حجتالاسلام والمسلمین مهدی ندائی، مسئول محافل علمی همایش بینالمللی اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: ۲۰۰ رویداد علمی درباره همایش با هدف ترویج سیاستهای علمی کنگره در شهرهای مختلف ایران و برخی از کشورهای جهان از سوی نمایندگیهای جامعه المصطفی العالمیه برگزار شده است.
وی افزود: شهرها و استانهایی که حداقل یک محفل علمی به صورت مجازی و حضوری در آنها برگزار شده است شامل قم، مشهد، تهران، اصفهان، تبریز، خمینیشهر، کاشان، کرمان، بردسیر، اراک، البرز، شیراز، ارومیه، سمنان، اهواز، بم، کهنوج، مازندران، چهارمحال و بختیاری، تیران، خراسان شمالی، خوراسگان اصفهان، قزوین، خراسان جنوبی، میبد، شهر ری، زنجان، شهرقدس، ساری، ملارد، بیرجند، نجفآباد، شوشتر، دزفول، صفادشت، سنندج، بندرعباس و شهرهای خارج از کشور همچون نجف و کربلا در عراق، مظفرآباد و کراچی در پاکستان و استانبول ترکیه هستند.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: از ۱۱۶ نشست علمی که تاکنون برپا شده برخی توسط نهادهای کشوری برگزار شده است که همزمان در سراسر کشور نمایندگان مراکز به صورت زنده به پخش برنامه پرداختهاند. برای مثال جلسات مجازی مربوط به سازمان بسیج اساتید طلاب و روحانیون کشور قریب به ۱۰۰۰ مخاطب در سراسر کشور داشته است.
ندائی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مراکز میزبان محافل علمی، نشستها و کارگاههای علمی بود یا دانشگاه معارف با پوشش فضای مجازی و تشکیل گروهی ۶۰۰ نفره متشکل از اساتید، نشستهای علمی دبیرخانه کنگره را برگزار میکرد. حضور فعال علمی و مجازی حوزه علمیه خواهران، کمیته علمی زن و خانواده، کانون همبستگی فرزندان شاهد کشور و بسیج خواهران کمیته امداد ما را در برگزاری هرچه بهتر نشستها و محافل علمی یاری کردند.
وی افزود: آمار استقبال مراکز علمی و اساتید در برگزاری محافل علمی بسیار خوب بوده است و دوهزار چکیده مقاله و ۱۵۰۰ اصل مقاله دریافت شده و اینکه از ۱۹۷۷ نفر ثبت نام شده در سایت کنگره به عنوان نویسنده مقاله ۳۲۸ نفر دکتری، ۱۱۵ نفر سطح چهارحوزه، ۵۰۹ نفر سطوح عالی حوزه، ۲۷۸ نفر دانشجوی دکتری و ۳۰۲ نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند. این میزان از حضور فعال نخبگان نشان میدهد که مباحث مربوط به قرآن کریم و اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب در فضای علمی کشور پویاست و توانسته است رکورد جدیدی را در تولید آثار کنگرههای علمی ثبت کند.
استاد حوزه علمیه گفت: برای برگزاری محافل علمی در داخل و خارج از کشور از سوی کنگره هیچ بودجهای اختصاص داده نشده است و مراکز علمی و اساتید با احساس وظیفه نسبت به قرآن کریم و اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری پای کار آمدهاند. مجموعه خلاصهای از مباحث مطرح شده در نشستهای علمی کنگره در کتاب نشستهای علمی کنگره به چاپ خواهد رسید که در اختیار مشتاقان مباحث قرآنی و اندیشههای مقام معظم رهبری قرار خواهد گرفت. در حال حاضر مراحل پایانی تدوین آن در حال انجام است. همچنین صوت جلسات به شکل نرمافزار در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: کارگاههای آموزشی با محوریت مباحث مربوط به آموزش مهارهای پژوهشی شامل آموزش مقالهنویسی و نگارش علمی، استفاده از سایتهای مربوط به پژوهش با محوریت اندیشههای قرآنی رهبر انقلاب در قالب دورههای پژوهشی و تکجلسهای به صورت حضوری و مجازی در اغلب نقاط کشور و به همت کمیته بینالملل در برخی از کشورهای منطقه برگزار شد که ۶۵ جلسه از این کارگاهها در کانال کنگره اطلاعرسانی شده است.
انتهای پیام