امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «مستضعفان یاد شده در قرآن كه خداوند اراده فرموده است آنان را پیشوای مردم روی زمین قرار دهد، ما خاندان پیامبریم. خداوند سرانجام «مهدی» این خانواده را بر میانگیزاند و به وسیله او، آنان را به اوج شكوه، عزت و اقتدار میرساند و دشمنانش را به سختی، به ذلت میكشد.» بحارالانوار، ج 51، ص 63.

سپس به تلاوت این آیه شریفه پرداخت كه: «و نرید ان نمن علی الذّین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین... ». ابن ابیالحدید در این مورد مینویسد: «بزرگان دینی و همفكران ما بر این واقعیت تصریح میكنند كه این بیان امیرمؤمنان(ع) از آمدن امام و پیشوای بزرگی است كه فرمانروای زمین و زمان میگردد و همه كشورها در قلمرو قدرت او قرار میگیرند.... »(شرح ابن ابی الحدید، ج 19، ص 29).
و نیز از امیرالمؤمنین علی(ع) آوردهاند كه فرمود: «مستضعفان یاد شده در قرآن كریم كه خداوند اراده فرموده است آنان را پیشوای مردم روی زمین قرار دهد، ما خاندان پیامبریم. خداوند سرانجام «مهدی» این خانواده را بر میانگیزاند و به وسیله او، آنان را به اوج شكوه، عزت و اقتدار میرساند و دشمنانش را به سختی، به ذلت میكشد.»(بحارالانوار، ج 51، ص 63).
قرآن در نویدی دیگر میفرماید:
امام باقر(ع)، در تفسیر این آیه فرمود: «هُم اصحابُ المَهدِیِّ فی آخِرِ الزَّمانِ؛ آنان، یاران مهدی در آخرالزمان هستند.»(مجمعالبیان/ ج7ص106) و در حدیث دیگری نیز از ایشان روایت شده که فرمود: «هُمُ القائِمُ وَ اصحابُهُ؛ ایشان، قائم(ع) و یاوران اویند. (تفسیر قمی/ ج2ص77).