احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به فرهنگ و تصور اشتباه که کودک تپل، بچه سالمی است، گفت: این دیدگاه غلطی است که در کشور ما وجود دارد و باید همه ما و رسانهها کمک کنند تا تغییر کند.
وی با تأکید بر اینکه سلامت یعنی داشتن وزن مناسب نه لاغری و نه چاقی، گفت: ما با هر دو حالت چاقی و لاغری مخالف هستیم. کودکی که لُپ آویزان دارد و اصطلاحاً تپل است لزوماً بچه سالمی نیست و به خانوادههایی که فرزندانشان اضافه وزن دارند، صد درصد توصیه میکنیم که به کارشناسان تغذیه مراجعه و با دریافت رژیم غذایی صحیح ابتدا جلوی اضافه وزن کودکان خود را بگیرند و بعد آرام آرام براساس استانداردهای وزارت بهداشت به سمت کاهش وزن بچهها حرکت کنند.
دیابت و بیماریهای قلبی کودکان تپل را تهدید میکند
اسماعیلزاده تصریح کرد: خانوادههایی که به دنبال داشتن فرزندانی تپل و دارای اضافه هستند به یاد داشته باشند چاق بودن سیستم ایمنی را تضعیف میکند و خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و گرفتگی عروق از همان سنین کودکی شروع میشود؛ بنابراین وزن مناسب باید شعار سلامتی همه ما باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا سوء تغذیه منحصر به خانوادههای فقیر است؟ گفت: خیر؛ با توجه به تغذیه اشتباه شاهد بروز سوء تغذیه در فرزندان خانوادههای متوسط و حتی ثروتمند هستیم. بسیاری از مواقع خانواده توان اقتصادی کافی را دارد اما چون دانش تغذیه کافی را ندارد و از نیازهای کودکان آگاه نیست فقط به سیری شکم بچهها توجه میکند و سیری سلولی که مواد مغذی کافی برای رشد کودک در آن فراهم شود مورد بیتوجهی قرار میگیرد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: کارشناسان تغذیه وزارت بهداشت در «مراکز جامع سلامت» به خانوادهها آموزشهای رایگان ارائه میکنند و خواهش ما این است که همه خانوادهها به کارشناسان تغذیه در شبکه بهداشت و درمان مراجعه کنند. ما جزو معدود کشورهایی در دنیا هستیم که خدمات رایگان توسط کارشناس تغذیه در سیستم بهداشتی ما ارائه میشود. در تمام مراکز جامع سلامت، (محلهایی که در آنجا واکسنها تزریق میشود) یک کارشناس تغذیه حضور دارد و مشاوره برای سوء تغذیه، چاقی، لاغری، دیابت و ... ارائه میدهد و مردم میتوانند به صورت رایگان این خدمات را دریافت کنند و دانش تغذیه خود را بالا ببرند.
انتهای پیام