کد خبر: 4174072
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷

برگزاری کنگره «قرآن، عترت و سلامت» در دانشگاه علوم پزشکی ایران

در نشست خبری یازدهمین کنگره بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت اعلام شد که این کنگره 25 تا ۲۷ بهمن‌ماه در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود.

برگزاری یازدهمین کنگره بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایرانبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری و مراسم رونمایی از پوستر یازدهمین کنگره بین‌المللی قرآن و عترت و سلامت امروز دوشنبه ۱۷ مهر ماه، با حضور سیدعلیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی؛ حجت‌الاسلام علی عباسی، رئیس جامعه‌المصطفی و ناصر سیم‌فروش، رئیس کنگره، در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.

در این نشست خبری ناصر سیم‌فروش، رئیس کنگره، ضمن تبریک پیروزی‌های جبهه مقاومت اظهار امیدواری کرد روزی این کنگره در قدس شریف برگزار شود و گفت: برای اولین بار رهنمود امام راحل در نزدیکی حوزه و دانشگاه با برگزاری این کنگره محقق شد.

قاسم رضیعی، دبیر کنگره نیز در تشریح برنامه‌های کنگره یازدهم، گفت: اکنون 10 سال سابقه برگزاری همایش داریم که هر سال علاقه‌مندان به حوزه پژوهش حول محور قرآن دور هم جمع می‌شوند تا یافته‌های خود را به اشتراک بگذارند و امسال کنگره یازدهم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران در این دانشگاه برگزار خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه در هر ارگانی که هستیم باید در راستای فرهنگ قرآنی قدم برداریم، گفت: امسال با توجه به تجربه سال‌های گذشته، پوستر و وب‌سایت کنگره طراحی شده و پذیرش مقالات در سایت صورت می‌گیرد که زمان آن اعلام خواهد شد. همچنین سعی شده کارگروه‌های مختلف در حوزه قرآن، عترت و سلامت تشکیل شود.

رضیعی اعلام کرد: امسال کنگره 25 تا ۲۷ بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار می‌شود و تمام اعضای حوزه جامعه پزشکی و دانشجویان و اساتید سایر علوم، دانشجویان جامعه‌المصطفی، رزیدنت‌ها، فلوشیپ‌ها و حتی کارکنان حوزه سلامت مخاطب این کنگره هستند و می‌توانند در آن حضور داشته باشد. حضور در این کنگره امتیاز بازآموزی دارد.

وی با اشاره به اینکه کنگره یازدهم سه روزه خواهد بود تا سخنرانی‌های بیشتر و برنامه‌های فاخر فرهنگی بیشتری اجرا شود، گفت: دوست داریم این کنگره یک جشنواره قرآنی حول محور قرآن و به صورت باشکوه برگزار شود. محتواهایی که در کنگره امسال ارائه می‌شود نیز در سایت کنگره بارگذاری و ماندگار می‌شود. همچنین به مرور محتواهای کنگره‌های سال‌های قبل و هر محتوایی با محور قرآن، عترت و سلامت در سایت کنگره بارگذاری خواهد شد.

مهدی مصری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، نیز در خصوص کنگره یازدهم گفت: برای اولین بار این کنگره جنبه بین‌المللی پیداکرده است. معاونت تحقیقات وزارت بهداشت در کنگره‌‌های قبلی به ما کمک کرده‌اند و امیدواریم امسال هم از حمایت‌های وزارت بهداشت بهره‌مند شویم. حضور دانشجویان و طلاب جامعه المصطفی در این کنگره فرصت خوبی است. تاکنون نگاه فرهنگستان بر بحث‌های ترویج موضوع قرآن، عترت و سلامت بود و از این پس باید به سمت بحث‌های علمی‌تر پیش برویم.

برگزاری یازدهمین کنگره بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایران

حجت‌الاسلام علی عباسی، رئیس جامعه‌المصطفی، نیز موفقیت و نصرت رزمندگان فلسطینی در برابر رژیم اشغالگر را تبریک گفت و افزود: دستگاه رسانه‌ای جریان سلطه تلاش می‌کند مثل همه قضایای دیگر این صحنه را وارونه جلوه داده و جای ظالم و مظلوم را تغییر دهد.

وی ادامه داد: لقب رژیم کودک‌کش بر این رژیم صدق می‌کند و این رژیم تلاش می‌کند حتی این جریان را نیز وارونه جلوه دهند. امروز به شدت دستگاه‌های رسانه‌ای مشغول هستند که عکس‌العمل ملت مظلوم و ستم‌دیده فلسطین را وارونه نشان دهند.

حجت‌الاسلام عباسی که رئیس افتخاری کنگره یازدهم است، تصریح کرد: امروز صف‌بندی دنیا آشکار است؛ صف استعمارگران و غارتگران که سال‌ها دنیا را غارت کردند مشخص است. آنها به اسم متمدن کردن کشورها، منابع ملت‌ها را غارت کردند و مردم را به بردگی کشیدند. در سفرهایی که به زنگبار، تانزانیا و ... داشتم زندان‌هایی را دیدم که برای نگهداری برده‌ها بود تا آنها را بار کشتی‌ها کرده و به مناطق مختلف و مزارع امریکا و اروپا فرستاده شوند.

