کد خبر: 4184356
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۱

انتشار پیام‌های تسلیت در پی درگذشت جواد مسگری، مدرس قرآن

در پی درگذشت «جواد مسگری»، مدرس، مؤلف قرآن کریم و از قاریان شهر مشهد، مسئولان نهادها و سازمان‌های قرآنی پیام‌های تسلیتی را منتشر کردند.

مرحوم جواد مسگریبه گزارش ایکنا، در پی درگذشت جواد مسگری، پزشک، مؤلف کتب متعدد علم صوت و لحن، داور مسابقات قرآن، خوشنویس و مدرس و قاری قرآن، مراکز و سازمان‌های قرآنی پیام‌های تسلیتی صادر کردند که از جمله شورای عالی قرآن طی پیامی این ضایعه را به جامعه قرآنی کشور، قرآنیان استان خراسان رضوی و بازماندگان آن مرحوم تسلیت گفت. در ادامه پیام مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه را می‌خوانید؛

«بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

انا‌لله و انّا‌الیه راجعون

خبر درگذشت یکی از اساتید برجسته قرآن کریم، جامعه قرآنی کشور را متأثر نمود.

استاد دکتر جواد مسگری، از چهره‌های درخشان و معلمین پیشکسوت قرآن کریم بود که عمری را در مسیر تربیت شاگردان ممتاز در حوزه‌های مختلف علم قرائت قرآن کریم سپری نمود.

بدین وسیله مرکز امور قرآنی ضایعه درگذشت این استاد فقید را به جامعه قرآنی کشور و بیت محترم ایشان تسلیت عرض نموده و علوّ درجات را برای آن عزیز سفر کرده از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌نماید.»

پیام تسلیت سازمان دارالقرآن الکریم

«بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون

با نهایت تأثر و اندوه، ضایعه درگذشت استاد و قاری قرآن کریم، مرحوم جواد مسگری را به اساتید، جامعه قرآنی، شاگردان و خانواده محترم آن مرحوم تسلیت عرض می‌نمایم. 

بی‌تردید تلاش‌های وی، در عرصه‌های مختلف قرآنی، برای همیشه در یاد مردم و به عنوان باقیات‌الصالحاتی از آن مرحوم به یادگار خواهد ماند.

از درگاه خداوند منان برای خانواده محترم و بازماندگان ایشان صبر و برای روح آن مرحوم علو درجات، در سایه غفران و رحمت الهی، به ویژه توجهات خاصه حضرت علی بن موسی الرضا(ع) خواستارم.

علی تقی‌زاده
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم»

پیام تسلیت سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و انا الیه راجعون

با نهایت تأسف و تأثر ضایعه درگذشت استاد مسلم قرآن کریم مرحوم مغفور دکترجواد مسگری را به خانواده معزز، منسوبین، شاگردان ایشان و جامعه قرآنی سراسر کشور تسلیت عرض نموده، برای آن عزیز سفر کرده رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت می نمایم.

جلیل بیت مشعلی

رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)

جواد مسگری، مدرس قرآن کیست

جواد مسگری، قاری قرآن

مرحوم دکتر جواد مسگری 10 خرداد 1353 در مشهد متولد شد. پدر او، مرحوم حاج‌ محمود مسگری، اصالتاً اهل خوی و شاعر و قاری قرآن بود و حدود 30 سال خادم حرم حضرت عباس (سلام الله علیه) در کربلای معلی و نیز 30 سال خادم بارگاه رضوی بود. همین سبقه قرآنی و مذهبیِ پدر در فرزندان اثر گذاشت و جواد که فرزند دهم خانواده بود تأثیر پذیرفت. او همراه با برادران بزرگتر به جلسات مختلف قرآن شهر مشهد می‌رفت.

او در پنج‌سالگی به همراه برادر بزرگتر خود حسین مسگری به جلسه قرآن مرحوم احمد هروی واقع در چهارراه سیلوی مشهد می‌رفت و در آنجا با تلاوت خود استاد جلسه و دیگران را شگفت‌زده می‌کرد و تشویق می‌شد. علاقه و نبوغ او و تشویق دیگران باعث شد که در نوجوانی و جوانی به صورت تخصصی به تحقیق و مطالعه در مورد قرائت قرآن و موسیقی تلاوت بپردازد. پدرش اعتقادی به شرکت فرزندان در مسابقات قرآن نداشت و به آنها گوش‌زد می‌کرد که فقط برای رضای خداوند قرآن را تلاوت کنند.

از اساتید قرآن ایشان می‌توان به برادر بزرگترش، حسین مسگری، اشاره کرد. مرحوم جواد مسگری، استاد موسیقی و علم الحان و از پیشگامان و ابداع‌کنندگان تلفیق هنرهای آوایی فارسی و عربی با الحان موسیقی تلاوت قرآن بود. او سال 1370 وارد دانشگاه علوم پزشکی مشهد شد و سال 1377 دکترای پزشکی خود را دریافت کرد. این استاد فقید سال‌ها در مرکز تربیت مدرس قرآن به تدریس مشغول بود و برای تلاوت و تدریس صوت و لحن قرآن به کشورهایی از جمله سوریه، امارات و ... سفر کرد.

تخصص او در صوت و لحن قرآن، جامعه قاریان مشهد را بر آن داشت تا از وجود او برای آموزش قاریان ممتاز در کلاس‌ ارتقای نخبگان جامعه قاریان مشهد استفاده کند. همین امر باعث پیشرفت بسیاری از قاریان ممتاز و جوان دهه 80 و 90 شد و بسیاری از قاریان بین‌المللی کنونی از جمله حامد علیزاده، رتبه‌دار مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در محضر ایشان تلمذ کرده‌اند. انتشارات جامعه قاریان قرآن مشهد کتاب‌ها و آلبوم‌های آموزشی مختلفی را از این استاد فقید منتشر کرد، از جمله نغمه وحی 1 (با همکاری یکی از اساتید قرآن مشهد، محمدحسین دهقانی) که در آن ضمن ارائه تعاریف پایه در مبحث صوت‌شناسی و موسیقی، به معرفی اندام‌های تولید صدا، ویژگی‌های مهم صدای انسان و مبانی موسیقایی قرائت پرداخته شده است. کتاب نغمه وحی 2 که ضمن اشاره‌ای مختصر به تاریخ موسیقی عرب و منشأ ظهور آن به بیان مقام‌های موسیقی در قرائت پرداخته‌ است. این کتاب سه فصل دارد که فصل اول شامل اصول و مبانی صوت و لحن عرب است و فصل دوم به ترتیب به مقام‌هایی می‌پردازد که اصل آنها ربع پرده و بدون ربع پرده است. همچنین، آلبوم آموزشی نوا سبک و الحان استاد شحات محمد انور را بررسی می‌کند.

از دیگر فعالیت‌های قرآنی آن مرحوم همراهی با گروه تواشیح و همخوانی ثامن‌الائمه(ع) به همراه چند تن دیگر از اعضای جامعه قاریان در ترکیه بود که اجراهای این گروه در شب‌های ماه مبارک رمضان از شبکه هفت ترکیه به صورت زنده پخش می‌شد. همچنین مرحوم مسگری به همراه این گروه تواشیح به سودان، آفریقای جنوبی و ... اعزام شد. او شش مرتبه در زمره خوشنویسان برتر کشور شناخته شد و در خط شکسته‌نستعلیق از برترین‌های کشور بود.

 

انتهای پیام
captcha