به گزارش ایکنا، نشست «زیمان کودکی»؛ سلسله نشستهای بررسی چالشها و فرصتهای فعالان زیستبوم اوان کودکی در حوزه اسباببازی امروز چهارشنبه، ۹ اسفند در سالن جلسات سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک برگزار شد.
مجتبی همتیفر؛ معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در این نشست بیان کرد: این سازمان حدود سه سال است که تأسیس شده است و به جشن تأسیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک نزدیک میشویم. وظیفه این سازمان تربیت، رشد و یادگیری کودکان زیر هفت است و در کنار نهادهایی مثل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و معاونت آموزش ابتدایی به ایفای نقش تربیتی میپردازد.
وی با بیان اینکه کودکان به طور طبیعی با اسباببازی بازی میکنند بیان کرد: کودکان گاهی با وسایلی مثل بشقاب و چادر مادر بازی میکنند یا وسایل طراحی میشود که بتوان رشد کودک را با آن رقم زد؛ بنابراین باید اسباببازیهایی طراحی کنیم تا رشد کودک شکل بگیرد.
همتیفر تأکید کرد: اسباببازی نوعی وسیله فرهنگی است که باید به فکر تولید وسایل بومی باشیم. تهاجم فرهنگی از طریق اسباببازی و مسئله حفظ هویت فرهنگی دو موضوعی است که با آن مواجه هستیم به همین علت باید به ساخت و تولید اسباببازی توجه کنیم.
توجه به بستههای یادگیری در مقابل رویکرد کتابمحوری
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بیان کرد: در تلاشیم تا در مقابل رویکرد کتابمحوری به سمت بستههای یادگیری برویم و این رویکرد سازمان تعلیم و تربیت کودک است؛ راهنمای کتاب کار و راهنمای والد از عناصر حائز اهمیت هستند. با ایجاد ظرفیت ابزار کتاب درسی برای آن وسایل بازی، بازار ایجاد شد مثلاً وقتی چرتکه وارد ابزار یادگیری شد، وسیله بازی چرتکه هم بیشتر در بازار موجود شد.
وی در پایان گفت: امیدوارم تنظیم مطالب بیشتر در حوزه اسباببازی به توسعه فرهنگ بازی و اسباببازی و رشد بازار داخلی صنعت اسباببازی منجر شود.
در ادامه این نشست هر یک از فعالان حوزه اسباببازی چالشها و دغدغههای این حوزه را بیان کردند.
انتهای پیام