کد خبر: 4163770
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۷

فوت و فن عکاسی با موبایل در اربعین

کارگاه آموزشی فوت و فن عکاسی با موبایل در اربعین با تدریس راحله زارعی در محل سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

فوت و فن عکاسی با موبایل در اربعینبه گزارش خبرنگار ایکنا، در نخستین رویداد تعلیمی زائر - خبرنگار که ویژه خبرنگاران، عکاسان و فعالان رسانه‌ای شرکت‌کننده در زیارت اربعین ۱۴۰۲ برگزار شد، راحله زارعی، عکاس عتبه رضوی و عباسی «فوت و فن عکاسی با موبایل» در مراسم اربعین را آموزش داد.

در این نشست آموزشی، زارعی با اشاره به اینکه در عکاسی با دوربین تلفن همراه تمیزکردن لنز گوشی حائز اهمیت است اما بسیاری به آن توجه نمی‌کنند، گفت: البته نباید از شال یا لباس برای پاک کردن لنز گوشی استفاده کرد. همچنین نباید لنز را با بخار دهان پاک کرد چون به مرور زمان کیفیت لنز تلفن همراه از بین می‌رود.

وی ادامه داد: اربعین سفری است که باید در آن سبک سفر کرد، هوا نیز گرم و ازدحام زیاد است، به هم دلیل نباید اکسسوری‌های زیادی با خودتان ببرید؛ مثلاً نیاز به گیمبال ندارید. روش‌های راه رفتن و تکنیک‌هایی هست که همان کار گیمبال را انجام می‌دهد. بر روی وسایل عکاسی خودتان نیز حتما برچسب اسم و شماره تلفن را بچسبانید.

استوری محور عکاسی نکنید

زارعی تصریح کرد: جایی که گرد و خاک زیاد است اگر از دوربین عکاسی استفاده می‌کنید، زوم و زوم بک نکنید چون شن وارد دوربین شما می‌شود. حتما دستمال مخصوص لنز و پیستون (پمپ کوچک باد) همراه ببرید تا گرد و خاک دوربین را تمیز کنید. همچنین در عکاسی باید بالاترین رزولشن و حجم را برای دوربینتان انتخاب کنید‌. استوری محور عکاسی نکنید و قالب را بر روی پُست قرار دهید. رسالت ما در اربعین انتشار عکس است اگر عکس ما استوری باشد موقت و ۲۴ ساعته خواهد بود پس ترجیحا 3.4عکاسی کنید.

وی توصیه کرد تا زائران اربعین گرید لاین (Grid line) گوشی خود را فعال کنند تا قانون یک سوم و ترکیب بندی درستی داشته باشند؛ این خطوط اصلا برای عکاسی مشکلی ایجاد نمی‌کند. همچنین اگر دوربینتان لنز تله ندارد به هیچ وجه zoom نکنید بلکه تا جایی که می‌توانید به سوژه نزدیک شوید و یا از گرفتن عکس منصرف شوید چون زوم، عکس گوشی را بی‌کیفیت می‌کند.

زارعی ادامه داد: نوری که در راهپیمایی دارید یا نور روز است و یا نور چراغ در شب. در شب اگر می‌خواهید عکاسی کنید یا از اپ(عکاسی از سوژه در نمای نزدیک) استفاده کنید یا کلوین(واحد اندازه‌گیری دمای رنگ). اگر تنظیم گوشی را روی اتو بگذارید خود گوشی نور را تنظیم می‌کند و ممکن است خطا داشته باشد پس بهتر است کلوین باشد. هر قدر کلوین بیشتر باشد تصویر گرمتر می‌شود و اگر عدد کلوین کمتر باشد تصویر رو به سردی می‌رود. همچنین در grid line ، تصاویر نقاط کلیدی به ما می‌دهد که چشم را جذب می‌کند پس هنگام عکاسی باید به این نقاط کلیدی توجه کنید.

از قانون یک سوم در عکاسی استفاده کنید

این عکاس در خصوص قانون یک سوم نیز توضیح داد و گفت: از قانون یک سوم، استفاده کنید و یک سوم تصویر را به زمین، یک سوم را به آسمان و یک سوم را به خط میانی اختصاص دهید. در عکاسی از معماری اماکن مذهبی به تقارن توجه ویژه‌ای داشته باشید.

وی در خصوص تعداد افراد یا سوژه‌های موجود در عکس نیز گفت: در انتخاب تعداد به قانون فردها توجه کنید؛ یعنی تعداد افراد یا المان‌ها فرد باشد. اگر حاضران در عکس با شما همکاری می‌کنند عکس را کارگردانی کنید و از برخی از افراد بخواهید از قاب خارج شوند. قانون مرکزیت را نیز بنا بر محیطی که برای عکاسی انتخاب می‌کنید، رعایت کنید. یعنی فوکوس و تمرکز را بر مرکزیت عکس بگذارید. 

زارعی اضافه کرد: لوک روم(look room) زاویه نگاه است که می‌تواند زاویه نگاه، فرد و یا جهت پرچم و یا جهت نگاه حیوان و ... باشد، که باید رعایت شود و زاویه نگاه باید باز باشد. هدروم یعنی فاصله سر سوژه تا بالای کادر نیز باید رعایت شود و فاصله سر سوژه تا کادر خیلی زیاد یا کم نباشد.

وی با اشاره به اینکه انواع زاویه دوربین از بالا، پایین یا رو به رو وجود دارد گفت: از بچه‌ها از بالا عکاسی نکنید. اگر خواستید عظمت سوژه را نشان دهید از پایین عکاسی کنید. با زاویه کج هم عکاسی نکنید چون معنی سقوط را می‌رساند و در عکاسی از مراکز مذهبی مفهوم خوبی ندارد و نباید با زاویه کج عکاسی کرد. در خصوص iso یا حساسیت سنسور به نور نیز تا اندازه‌ای مجاز به بالا بردن آن هستید به سرعت شاتر هم دقت کنید.

از فلش برای عکاسی استفاده نکنید

این عکاس تأکید کرد: اگر می‌خواهید در تاریکی با دوربین گوشی عکاسی کنید، فلش را خاموش کنید و در عکاسی اصلاً از فلش استفاده نکند بلکه از اطرافیان بخواهید با گوشی خودشان سوژه را روشن کنند. دقت کنید از برخی موکب‌ها که متعلق به برخی گروه‌های خاص هستند نیز عکاسی نکنید. برای عکاسی نیز می‌توانید از نرم‌افزار لایت روم(Adobe Lightroom) و برای ادیت فیلمبرداری از نرم افزار کپ کات(Cap Cut) استفاده کنید.

یادآوری می شود، اولین رویداد تعلیمی زائر - خبرنگار ویژه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای به همت دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها و با همکاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در قالب کارگاه‌های آموزشی امروز یک شنبه ۲۹ مرداد ماه در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزارشد.

انتهای پیام
captcha