

وی پیرامون موضوع مورد بحث ادامه داد: برخلاف برخی تحلیل‌گران سطحی و مغرض که گسترش دین را شمشیر و جنگ می‌دانند، قرآن کریم گسترش اسلام و دین را تعلیم و تربیت می‌داند و در اولین وحی به حضرت رسول اکرم (ص)، آموزش بر محوریت توحید را به آن حضرت دستور دادہ است و همانطور که می‌دانیم رویکرد نظام آموزش قرآن بر محوریت تربیت توحیدی است و نظام آموزش را با تربیت الهی به رسمیت شناخته است.

استاد جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه معلم و مربی باید بر اساس اهلیت و ضوابط انتخاب شوند، افزود: امروز در مدارس و دانشگاه‌های ما روابط بر ضوابط حاکم است و ھنوز موفق به استخراج نظام آموزشی قرآن نشده‌ایم. رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بار‌ها تأکید کردند و خواستار تحول نظام آموزشی در حوزه و دانشگاه شده‌اند، به طوری که معلم خوب، متعهد، دارای صلاحیت و متخصص، امید به پیشرفت و نشاط را در جامعه رونق می‌بخشد.

وی تصریح کرد: امروز دانشگاه‌ها و حوزہ ما دانشمند تولید نمی‌کند و آنطور که شایسته و مطلوب نظام اسلامی و تعلیم و تربیت برگرفته از قرآن کریم است، خروجی و عملکرد خوبی ندارد. رهبر معظم انقلاب کل جامعه را به عنوان یک مدرسه فرض می‌کنند و معتقدند که یک عالم باید مدبر و مدیر آن مدرسه باشد. همچنین مطالب درسی ما متناسب با نیاز‌های جامعه و مخاطب شکل نگرفته است لذا ما در جامعه پاسخگوی نیاز‌های مردم نیستیم.

حجت‌الاسلام بشوی در بخش دیگری از سخنان خود تحقیق و پژوهش را از ستون‌های بسیار مهم نظام آموزشی قرآن کریم توصیف کرد و افزود: تحقیق یکی دیگر از ستون‌های بسیار مهم نظام آموزشی قرآن کریم است. در بسیاری از مراکز علمی آموزشی، به مسئله تحقیق اهمیت دادہ نمی‌شود و پژوهش در سطح پایین قرار دارد. امروز رونوشت از مطالب دیگران و سرقت مقالات علمی، ایده‌ها و طرح‌های دیگران و ثبت آن به خود بزرگ‌ترین خیانت به قلم و نسل آینده و همین طور جرم است که متأسفانه همچنان ادامه دارد.

این مبلغ عرصه بین‌الملل با بیان اینکه قلم قدرت نرم است که به طول زمان اثرات فوق العاده بر جای گذاشته است، اظهار کرد: در نظام آموزشی قرآن، فقاهت دین از همه چیز مهم‌تر بوده و امروز ما از فقاهت دین، تنها یک بخش بسیار کوچک فقه و اصول را فهمیده و بخش اعظم دین هنوز در دستور کار قرار نگرفته و ما از آن بی خبریم. امام راحل ایده وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح فرمودند و ما این کلام راه‌گشا را بد فهمیدیم و اکتفا به چندین نشست مشترک کرده‌ایم و در واقع وحدت حقیقی حوزه و دانشگاه عملاً شکل نگرفت.

یادآور می‌شود، در انتهای این نشست علمی، حجت‌الاسلام والمسلمین بشوی به سؤالات حاضران پاسخ داد.

کزارش از اکبر پوست چیان

انتهای پیام
captcha