کد خبر: 4196838
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۷
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد

شیخ جعفر مجتهدی از راه توسل به اهل‌ بیت(ع) به مقامات عالیه رسید

شیخ جعفر مجتهدی از راه توسل به اهل‌ بیت(ع) به مقامات عالیه رسید عارف ولایی مرحوم جعفر آقا مجتهدی کیمیای واقعی را در محبت و توسل به اهل‌ بیت(ع) دید و در اثر ترک گناه و مجاهدت فراوان همراه با توسل به اهل‌ بیت(ع) توانست به مقامات عالیه برسد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عباس موسوی مطلقحجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدعباس موسوی مطلق از اساتید اخلاق و عرفان اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار افتخاری ایکنا درباره شخصیت  مرحوم شیخ جعفر آقا مجتهدی تبریزی گفت: عارف واصل مرحوم جعفر آقا مجتهدی شخصیتی بود که کیمیای واقعی را محبت و توسل به اهل‌بیت(ع) دید. ایشان در اثر ترک گناه، مجاهدت فراوان و توسل به اهل‌ بیت عصمت و طهارت(ع) به مقامات عالیه رسیده بود و چشم باطن‌شان باز شده بود و آنچه نادیدنی بود می‌دید و این مسیر برای هر کس که این راه را برود باز است و هیچ استثنایی ندارد. 

سیره و سبک سلوکی این عارف دلداده اهل‌ بیت(ع) عمدتاً در سه چیز خلاصه می‌شد: اول اینکه ترک معصیت؛ چون ترک معصیت سبب می‌شود انسان حال دلش خوب بشود و آرامش وجدان پیدا کند و به کمالات برسد. نکته دوم در سبک سلوکی ایشان، توسل بود. توسل به سیر انسان سرعت می‌بخشد، لذا انسان زودتر به مقصد می‌رسد و در بین توسلات ایشان به سیدالشهدا(ع) توسل ویژه داشت و همچنین به حضرت مهدی(عج) زیاد استغاثه می‌کرد. 

نکته سوم در سبک سلوکی ایشان خدمت به خلق بود. خدمت به مردم سبب باز شدن گره‌های زندگی و باعث جلب رحمت حضرت حق می‌شود و کلاً خدمت به خلق از هر نوع آن دارای اهمیت ویژه‌ای در روایات است و به تعبیر یکی از استادان ما: بهترین خدمت به خلق آشنا کردن آنان به خدا و حجت خدا امام زمان(عج) است. 

ارتباط شیخ جعفر آقا با امام زمان(عج) یک ارتباط عاشقانه و همیشگی بود، حقیقتاً حضرت مهدی(عج) در زندگی ایشان حضور داشت و مهدی‌باور بود، در نتیجه مهدی‌یاور شده بود و بسیار اهل استغاثه به حضرت بود. 

بهترین راه تهذیب نفس از نظر مرحوم شیخ جعفر آقا مجتهدی عمل به شریعت و واگذاری تمام امور به خدا بود که قرآن نیز در آیه ۴۴ سوره غافر می‌فرماید: «وَأُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَی اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ؛ و من کار خود به خدا وا می‌گذارم که او کاملاً بر احوال بندگان بیناست» و این از مهم‌ترین توصیه‌های شیخ جعفر آقا در تهذیب نفس و خودسازی بود. 

شیخ جعفر آقا دنبال کار باطل نمی‌رفت و دنبال کار مباح، مثل علوم غریبه هم نبود و وقتی این امور را ترک کرد برای ایشان فتح باب شد.

جامعه امروز خصوصاً قشر جوان نیاز بیشتری به آشنایی و ارتباط با اولیای الهی دارند که اکنون آثار آنها به‌ سهولت در اختیار است و جوانان این آثار را تهیه و مطالعه کنند و انس بگیرند و حضوری نیز در جلسات حضوری شرکت کنند تا لذت بندگی را متوجه شوند.

امیرمحسن سلطان‌احمدی

انتهای پیام
captcha