برگزاری یازدهمین کنگره بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایران

وی اضافه کرد: این استعمارگران امروز بقیه عالم را به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند. جان لاک که جزو چهره‌های دفاع از دموکراسی محسوب می‌شود، خودش جزو برده فروشان بود. صف مستکبران امروز در دنیا بیش از هر زمان دیگری آشکار شده که منشأ آن انقلاب اسلامی است‌. انقلاب اسلامی پرچمی را برافراشته که دل‌های انسان‌های آزاده متمایل به آن است و بر پایه ارزش‌های معنویت، عدالت، آزادی و استقلال بنا شده که ارزش‌هایی است که همه به دنبال آن هستند.

رئیس جامعه‌المصطفی تصریح کرد: ستمی که این جریان به زنان کرده در هیچ دوره‌ای صورت نگرفته است. آنها کانون خانواده را از هم پاشانده‌اند و اکنون مدعی حقوق زنان هستند. امروز در بسیاری از این کشورها آمار خانواده‌های تک والدی از مرز ۵۰ درصد گذشته است؛ در چنین شرایطی این افراد می‌خواهند از حقوق زنان دفاع کنند!  

وی افزود: پرچمی که در مقابل آنها بلند است، پرچم تمدن ارزش‌های قرآنی و اسلامی است و من تبریک می‌گویم که این کنگره را هر سال برگزار می‌کنید. باید توجه داشته باشیم که سلامت فقط سلامت جسم نیست. ما می‌خواهیم در دانشگاه اسلامی غنا چند رشته پیراپزشکی را راه‌اندازی کنیم. در سیرالئون این کار انجام شده است و امیدواریم این کار با همکاری سایر بخش‌ها صورت گیرد.

حجت‌الاسلام عباسی تصریح کرد: زمینه همکاری خوبی در عرصه قرآن، عترت و سلامت وجود دارد. فقه اسلامی قانون تنظیم زندگی فردی، اجتماعی و روابط بین‌المللی است. نمی‌شود باور الهی داشته باشید و این باورها در روابط فردی و اجتماعی نمود نداشته باشد. اخلاق پزشکی و فقه پزشکی دایره وسیعی دارد که می‌تواند نگاه تمدنی به مسئله سلامت را تغییر دهد. گاهی در برخی کشورها کسانی به سلامت و ساخت داروها نگاه سودگرایانه و تجاری دارند. این نگاه همان نگاه تمدن مادی گرایانه است و نگاه اسلامی و قرآنی به سلامت می‌تواند این نگاه را بهبود بخشد.

وی به روایت‌های زیادی که در حوزه علم‌دوستی مردم ایران وجود دارد اشاره کرد و گفت: روایت‌هایی که در مورد مسئله علم و علاقه‌مندی مردم این جامعه به علم در روایات اهل سنت وجود دارد حتی بیشتر از روایت‌های موجود در منابع شیعی است. یعنی این سرزمینی است که عشق به تمدن و علم در آن ریشه‌دار است و این پرچم امروز در دست شماست. ما هم در نقاط مختلف دنیا حضور داریم و آماده همکاری با این کنگره و آماده هستیم تا کارگزار شما در دنیا باشیم.

برگزاری یازدهمین کنگره بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ایران

علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی نیز گفت: هر چه به خاطر نعمت انقلاب شکر کنیم کم است. ما در آنچه در حد انتظار نظام برای اسلامی کردن دانشگاه‌ها که سند آن تنظیم و رها شد، موفق نبودیم و متأسفانه حتی تلاش محدودی هم نکرده‌ایم. هر چند برگزاری همایش‌هایی از این دست با محدودیت‌های منابعی که داریم خوب است اما هیچ کدام از این کارها نباید ما را راضی کند. ما باید جامعه و دانشجویان خودمان را متفاوت از چیزی که اکنون است، تربیت کنیم. انتظار نمی‌رود برخی مسائل در جامعه ما رخ دهد؛ بروز برخی مسائل در جامعه ما به دلیل ضعف ماست.

وی مسئولیت‌ها در گروه سلامت معنوی و گروه قرآن و عترت فرهنگستان را نسبت به قرآن و عترت بیشتر دانست و گفت: سلامت چهار بُعد دارد: جسم، روان، اجتماع و معنویت که متأسفانه ما فقط اسمی از سلامت معنوی را شنیده‌ایم. ما قبلاً در خصوص سلامت معنوی منابعی نداشتیم اما خوشبختانه اکنون در حال کار بر روی این مسئله هستند و باید بر روی سلامت معنوی تلاش زیادی انجام شود.

مرندی اظهار کرد: غرب در حال پژوهش در حوزه سلامت معنوی لائیک است به همین دلیل ما اسم گروه سلامت معنوی را سلامت معنوی اسلامی گذاشته‌ایم. نباید فعالیت‌ها در حوزه قرآن فقط به تلاوت و تشویق قاریان محدود شود بلکه رسالت ما توجه به سلامت معنوی است و باید در ذهن مردم سلامت معنوی را نهادینه کرد که این کار به کمک‌های همه جانبه نیاز دارد و وظیفه ما در این حوزه بسیار سنگین است.

در پایان این نشست خبری نیز از پوستر یازدهمین کنگره بین‌المللی قرآن، عترت و سلامت رونمایی شد.

انتهای پیام
captcha