به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی، رئیس مجمتع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعةالمصطفی، عصر امروز چهارشنبه ۱۸ مردادماه در نشست علمی «تحلیل پیامدهای اهانت به قرآن کریم» با تأسف بار دانستن اقدام رذیلانه توهین به ساحت مقدس قرآن کریم برای چندمین بار، اظهار کرد: قرآنسوزی نشانه ضعف غرب است، چون نمیتوانند منطقی با قرآن برخورد کنند. غرب از رشد اسلام در میان خود میترسد و عمده عامل گرایش به اسلام در غرب نیز معارف قرآن کریم است.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه افزود: دو عامل اصلی برای گرایش مردم جهان به سمت اسلام وجود دارد؛ یکی قرآن و دیگری بحث زنان و حقوق آنان در اسلام. به همین دلیل هم میبینیم که به این دو موضوع هجمه و حمله زیادی میشود؛ موریس بوکا کتابی با عنوان «مقایسه میان قرآن، تورات، انجیل و علم» نوشته و بین اینها قیاس کرده است. او این کتاب را به زبان فرانسه نوشته است، ولی به انگلیسی، عربی و فارسی ترجمه شده است؛ ایشان پزشک هم بود و در اواخر عمر مسلمان شد. وی جلسات سخنرانی داشت و هزار نفر در جلسات وی حضور داشتند و گاهی تا ۳۰ نفر در یک جلسه مسلمان میشدند لذا این رشد سریع اسلام در اروپا نگرانی جدی برای آنها ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: بُعد دیگر ماجرای اهانت به قرآن، بعد علمی و منطقی است؛ ناپلئون وقتی به مصر حمله کرد گفت قرآن را برای من بیاورید و آن را مطالعه کرد و جمله عجیبی درباره قرآن دارد؛ او گفته است که اگر این پیامبر[ص] بر حق نبود در این کتاب اینقدر دعوت به علم و عقل نمیکرد. معمولاً کسانی که دنبال فریب مردم هستند بر جهل مردم متمرکز میشوند، ولی قرآن بر علم و عقل و در کنار آن بر استماع اقوال و انتخاب قول حق تأکید دارد؛ «فَبَشِّرْ عِبَادِ، الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِکَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»؛ قرآن تأکید میکند که کتب دیگر و سخنان دیگران را بخوانید و بشنوید و بهترین آن را انتخاب کنید و چنین کتابی را نباید آتش زد، زیرا سخن منطقی گفته است و افراد منطقی هم سخن عقلانی را میپذیرند و کسانی که به جای شنیدن سخن حق آن را آتش میزنند بیمنطقی خودشان را نشان میدهند و معلوم است که اغراض غیر علمی و دشمنی دارند.
وی بیان کرد: بُعد دیگر در ماجرای اهانت به قرآن، هم بحث دینی و تسلط بر اسلام است یعنی پشت صحنه، کفار و استعمار سلطهجو هستند که قرآن کریم از قبل درباره اینها به ما هشدار داده است؛ در سوره بقره فرمود: «وَلَنْ تَرْضَىٰ عَنْکَ الْیَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِی جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَکَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِیٍّ وَلَا نَصِیرٍ»؛ یعنی یهود و نصارا از تو راضی نمیشوند مگر اینکه به دین آنها درآیی؛ بنابراین بحث این نیست که اینها کار کوچکی بکنند بلکه هدف اصلی دست برداشتن از دین اسلام و تبعیت از کفر آنان است و در حقیقت، چالش بین اسلام و کفر مطرح است. بعد دیگر هم هواپرستی برخی افراد است که قرآن در آیه ۵ سوره قیامت فرمود: بَلْ یُرِیدُ الْإِنْسَانُ لِیَفْجُرَ أَمَامَهُ، یعنی اینها میخواهند خدا و قیامت و انبیاء و ائمه را منکر شوند تا بیشتر گناه کنند؛ خدا خواسته است حجاب داشته باشید و اعمال منافی عفت و فساد نکنید و شراب نخورید، ولی اینها، چون میخواهند این کارها را بکنند قرآن و دین را مانع برای خودشان میبینند و از هواهای نفسانی خود پیروی دارند و ریشه چنین تکذیبهایی هم هوای نفس است. البته بعد فقهی و حقوقی را هم میتوان مطرح کرد که کار را به متخصصان این عرصه ارجاع میدهیم.
سپس، حجتالاسلام والمسلمین عباس الهی، عضو گروه تفسیر مجتمع آموزش عالی امام خمینی جامعةالمصطفی العالمیه با بیان مقدمهای به موضوع از قرآنسوزی تا قرآنزدایی، با اشاره به نقل قولی از سیاستمداران انگلیسی اظهار کرد: به باور آنان خطر جهان مسیحیت تا زمانی میباشد که قرآن برنامه زندگی مسلمانان است.
استاد جامعةالمصطفی العالمیه به مفهومشناسی هتک مقدسات پرداخت و افزود: یکی از مصادیق مقدسات قرآن کریم است که جلد و حواشی آن مانند خطوط قرآن حرمت دارد.
وی بیان کرد: در اسلام، اهانت به مقدسات اقوام و ملل نکوهش شده است (انعام/ آیه ۱۰۸)، از دیدگاه قرآن توهین به مقدسات درست نیست (بقره/ ۲۳۱) و به استناد آیات قرآن، پیامدهای توهین به قرآن کریم در دو بخش تبیین شده است.
حجتالاسلام الهی گفت: برای بیان پیامدهای دنیایی توهین به قرآن با استناد به آیات کلام وحی میتوان به آیات ۳۰ سوره آل عمران و ۱۵ سوره مبارکه بقره، عذابهای سه گانه قوم لوط، آیات ۷ و ۲۲ سوره توبه، که تداوم یافتن جنگهای صلیبی را بیان کرده است، اشاره کرد.
استاد جامعه الصطفی بیان کرد: دوم، پیامدهای آخرتی است که در آیات ۳۱ و ۳۵ سوره جاثیه، با موضوع تشدید مجازات در قیامت و آیات ۱۰۵ سوره مسد و ۱۰۶ سوره کهف اشاره کرد.
انتهای پیام