کد خبر: 4186596
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه:

شورای عالی انقلاب فرهنگی تجلی آیه 38 سوره «شورا» است

شورای عالی انقلاب فرهنگی تجلی آیه 38 سوره «شورا» است دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، این شورا را تجلی آیه 38 سوره «شورا» خواند و اظهار کرد: دوره اخیر فعالیت شورای عالی انقلاب فرهنگی که از سال 1400 آغاز شده دوره قرارگاهی شدن شورا است که شورا علاوه بر حوزه دانشگاه و مدارس، به مسئله نفوذ فرهنگ اسلامی نیز می پردازد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش ایکنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران، 17 آذر، با گرامیداشت سالروز تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آیه 38 سوره «شورا» چهار ویژی برای مؤمنان برشمرده است؛ اجابت ندای پروردگار، برپا داشتن نماز، انجام کارها با مشورت مؤمنان و انفاق رزق و روزی.

وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از ساختارهای انقلابی است که تجلی این آیه شریفه است. این ساختار توسط حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری شکل گرفت که تاکنون سه دوره را پشت سر گذاشته و اکنون در دوره چهارم فعالیت شورا قرار داریم.

خسروپناه در تشریح این چهار دوره گفت: در دوره اول نام شورا، ستاد انقلاب فرهنگی بود که در 23 آذر 1359 تأسیس شد و امام (ره) در حکمی 7 نفر را به عنوان اعضای این ستاد تعیین کردند که در 8 شهریور 1362، هشت نفر دیگر به این اعضا اضافه شدند و این ستاد با هدف گسترش فرهنگ اسلامی توسعه بیشتری پیدا کرد. در این دوره بیشتر تدابیر به صورت سلبی و بعضا ایجابی بود. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این دوره  از 19 آذر 1363 آغاز شد و به پیشنهاد مقام معظم رهبری، که در آن زمان رئیس جمهور بودند، به امام(ره) ستاد انقلاب فرهنگی به شورای عالی انقلاب فرهنگی تبدیل شد و مأموریت سیاستگذاری پیدا کرد. این دوره در واقع یک دوره ساختارسازی است.

وی ابراز کرد: دوره سوم فعالیت شورا را می توان دوره سندنگاری نام نهاد که از 1375 تا 1400 به طول انجامید و بسیاری از اساد بالادستی در این دوره نگاشته شد.

خسروپناه اظهار کرد: دوره چهارم از سال 1400 شروع شده که دوره قرارگاهی شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی است که علاوه بر حوزه دانشگاه و مدارس، شورای عالی انقلاب فرهنگی به مسئله نفوذ فرهنگ اسلامی نیز می پردازد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: لذا در دوره ای شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش هدایت گری در حوزه دانشگاه، علم و فناوری و فرهنگ عمومی داشت و الان در چهار حوزه علم، فناوری، فرهنگی و اجتماعی فعالیت می کند و مسئله آسیب های اجتماعی نیز شورا محول شده است.                

انتهای پیام
خبرنگار:
مهدی مخبری
captcha