به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست «دختران منتخب کشور، نامزدهای مشاوران جوان دولت مردمی» امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه با حضور انسیه خزعلی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده؛ زینب اختری، مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور؛ دانشآموزان و دانشجویان نخبه و مشاوران امور بانوان دستگاههای مختلف در سالن وزارت کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست، زینب اختری، مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور بخشی از فعالیتهای این اداره کل در وزارت کشور را تشریح و با تأکید بر اینکه دختران نخبه ما باید با روند فعالیتهای امور بانوان دستگاههای اجرایی آشنا شوند، تصریح کرد: شما دختران دانشآموز و دانشجوی نخبه باید خود را برای ایفای نقشهای مهم در کشور آماده کنید.
انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز طی سخنانی ضمن تبریک روز دختر، گفت: دختر به ماهو دختر مورد عنایت و توجه اسلام است. نقش دختر در خانواده مهم است و زن در خانواده نقش محوری دارد. خود زن، پیشرفت و تعالی زن و فراهم کردن شرایط برای رشد زن موضوعیت دارد. لذا رهبر معظم انقلاب هم در برنامه هفتم و هم در برنامههای قبل از آن به این مسئله توجه کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در دو بند برنامه هفتم هم مسئله خانواده و هم مسئله رفع موانع رشد و شکوفایی زنان مطرح شده است، گفت: در برنامه هفتم توسعه به این مسئله که شرایط برای رشد زنان بیش از پیش فراهم شود تأکید شده است. مقام معظم رهبری نیز در نشستهایی که با زنان داشتند همین مسئله را مورد توجه قرار دادهاند.
خزعلی با تأکید بر اینکه براساس دیدگاه اسلام تفاوتهای میان دختر و پسر و زنان و مردان نه برای تبعیض که برای کمال، رشد، تقسیم وظایف و برای این است نشان دهند هر کدام جلوههایی از صفات خالق هستند و میتوانند تجلی کمال الهی در جامعه بشری باشند، گفت: این ویژگیها نه به معنای برتر بودن و نه به معنای پستتر بودن است؛ بلکه امتیازات و محدودیتهایی میآورد.
وی ادامه داد: همه این امتیازها و محدودیتها برای این است که زنان و مردان در جامعه بتواند از ویژگیها و استعدادهای بالقوه خودشان استفاده کنند و برای کمال یکدیگر از برخی از مسائل بگذرند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور تصریح کرد: براساس آیات قرآن اگر حقوق و تکالیفی بر له یکی از دو جنس هست، علیه او نیز مشابه این حقوق و تکالیف وجود دارد. لذا اینکه در قانون اساسی مساوات ذکر میشود و در لسان پیامبر(ص) و ائمه(ع) مساوان ذکر میشود به معنای برابری نیست بلکه به معنای بهرهمندی برابرگونه با شرایطی که زن و مرد دارند، است.
وی اضافه کرد: مساوات به معنای ندیدن تفاوتها غلط است و به معنای یکسان نگریستن به انسانها درست است و توقع یکسان در موقعیتهای متفاوت از دو جنس قطعاً غلط است.
خزعلی در ادامه گفت: به تعبیر دیگر باید گفت مساوات به معنای تشابه نیست مساوات به این معنا است که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد که همان عدالت جنسیتی است که مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکید دارند؛ گاهی مساوات به دلیل مسئولیتهای چندگانه در زمینه فرزندآوری و تربیت که خلقت بر دوش زنان گذاشته به ضرر زنان است.
وی اضافه کرد: خلقت برای برخی مسئولیتها زنان را انتخاب کرده و نباید این مسئله را دست کم گرفت به خصوص اینکه غرب میخواهد این مسئولیت را از زن بگیرد و از زنان استفاده کند و با مطرح کردن مسئله برابری هویت زن بودن را نابود کند. هویت زنانگی یک هویت، پشتوانه و گنجینه است که باید بتوانیم آن را خوب حفظ کنیم و قوانین را به گونهای تنظیم کنیم که این هویت حفظ شود و بتوانیم مسئولیتهایی که خلقت بر دوش ما گذاشته را به انجام برسانیم.
در ادامه این نشست، خزعلی بخشی از اقدامات صورت گرفته در معاونت امور زنان دولت سیزدهم را تشریح کرد و در نهایت دانشآموزان و دانشجویان نخبه دیدگاههای خود در زمینه مسائل مرتبط با بانوان در کشور را مطرح کردند.
زهرا ایرجی
انتهای پیام