کد خبر: 4171320
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۵

ویژه‌نامه اینترنتی «پیوند آب و آفتاب» منتشر شد

ویژه‌نامه اینترنتی «پیوند آب و آفتاب» به مناسبت سالروز ازدواج پیامبر(ص) با حضرت خدیجه(س) به‌روزرسانی و منتشر شد.

ویژه‌نامه اینترنتی «پیوند آب و آفتاب» منتشر شدبه گزارش ایکنا؛ ویژه‌نامه «پیوند آب و آفتاب» به مناسبت سالروز ازدواج پیامبر(ص) با خدیجه(س) در سایت حوزه‌نت به‌روزرسانی و منتشر شد.

بدون تردید روز ازدواج پیامبر(ص) با حضرت خدیجه(س) روز بسیار مبارک و خجسته‌ای بود که منشأ آثار و برکات فراوانی در طول تاریخ شد و موجب کاشتن نهالی شد که به صورت درختی شاداب و پر میوه درآمد و مردم تا فیامت از میوه‌های گوناگون معنوی آن استفاده می‌کنند؛ حضرت زهرا(س) و یازده امام معصوم(ع) از ثمره این درخت است. بر همین اساس باید خاطره روز دهم ربیع‌الاول را که سرچشمه خیر و برکت‌های بسیار شد، همیشه تجدید کرد و در این روز جشن گرفت و از خدای بزرگ برای پدید آمدن آن سپاسگزاری کرد.

در «پیوند فضیلت‌ها» آمده است؛ خدیجه همان کسی است که در جامعه مکه به طاهره یعنی بانوی پاک مشهور شد. گر چه جامعه جاهلی آن زمان به تدریج با پاکی و پاگیزگی به مفهوم عام آشنا می‌شد، ولی قدر مسلم با پاکی بیگانه هم نبود و پاکان را می‌ستود و به همین دلیل خدیجه را، طاهره لقب داد و احمد را محمد. طاهره، لقبی که نماد تمام نمای خوبی در آن زمان و آن دیار بود.

از برجسته‌ترین لقب‌های آن دخت فرزانه، «طاهره» یا پاک‌روش است. او با آن که در اوج ناز و نعمت و اعتبار خانوادگی بود، و این‌ها آفت جان بسیاری از چنین خانواده‌ها و نسل جوانشان می‌شود، هرگز دستخوش غفلت نشد و از راه معنویت بیرون نرفت. از سوی دیگر، با آن که در خاندان پراعتباری ولادت و رشد یافت، و در محیط آن روز حجاز، دختران و زنان اشراف در شب‌نشینی‌های پرلغزش می‌نشستند و خود را با انواع خوشگذرانی‌ها سرگرم می‌کردند، نه در نشست‌های زنان و دختران آشنا ـ جز در صورت امید به ایجاد دگرگونی مطلوب در اندیشه‌ها و منش‌ها ـ شرکت می‌جست و نه لحظه‌ای روش روزگار واپسگرای خود را می‌پسندید، بلکه به صورت معجزه‌آسایی در آن محیط پرخطر، به گونه‌ای پاک‌منش می‌زیست که آشنا و بیگانه او را طاهره می‌خواندند، و هرگاه بانویی هوای معنویت و آزادگی می‌کرد، به سرای خدیجه(س) می‌شتافت و از اندیشه بلند و منش پاک و تجربه و مدیریت درخشان او درس می‌آموخت.

نگاهی نو به زندگی یار و مشاور پیامبر، خدیجه(س)، سفر تجارتی رسول خدا(ص) برای خدیجه، مناسبات اقتصادی و روابط شغلی حضرت خدیجه با پیامبر اکرم(ص)، پیوند آگاهانه و معنوی خدیجه(س)، بررسی و نقد آراء مستشرقان درباره زندگانی حضرت خدیجه(س)،  رفتار خانوادگی پیامبر(ص)،  هفت نکته قرآنی در سیره اولین زن مسلمان حضرت خدیجه،  نگاهی به آموزه‌های تربیتی در زندگی حضرت خدیجه و ... از جمله عناوین مقالاتی است که در این ویژه‌نامه آمده است.

در بخش معرفی کتاب، آثاری همچون «الهی‌ترین ازدواج حضرت محمد(ص) و حضرت خدیجه(س)» با تأکید بر نقش حمایت‌گری حضرت خدیجه(س) نوشته حمید قیدی، «تاریخ زندگانی حضرت خدیجه» نوشته عبدالعلی مورخ‌السلطنه و «نخستین ازدواج حضرت محمد(ص)» معرفی شده است.

علاقه‌مندان برای دریافت ویژه‌نامه اینجا را ببینند.

انتهای پیام
captcha