کد خبر: 4163114
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۵

هشدار امام سجاد(ع) به خطیبان چه بود

امام سجاد(ع) در رسمی‌ترین نشست حکومتی زمان خود در واکنش به سخنران مراسم فرمود: ای سخنگو وای بر تو! خشنودی خلق را به خشم خداوند خریدی! جایگاه تو آتش باد!

ارسالی/ هشدار امام سجاد(ع) به خطبایی که خشنودی خلق را به خشم خداوند می‌خرندحجت‌الاسلام علیرضا قبادی، جامعه‌شناس و کارشناس دین به مناسبت فرا رسیدن ماه صفر و با تأکید بر لزوم مطالعه هر چه بیشتر خطبه‌های ائمه اطهار به ویژه امام سجاد(ع) یادداشتی نوشته و در اختیار ایکنا قرار داده است که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید؛

«بسم الله الرحمن الرحیم

به مناسبت اول صفر

السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین  

مطابق تقویم، جمعه اول ماه صفر است. دو ماه محرم و صفر فرصت استثنایی برای آشنایی مردم با معارف، آموزه‌های دینی و اسلامی و سیره پیامبر (ص) و ائمه معصومین علیهم‌السلام است. نظر به چنین زمینه فراگیری گسترده معارف اسلامی در این دو ماه است که امام خمینی(ره) معتقد بود که محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.

افزون بر لزوم آشنایی با معارف قرآنی و سیره و سنت رسول خدا (ص) و اهل بیت پاک آن حضرت، یکی از معارفی که شایسته است در این دو ماه مورد توجه قرار گیرد، خطبه‌ها و سخنرانی‌های امام چهارم حضرت زین العابدین (ع) است. به خصوص سخنرانی مهم و تاثیرگذار آن امام همام در شهر شام مرکز خلافت به اصطلاح اسلامی و در میان مقامات عالی و سفرای خارجی؛ متاسفانه این خطبه چنانکه باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است و برخی ترجمه‌ها و شرح‌ها از این خطبه ناقص و ناتمام است و جا دارد که به شرح و تفسیر این خطبه و پیامدهای آن به صورت جامع‌تری توجه شود سال گذشته نکات کلی ارائه شد که بنا داریم در این ماه سلسله گفتارهایی را در این باره تقدیم حضور گرامی شما کنیم.

در شب جمعه پیش رو که شب اول ماه صفر است به عنوان مقدمه، به اصول منابر و سخنرانی در نگاه و باور امام سجاد اشاره می‌کنیم. امام سجاد(ع) را در حالی که غلی در گردن داشت و دست‌های آن حضرت نیز زنجیر بود، وارد رسمی‌ترین نشست حکومتی کردند، آنگاه به خطیب درباری! دستور دادند که سخنرانی کند یا به منبر برود و در فضیلت معاویه! و یزید سخن گوید و به محبوب‌ترین انسان‌ها نزد خدا و رسول(ص) (امام علی و امام حسین) بد گفته و دشنام دهد. پاسخ امام سجاد(ع) به آن خطیب نشان می‌دهد که آن سخنران از عهده چنین کاری به خوبی برآمده است! پس از اتمام سخنانش، امام سجاد سخنران خود فروخته! را مخاطب قرار داده و فرمود: ای سخنگو وای بر تو! خشنودی خلق را به خشم خداوند خریدی! جایگاه تو آتش باد!

سپس از یزید خواست تا بالای چوب‌هایی! که آن سخنران رفت برود و کلامی بگوید که رضای خداوند در آن باشد و برای مستمعان (شنوندگان) نیز اجر و ثواب داشته باشد.

در شب جمعه اول ماه صفر، از خداوند منان صحت و سلامت برای شما سروران گرامی و مغفرت و آمرزش برای درگذشتگان مسئلت دارم.

التماس دعا»

انتهای پیام
captcha