کد خبر: 4175926
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۴
معاون دانشگاه یونن چین اعلام کرد؛

از سال ۱۳۴۳ مطالعات ایران‌شناسی را آغاز کرده‌ایم

معاون دانشگاه یونن چین گفت: دانشگاه یونن از سال ۱۳۴۳ مطالعات ایران شناسی را آغاز کرد و مرکز مطالعات ایران شناسی این دانشگاه بسیار فعال است.

فوجی مین، معاون دانشگاه یونن چین

به گزارش خبرنگار ایکنا، فوجی مین، معاون دانشگاه یونن چین، امروز سه‌شنبه 25 مهرماه در اولین روز از چهارمین دوره گفتگوهای علمی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، به نقش مهم ایران و چین برای احیای جاده ابریشم تاکید کرد.

وی به معرفی دانشگاه یونن چین پرداخت و افزود: دانشگاه یونن در سال ۱۹۲۳ آغاز به کار کرد و یکی از نخستین دانشگاه‌ها در غرب چین و با سابقه صد ساله است. دانشگاه یونن امروز به یک دانشگاه پژوهش محور مبدل شده است که دارای ۲۸ کالج بوده و بیش از سی هزار دانشجو را پذیراست.

معاون دانشگاه یونن ادامه داد: این دانشگاه در حال حاضر ۸۴ رشته کارشناسی، ۲۳ رشته دکتری و ۶۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد را ارائه می‌دهد. رشته‌های مانند جامعه شناسی، زیست شناسی و بوم شناسی از برجسته‌ترین رشته‌های دانشگاه یونن به شمار می‌آیند. همچنین این دانشگاه در تربیت دانشجویان خارجی فعالیت داشته و تمام کشورها جنوب و جنوب شرق آسیا را پوشش می‌دهد.

وی بررسی مسائل بین‌المللی را یکی از ویژگی‌های دانشگاه یونن برشمرد و گفت: دانشگاه یونن از سال ۱۳۴۳ مطالعات ایران شناسی را آغاز نمود. مرکز مطالعات ایران شناسی این دانشگاه در زمینه ترجمه آثار و تبادلات فرهنگی میان ایران و چین، فعالیت‌های زیادی داشته است. این مرکز مطالعات میزبان اولین همایش شمس الدین در چین بوده و بسیاری از آثار و کتب علمی و فرهنگی را از زبان چینی به فارسی و چندین کتاب اسلامی همچون شیعه در اسلام اثر علامه طباطبایی را به زبان چینی ترجمه و منتشر کرده است.

فوجی مین این سمینار را فرصتی برای درک متقابل فرهنگی میان دو کشور دانست و گفت: جاده ابریشم یکی از محورهایی است که به لحاظ تاریخی دو تمدن ایران و چین و حدود ۷۰ کشور دیگر را به یکدیگر متصل می‌نماید و ایران و چین نقش مهمی در احیای آن دارند.

وی ادامه داد: در شرایط امروز جهان ما باید بیش از گذشته در زمینه‌های فرهنگی و علمی با یکدیگر همکاری داشته داشته باشیم تا تمدن کهن دو کشور را ترویج کنیم.

معاون دانشگاه یونن چین با اشاره به همایش یک جاده و یک کمربند که میزبانی چین در حال برگزاری است، ابراز کرد: ما امروز چهارمین همایش گفتگوهای ایران و چین را برگزار می‌کنیم که هر دو همایش نقش مهمی در تعمیق همکاری دو کشور در عرصه های مختلف ایفا می‌کند.

وی با اظهار امیدواری برای دستیابی این سمینار به همه اهداف خود، از تمهیدات جامعه‌ المصطفی برای برگزاری آن تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام
captcha