کد خبر: 4159499
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۷

برگزاری نشست هم‌اندیشی مدیران اجرایی شعب تهران سازمان دانشجویان

نشست هم‌اندیشی معاونان فرهنگی واحد‌ها و مدیران اجرایی شعب سازمان دانشجویان مستقر در استان تهران برگزار شد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان دانشجویان ایران، نشست هم‌اندیشی معاونان فرهنگی واحد‌ها و مدیران اجرایی شعب سازمان دانشجویان مستقر در استان تهران روز دوشنبه ۹ مردادماه در سالن شهید صبوری معاونت فرهنگی برگزار شد.

در این نشست که با حضور علیرضا کلانترمهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان ایران، معاونان فرهنگی واحد‌های جهاددانشگاهی و مدیران اجرایی شعب سازمان دانشجویان مستقر در استان تهران برگزار شد، افراد حاضر ضمن ارائه انتقادات و پیشنهادات پیرامون مهم‌ترین اولویت‌های فرهنگی و دانشجویی به گفت‌وگو نشستند.

در ابتدا رضا فریدزاده رئیس سازمان دانشجویان ایران، ضمن تسلیت ایام شهادت سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین به بیان نکاتی در خصوص شرایط فعلی سازمان دانشجویان پرداخت. وی افزود: اگر جهاددانشگاهی دانشجو محور است؛ پس لازمه این رویکرد، توجه به سازمان دانشجویان و فعالیت‌های دانشجویی و حمایت مادی و معنوی از آنان است. جهاددانشگاهی مطابق فرمایشات رهبری، یک نهاد بالذات فرهنگی است و ما به عنوان اعضای جهاددانشگاهی باید تلاش کنیم در دانشگاه حضور داشته باشیم و برای ماندن هزینه بدهیم.

فریدزاده در ادامه افزود: برخی از افراد به خطا فکر می‌کنند که ستاد سازمان دانشجویان باید محل تردد دانشجویان باشد و در این صورت می‌توان مجموعه را "دانشجویی" نامید. در حالیکه به اعتقاد من، این نقش برعهده شعب سازمان هست که آن هم منوط به اعتبارات و امکانات اولیه است.

در ادامه کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، ضمن خداقوت به شبکه فرهنگی سراسری سازمان دانشجویان بیان کرد: اگر شبکه فرهنگی سراسر کشور در سازمان دانشجویان وجود نداشت، فعالیت فرهنگی جهاددانشگاهی در سطح مخاطبان فرهنگی و دانشجویی نمودی نداشت. اگر جهاددانشگاهی بخواهد در دانشگاه‌ها بماند، باید فعالیت‌های فرهنگی خود را برجسته کند.

کلانتر مهرجردی افزود: در آخرین بازساماندهی که در ساختار سازمان دانشجویان اتفاق افتاد، مراکز کم‌توان‌تر گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران و امام (ره)، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی ذیل سازمان دانشجویان ادغام شدند و حیطه ماموریت‌های سازمان دانشجویان را گسترده‌تر کردند. در این دوران باید تلاش کنیم تا یک شبکه تخصصی ذیل سازمان دانشجویان ایجاد کنیم و برای دیگر مراکز فرهنگی جایگاه این شبکه تخصصی سازمان را تبیین کنیم. به نوعی باید مجموعه فعالیت‌های دانشجویی جهاددانشگاهی ساماندهی شود تا سازمان دانشجویان پربار نمود پیدا کند.

وی افزود: کانون‌ها و شورا‌های دانشجویی شعب می‌توانند با دیگر مجموعه‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها ارتباط بگیرندو جلسات هم اندیشی و گفت‌وگو برگزار کنند. ما باید به وجه تمایز فعالیت‌های دانشجویی جهاددانشگاهی با دیگر تشکل‌های دانشجویی تاکید ورزیم. نسل امروز، نسلی جدید با خصایص و سلایق متفاوتی نسبت به نسل قبل از خود است لذا ما در بازآرایی فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی و بازتعریف هویت دانشجویی سازمان دانشجویان نباید دچار روزمرگی شویم.

وی در ادامه با اشاره به سه مدل بازآرایی سازمان دانشجویان (بازتعریف مفهوم کار فرهنگی، فرایند تعریف فعالیت‌های دانشجویی و ساختارمندی سازمان دانشجویان) بیان کرد: جهاد دنبال مالکیت در دانشگاه‌ها نیست بلکه فعالیت‌های دانشجویی سازمان دانشجویان بر مبنای اولویت‌ها و مسائل جامعه تعریف می‌شوند و اگر ایده‌ای باشد که بتواند الگوی فرهنگی و دانشجویی مناسبی برای اجرا توسط سایر نهاد‌ها باشد، جهاددانشگاهی وظیفه خود را که نظارت و هدایت جریان فرهنگی اصیل در کشور است را انجام داده است.
در ادامه جلسه، هر یک از مدیران اجرایی حاضر در جلسه ضمن ارائه گزارشی از وضعیت شعبه مربوطه، به بیان نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود پیرامون برنامه‌ها و فعالیت‌های سازمان دانشجویان پرداختند.

اشاره به بحران هویتی دانشجویان نسل جدید، لزوم توانمندسازی دانشجویان و مهارت آموزی حرفه‌ای به آنان، توجه به ظرفیت‌های موجود در شعب و دسته بندی کردن فعالیت ها، عدم موازی کاری فعالیت‌های سازمان دانشجویان با دانشگاه‌ها، توجه به گردشگری و آشنایی دانشجویان با پیشینه فرهنگی و تاریخی کشور در قالب اردو‌های نوآورانه از جمله مهم‌ترین پیشنهاداتی بود که توسط مدیران اجرایی شعب سازمان دانشجویان استان تهران مطرح شد.

در این جلسه مقرر شد جلسات مدیران شعب تهران به صورت منظم و ماهیانه برگزار شود. همچنین مقرر شد در جلسه بعدی که به میزبانی جهاددانشگاهی شهید بهشتی برگزار می‌شود، اعضا پیشنهادات خود در خصوص برنامه مشترک شعب استان تهران را ارائه نموده و تا پایان هفته جاری نظرات و پیشنهادات اصلاحی خود را در خصوص فرم ارزیابی شعبه را به صورت مکتوب اعلام نمایند.

در این جلسه آقایان حسین یاری، امین مختاری و سرکار خانم نازنین بیات، معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی واحد‌های علوم پزشکی تهران، دانشگاه هنر، علوم پزشکی شهیدبهشتی و خانم فرهادی، مدیرفرهنگی جهاددانشگاهی صنعتی شریف و همچنین آقایان امیرحسین مسعودی، سیدمحمدرضا قانع‌فر، مسعود زمانی، حسام الدین حسین زاده، حسین نظری، محمدسبحان سخایی و خانم‌ها زهرا سلطانی، ریحانه نوری نژاد؛ مدیران اجرایی جهاددانشگاهی علم و صنعت، امیرکبیر، تربیت مدرس، شهید بهشتی، علوم پزشکی شهیدبهشتی، خواجه نصیر، دانشگاه تهران، شعبه الزهرا (س) حضور داشتند.

انتهای پیام
captcha