صدیقه افشار؛ معاون آموزش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور در گفتگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به برنامهها و سیاستهای آموزشی حوزه علمیه خواهران اظهار کرد: با توجه به سند چشماندازی که برای افق ۱۴۱۴ حوزه علمیه خواهران در نظر گرفته شده است، میبایست به مرجعیت رسمیتیافته در حوزه «زن و خانواده» دست پیدا کنیم و در زمینه علوم اسلامی با اولویت مسئله زنان به آن مرجعیتی که مدنظر است، برسیم.
استاد حوزه علمیه خواهران افزود: ناظر به این سند، سه برنامه پنجساله میانمدت طراحی شد. ما در حال حاضر در دومین سال اولین برنامه پنجساله در سال تحصیلی ۱۴۰۲ هستیم. به تناسب وضعیتسنجیای که نسبت به حوزه خواهران انجام شده است، اولویت اول در برنامه پنجساله نخست، رفع موانع بود و در پنجساله دوم ایجاد اقتضائات لازم و کافی برای رسیدن به آن افق و چشمانداز است.
خانم افشار ادامه داد: در پنج سال اول تقریباً یک آسیبشناسی جامع بهعنوان مقدمه برنامه پنجساله ارائه گردید که تمام آسیبهای مرتبط با حوزه آموزش احصا و متناسب با آن راهبردها و راهکارهایی ارائه شد. امیدوار هستیم که نتایج این مسئله موجب بالندگی کافی و لازم برای حوزه علمیه خواهران شود و آنها را برای رسیدن به یک چشمانداز ارزشمند کمک کرده تا به آن دست پیدا کنند.
معاون آموزش حوزههای علمیه خواهران کشور بیان کرد: با توجه به اقتضائاتی که در جامعه وجود دارد، ما نیازمند تغییر و تحولاتی در حوزه علمیه خواهران هستیم که آن اساس و نگاه فرهنگی نسبت به حوزه علمیه خواهران تبدیل به یک نگاه علمی و فاخر شود و این حوزه جایگاه واقعی خودش را پیدا کند.
وی در ادامه گفت: درست است که برخی از فعالیتها به اقتضای نیازهای فرهنگی جامعه طی سالهای گذشته با همت و تلاشهای حوزه علمیه خواهران شکل گرفته است اما بایستی از آن مرزها عبور کنیم و خیز بلند علمی و دانشی برای یک آینده اثرگذارتر برداریم تا به آن چشمانداز مطلوب و امیدآفرین برسیم.
افشار در بخش دیگری از سخنان خود به رشتههای دانشی حوزه علمیه خواهران اشاره کرد و گفت: هماکنون در سطح سه تقریباً ۱۴ رشته، در سطح چهار، ۵ رشته داریم و البته 4 تا 5 رشته نیز در سطوح سه و چهار در نوبت تصویب میباشند. همچنین گروههای علمی ما در حال طراحی رشتههای جدید متناسب با نیاز جامعه و حاکمیت هستند.
معاون حوزه علمیه خواهران اظهار کرد: در خصوص میزان کاربردیبودن رشتهها و گرایشها و موضوعاتی که فراتر از حوزه آموزش است، در واقع به مرکز برنامهریزی و نظارت مرکز مدیریت برمیگردد؛ لذا با توجه به منّویات مقام معظم رهبری پیرامون اهمیت تبلیغ، آنچه که در امر آموزش بوده و فعالیتها و اهداف خودمان را متناظر با فرمایشات ایشان در دیدار با حوزویان و بیانیه گام دوم انقلاب ترسیم کردهایم.
افشار تصریح کرد: ما بهعنوان حوزه علمیه خواهران برای آتیه خودمان، شعار و برنامه راهبردی مدنظر داریم و آن مشارکت حداکثری طلاب در برنامهریزیها و مشورتدادن به مرکز مدیریت است. این مشارکتطلبیدن به نظر من جنبه بسیار مهمی است که باید طلاب با استعداد، برتر و نخبگان را به مشارکت بطلبیم و این همدلی و همراهی برای تحقق برنامهها مدنظر است و به امید خدا به دست خواهد آمد.
گفتوگو از اکبر پوستچیان
انتهای پیام